lauantai 5. toukokuuta 2012

Ihanat uudet naapurit

Aamu alkoi pirteällä aamu-uinnilla. Tälle päivälle oli pitkä lista ostettavia asioita. Aloitimme ostamalla lapsille  mankan ja englanninkielisiä musiikki- ja satuCD:itä. Seuraavaksi suuntasimme ostamaan grilliä. Sen saamme kotiinkuljetuksella maanantaina. Samasta kaupasta ostimme vielä auton täydeltä hortensioita. Enemmänkin olisimme tarvinneet, mutta auto alkoi olla jo aivan umpitäynnä. (Siellä oli lisäksi useampi multasäkki ja mm. kaasupönikkä grilliä varten.) Nyt on siis etupihalla vähän väriä, ehkä joku päivä saadaan ostettua takapihallekin.

Yhdessä kaupassa oli 3D-telkkari jota sai kokeilla. Meinasi loksahtaa leukaluut paikoiltaan, kun  esittelypätkässä tuli yht' äkkiä kuvaa Tampereelta!!! Varmaan pari sekuntia meni ja sitten tokaisin, että tuohan on Tampereelta!!!...

...Ja tässä todella huristelee Hallilan bussi :DKukkaloistoa

Lapset saivat valita itselleen omat kukat. Molemmat valitsivat hortensiat. Lassi sinisemmän ja Eveliina  violetimman. Ne löysivät alunperin paikkansa autotallin edestä, mutta tuuli kaatoi ne ja myöhemmin siirsin ne etuterassin eteen.

Edes vähän väriä pihalle, eteen ja taakse.

Tässä lapset jammaavat musiikin tahdissa, nauttien uudesta mankastaan.

Pieni lepotauko ennen seuraavaa kauppareissua. Eveliina askarteli itselleen viuhkan, jolla liuhutteli kaikkia vuorotellen.

Tulimme välillä tyhjentämään auton kotiin ja tapasimme pihalla pari tyttöä. Naapurissa asuvan 6-vuotiaan ja parin talon päässä asuvan 8-vuotiaan. Kun olimme lähdössä uudelle kauppakierrokselle, jäimme juttelemaan naapuriperheen kanssa. Vaikuttivat erittäin mukavilta! Heillä on 6- ja 4-vuotiaat lapset, tyttö ja poika. Kotoisin he ovat Japanista. Tytöillä synkkasi heti aivan täydellisesti. Ensin lapset leikkivät ensin molempien pihoilla hetken ja sitten kävivät vielä katsastamassa meidän lastenhuoneen. Se on niin uskomatonta nähdä, kun kaksi vasta tavannutta tyttöä juoksentelee käsi kädessä ja halailee innoissaan, kun ovat löytäneet toisensa. Ja siis tämä perhe asuu niin lähellä, että melkein ylettyy kurkottamaan kädella heidän taloaan meidän tontilta. Sovimme, että he tulevat meille syömään huomenna jotain perussuomalaista ruokaa ja me menemme puolestaan syömään joku päivä japanilaisia antimia. Ajattelimme tarjota huomenna perunamuusia ja lihapullia. Jälkkäriksi kauraomenapaistosta ja vanljakastiketta. Emme oikein keksineet mitään todella suomalaista. Karjalanpiirakoita ja mämmiä ei oikein nyt viitsi tähän väliin vääntää. Voisi olla astetta vaikeampaa löytää myös tarvikkeita ainakaan lähikaupasta. Nämä tarvikkeet löysimme jopa suht helposti. Katsotaan sitten huomenna, että onko perunajauhot, korppujauhot yms. sellaisia kuin kuvittelemme niiden olevan :)

Lähdimme vielä käymään Eveliinan synttäreitä ajatellen yhdessä aivan mielettömässa syntymäpäiväkaupassa. Järkihän siellä meinasi lähteä! Siellä oli niin paljon kaikkea ihanaa ja ehdottoman tärkeää -jeah right :) Ensi lauantaina meillä on suomiporukalla etukäteissynttärit/tuparit ja sitten myöhemmin vietämme oikein lastenkutsut.

Tilpehööritaivas avautuu :)


1 kommentti:

  1. Älä päästä kauniita hortesioita kuivumaan ne tarvii paljon vettä muistuttaa anoppi ;)

    VastaaPoista