keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Tuulahdus 80-luvulta a.k.a USA:n pankit

Lomailkaa te vain siellä Suomessa, niin. Me täällä ahkeroidaan läpi helatorstainkin.

Ja asiaan... Olen sopinut vuokraisäntiemme kanssa, että voisin siirtää vuokramaksumme suoraan heidän tililleen - täkäläiset kun tuppaavat räpläämään shekkivihkoaan tällaisissakin tapauksissa ja ajatteli olevan kaikille helpompaa kun shekkiä ei tarvi kirjoitella eikä lunastaa.

Koska muutimme taloon kesken kuuta ja vuokrasopimuksen mukaisesti maksoimme ensimmäisen ja viimeisen kuun vuokran etukäteen, siirrämme maksupäivän kuun vaihteeseen maksamalla tässä kuussa erikseen viikon edestä vuokraa. Tein tuon maksun hyvissä ajoin ja pyysin ilmoittamaan jos rahaa ei ala näkyä, sillä olen jo oppinut ettei pankkihommat suju tässä maassa ihan totuttuun malliin. Varmistin tänään, että kyllä, maksu on menestyksekkäästi kilahtanut heidän tililleen mutta huomasin samalla, että omalta tililtäni oli maksupäivänä lähtenyt pankille joku ylimääräinen $30. No ei muuta kuin meiliä HSBC-pankin Alfredille, että mikäs tämä tällainen maksu on. Alfred vahvisti aavistukseni oikeaksi, että tästä "wire transferista" peritään tuollainen maksu. Mutta minun kannattaisi sen sijaan käyttää verkkopankin "payment"-toimintoa, koska siitä ei tulisi kuluja. Kuulosti hyvältä, mutta ihmettelin miksi saman asian hoitamiseen pitää olla kaksi eri tapaa, joista toinen maksaa yli pari kymppiä euroina. Alfred kertoi vieläpä, että paymentilla voisin tehdä automaattisia kuukausittaisia maksuja mutta niiden maksupäivä kannattaisi laittaa olevaksi noin 5 päivää ennen eräpäivää, että pankki ehtisi kirjoittaa ja lähettää vastaanottajalle shekin. Shekin?! Siis meikäläinen voi tehdä oikein sähköisesti Internetissä automaattisen maksun jolloin joku pankin työntekijä pääsee lähettelemään shekkejä vuokranantajalleni. Ei oo tätä päivää! Taidan lähetellä shekkini itse...

Illalla teimme taas uuden ison investoinnin: varasimme lennot kesälomareissuamme varten, joka suuntautuu... jännitys tiivistyy... SUOMEEN! Paluumatkalla olisi tarkoitus piipahtaa vielä Floridassakin Harry Potter -maailmaa ja Disney Worldia vilkaisemassa.

Täältä tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti