keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Totuttelua paikallisten tavoille

Päivät rullaavat suht perinteiseen tapaan. Kz siis rullailee pyörällä töihin, minä hoidan lasten koulukuljetukset. Minä olen herkkulakossa ja koko ajan tekisi mieli mässytellä jotain. Kai pitää alkaa urheilla Kz:n tapaan, niin ei paljon karkkipatukat painaisi. Iltapäivällä kun hain Eveliinaa, hän oli nuutuneen oloinen ja valitteli päänsärkyä. Kotiin tultuamme mittasin tältä pieneltä kalpealta, mutta punaposkiselta potilaalta 38C kuumeen. Koulun ohjeiden mukaan, jos on yli 100F eli 37.7C lämpöä, pitää olla sen laskettua vielä 24h kotona. Ainakin nyt siis huominen, katsotaan sitten jatkoja. Sain muuten kehuja yhdeltä Eveliinan luokkalaisen tytön äidiltä, että puhun selkeää englantia ja hän pitää aksentistani. Totta kai täällä aina kehutaan ihan vaan siksi, jos ei ole muuta sanottavaa, mutta kyllä se todella lämmittää muinoin luokan huonoimman enkunopiskelijan mieltä. Ja puolet täällä puhuvat aasianenglantia, josta on oikeasti välillä vaikea saada selvää. Täällä on kyllä niin monikulttuurista väkeä. Olen tutustunut Eveliinan luokkalaisten äiteihin, kun odottelemme lapsia luokan ulkopuolella. Pari Eveliinan kavereista on Intiasta, yksi Australiasta, yksi Egyptistä, yksi Skotlannista yms. Lassillakin on kavereina yksi ihan musta poika, yksi aasialaisvaikutteinen ja jopa pari ihan "meidän väristä". Alla muutama kuva vielä Eveliinan koululta.

Pikku potilas.
Lassin koulutehtävissä oli tänään haastetta enemmän kuin ennen. Ennen tehtävät ovat olleet vain englanniksi, mutta tänään piti tutustua lisäksi uusiin yksikköihin. Tehtävänä oli mittailla inchejä, Farenhaiteja ja footeja. Vaikeinta oli laskea kolikoita yhteen, koska kolikoista oli pelkkä kuva. Mitkä nyt ovat quarterseja (mitkä ovat mielestäni helpoimpia tunnistaa), mitkä dimejä, nickeleitä tai muita. Kai ne pian oppii hahmottamaan itse kukin. Ehkä jo pian alan muistamaan myös sen, että ostamani pinaattiartisokkadipin päivämäärä 6/5/12 ei tarkoita sen vanhentuvan ihan pian vaan vasta kesäkuun viides. Ihme kyllä, että alusta asti olen muistanut laittaa a.m. ja p.m. kellonaikoihin.

Tänään kävi hassu tapaus, kun piti varata aika silmälääkärille, jotta saan reseptin piilareihin. Toivoin, että Kz soittaisi sinne, koska en viitsi harjoittaa kielitaitoani näin tärkeissä asioissa. Pitää osata selittää vakuutusasiat ja kaikki. Kz soitti ja selitti sitä sun tätä ja mainitsi sitten, että muutimme Suomesta....ja sitten mies sanoi puhelimen toisessa päässä: no, vaihdetaan sitten kieltä. Kaveri osasikin suomea! Helppoa sinänsä, että minä sain hoidettua siis asiani sittenkin suomeksi. Oli aika hyvä yhteensattuma!

Yksi asia vielä mihin täällä pitää tottua, nimittäin automaattiset puhelinsoittajat. Minullekin on soitettu jo useamman kerran iloisella asialla. Aluksi yritin saada sanottua väliin, että anteeksi, en puhu englantia, mutta sitten tajusin sen olevan nauhoite :D Olen luullut, että ne ovat jotain mainoksia ja sulkenut vain puhelimen, mutta Kz sanoi tänään, että nytkin tuli automaattinen puhelinmuistutus Lassin perjantaisesta lastenlääkärin tarkastuksesta. Täällä myös soitellaan aina tyytyväisyyskyselyitä. Muuton jälkeen soitettiin, olimmeko olleet muuttoon tyytyväisiä ja nyt oli soitellut "sohvanmyyntimies", että olimmeko olleet tyytyväisiä sohvaamme.

1 kommentti:

  1. Hatun nosto ja tsemppiä Lassille farenhaittien ja foottien parissa. Ei varmaan onnistuisi enää meikäläiseltä sellaisten opettelu, ja kaikki vielä englanniksi! Eveliinalle pikaista paranemista ja Sinille kiitos hienoista kuvista, on siellä runsaat kukkaistutukset.

    VastaaPoista