maanantai 7. toukokuuta 2012

Lämpöä riittää ja puuhaa pukkaa

Tänään on ollut varmaan yksi kuumimmista täällä asumisen päivistä, ehkä jotain 33C. Päivä on mennyt kovasti puuhaillessa kaiken näköistä. Minä en tajua, että vaikka olen kotona päivät, aika ei meinaa riittää edes lounaan syömiseen. Ihan tulee työajat mieleen ;) (samoin joskus himoitsen vielä mehukkaana pullottavia verisuonia ja mietin, kuinka hyvä niitä olisikaan kanyloida :D) Kun olen vienyt Lassin kahdeksaksi ja Eveliinan kymmeneksi, minulla on vajaa neljä tuntia aikaa tehdä kaikki mahdollinen. Tänään kävin ensin lenkillä ja suihkussa, sitten vaihdoin petivaatteet, pesin pyykkiä, yritin opiskella ajokorttijuttuja, siivota yms. Puolenpäivän jälkeen saapui grilli, jonka olimme ostaneet viikonloppuna. Availin sen jo kokonaan paketeista. Yksittäisiä pakkauksia oli muuten todella paljon. Äkkiäkös siinä aika hurahtaa ihan siivillä ja onkin jo aika hakea lapsia. Eveliinan uusi kaveri naapurista, Airi, käy samaa koulua Eveliinan kanssa. Oli niin herttaista, kun Airi odotti E:n luokan ulkopuolella, kunnes koulu lopui ja niin tytöt säntäsivät yhdessä koulun leikkikentän kiipeilytelineisiin. Airin äiti jäi vahtimaan tyttöjä, minä odotin Lassin bussia saapuvaksi. Pian saapuikin todella nälkäinen poika. Lassi ei ollut löytänyt lounastunnilla reppuaan, eikä ollut sen jälkeen ehtinyt syödä eväitään. Tyttöjen kiipeillessä telineissä, Lassi söi hyvällä halulla leipää ja mandariineja seitsemän tunnin paaston jälkeen.

Tällä viikolla vietetään Eveliinan luokassa "kiitollisuus-viikkoa" (opettajaa kohtaan). Joka päivä oppilaat antavat jonkun kivan jutun opettajalle. Tänään kaikki veivät kukan, huomenna kiitoskirjeen, ke hedelmän, to piirrustuksen opettajasta sydämen sisällä, pe perhoskukkakoristetikun, jossa on viesti opettajalle. Pe saa myös viedä lahjakortin lisäksi. En tiedä taustoja tälle (paitsi ei täällä kai opettajien palkat päätä huimaa ja muille palvelualan tyypeille annetaan yleensä tippiä, tämä on kai vähän opettajien tippi), mutta erään oppilaan äiti tätä järkkäsi.

Aika upeita kukkia oli opettaja saanut. Varmasti aika iloisin mielin opettaja jaksaa viikkoa tästä jatkaa.

Kolmen jälkeen lähdimme jo Eveliinan lääkärintarkastukseen, hänkin sai terveen paperit :) Sieltä suuntasimme hakemaan eräältä täältä muuttavalta kaikkia pienkodinkoneita. Meille muutti siis grillin lisäksi tänään imuri, voileipägrilli, vohvelirauta, leivänpaahdin, silitysrauta, hiustenkuivain ja minulle tärkein eli pirtelömurskainvatkain-kone. Sillä piti heti tehdä mansikka-mustikka-banaani-pirtelöä, kun päästiin kotiin.

Ennen kotiintuloa piti vielä poiketa Ikeassa etsimässä ulkokalusteita. Kun kontti lähti Suomesta, meillä ei tietenkään ollut hajuakaan, että muutamme omakotitaloon. Siellä niitä kalusteita olisi ollut piha pullollaan, mutta nyt vuokralaiset saavat hyödyntää ne ja me etsimme siis vimmalla uusia. Emme varsinaisesti päätyneet vielä mihinkään, jatkan etsimistä huomenna. Kaizu kokoaa raukka vieläkin tuolla pimeässä grilliä (keskenkään ei viitsisi jättää) vaikka kello on jo yli kymmenen. Kz käski laittaa, että tulee Ingvarin ohjeita ikävä, noista grillin ohjeista kun ei meinaa saada mitään selvää! Lämpöä sentään piisaa työn raskaan raatajalle, vielä kuitenkin 22C.

Tässä Eveliinan huomenna opettajalle annettava kirje: Hi Mrs Redke! Thank you that you are so friendly.  I like you very much. It was nice to come to your class. You are so wonderful teacher! With love, Eveliina. 

No nyt on grilli kasassa :D


3 kommenttia:

  1. Onnittelut uuden upean grillin johdosta! ...Hyvä et teil o lämmint, Huuhkajantiä varrel o viäl piän kasa lunt!

    VastaaPoista
  2. Myös onnittelut! Hurjan näköinen kapistus. Onhan siinä kamera, näyttötaulu ym. tarpeellista?
    Toivoo Iz

    VastaaPoista
  3. Wow
    You've got to buy you a BBQ grill.
    You're family is still doing well.
    I miss a lot there.

    VastaaPoista