tiistai 8. toukokuuta 2012

Juhlajärjestelynsä kullakin


Neljän yön päästä on jo Eveliian etukäteissynttäri-tuparijuhlat. Jotain on jo valmisteltukin, mutta päivät vain kuluvat niin älyttömän nopeasti. Tänään ravasin melken pää kolmantena jalkana kaupoissa vertailemassa ja etsimässä niitä puutarhakalusteita. Yksi kiva pöytä löytyi (samaa ihailin jo lauantaina), mutta en tiedä, että tuleeko liian kuumaksi, koska taitaa olla jotain tumman ruskeaa metallia. Ja siihen pitäisi keksiä vielä tuolit. Luulisi, että juuri tällaisessa maassa, kun puutarhakalusteita voisi käyttää periaatteessa ympäri vuoden ja tyyliin puoleen vuoteen ei sada, markkinat olisivat suurimmat mahdolliset. No, ehkä olen pyörinyt vain väärissä kaupoissa, koska mielestäni valikoima on erittäin suppea. Isoja (6-10 hengen) ruokapöytiä ei meinaa olla lähes ollenkaan. Paljon taas on sellaista huvimajakatosta, minkä sisällä on sitten sohvat ja matala sohvapöytä.

Samalla kun etsin puutarhakalusteita, etsin myös sähkövatkainta. Sen löydettyäni kävelin kahvinkeitinten ohi -ai niin, varmaan meillä pitää olla ennen lauantaita sellainenkin. Ei muuta kuin keitin kainaloon. Meillä todella aloitetaan nämä juhlajärjestelyt aivan alkeista. Muut ostavat yleensä juhliin jotain grillattavaa, me ostamme ensin grillin. Muut ostavat kahvia, me ostamme ensin kahvinkeittimen... Pihakukkiakin ostin tänään lisää takapihalle.

Ennen kuin hain lapset koulusta kävin vielä visiitillä moikkaamassa suomikaveria uudessa kodissaan. Tänäänkin naapurin tyttö odotti Eveliinan koulun loppua luokan oven takana. Voi sitä jälleennäkemisen riemua :)

Minulla oli tänään vihdoin se piilaritarkastus ja sainkin päiväpiilareita koekäyttöön, sitten pari uutta tarkastusta ja pari uutta merkkikokeilua, niin saadaan valittua parhaat mahdolliset piilarit. En vain ymmärrä miten saatiin siihen reissuun kulumaan neljä tuntia! Kotiin päästyämme illalla oli pakko puolestaan testata vohvelirautaa. Lapset halusivat ilahduttaa myös naapurin lapsia viemällä heillekin vohveleita. Grilliä ei ehditty vielä tänään testata. Ehkä huomenna, niin sitten on joka päivälle joku uusi kokeilulaite.
Silmälääkärin edessä oli kivoja kukkia ja kiemurapuita.

Teimme grillipahvilaatikoista lapsille mökin ja auton. Kuva on otettu talomme päädyssä olevasta katetusta ulkovarasto-tai-mikä-ikinä-alueesta.


4 kommenttia:

 1. I want to see a lot of Eveliian and Lassi.
  Leila and Eva will also want to see them.

  VastaaPoista
 2. Hienot mökki ja auto pahvilaatikoista! Kokemus on täällä meilläkin osoittanut tällaisten olevan ne parhaimmat leikkivälineet :-) t. seija p

  VastaaPoista
 3. Kz ollessa vaavi, parhaat joululahjat olivat todellakin pahvilaatikot, eivät hienot lahjat!
  Kannattaisi miettiä, ostaisiko lahjaksi hienoja laatikkoja vai tavaroita!

  VastaaPoista
 4. Mä rakentelin kans muksuille pahvilaatikoista kaikenlaista.. Töistä sainmonenlaisia, hienoja ja kiiltäviä viinapullojen paketteja tavallisten ruskeitten lisäksi.. Näin tämä jatkuu sukupolvelta toiselle.. Muutenkin tahti vaikuttaa samalta kuin täälläkin oli ;o)Terveisin Mumma

  VastaaPoista