lauantai 12. toukokuuta 2012

Tupari- ja synttärikemut

Tänään vietimmekin sitten ensimmäisiä synttärijuhlia täkäläisessä kodissamme. Aamuvarhaisella Sini aloitti cupcakejen vääntämisen ja koristelut ja me muut auttelimme minkä osasimme. Yhdeksän jälkeen myös talon omistaja John tuli käymään kaverinsa kanssa mukanaan ruohonleikkuri, jolla hän oli luvannut trimmata takapihan ylipitkän nurmikon ennen kemuja. Säätelimme myös takapihan nurmikonkastelujärjestelmää niin, että sen pitäisi lähteä käyntiin samaan aikaan etupihan vastaavan kanssa. Hauska yksityiskohta oli, että kun ohjausyksikön liittimen reikään ei mahtunut kaikki tarvittavat kolme johtoa, niin annoin miehille sokerinpalan työkalupakistani ja sanoin, että tuolla varmaan onnistuisi. Kun menimme testaamaan, että toimiiko viritys, niin mikään sprinkleri ei toiminut. Aikamme kun ihmeteltiin asiaa niin huomasin, että miehet olivat luulleet sokerinpalan kaikkien reikien olevan yhteydessä toisiinsa. Täkäläisillä on joku sen tyyppinen liitin mutta soperinpalaa eivät olleet ennen nähneet. (Asiaan vihkiytymättömille: sokerinpala on se pieni valkoinen mötikkä, jolla usein liitetään esim. kattolampun johdot valokatkaisijalta tuleviin johtoihin). Tässä vähän Sinin lisäämiä kuvia päivän varrelta:


Tässä osa cupcakeista. Kruunupäällysteiset suklaacupcaket olivat oikein niille varatussa "tornissa", mutta siitä ei tullut otettua kuvaa.
Sitruunan makusissa oli sitruunakoriste.

Vaniljan makuisissa oli kukka.
Porkkanakakun tunnisti porkkanasta.
Tässä tämän kertainen versio Barbie-kakusta.
Tässä vertailun vuoksi reilun vuoden takainen aikuisten versio :D
Sinin taikoessa cupcakeja ja täytekakkua minä väsäsin marinadit maisseille ja lihoille, joita oli myös tarkoitus grillata. Siinä välissä käväisi myös postimies tuomassa paketin Suomesta (jonka avaus saa odottaa Eveliinan oikeaa synttäripäivää). Se oli nähtävästi lähetetty 7. päivä, joten matkaan oli mennyt 5 päivää.

Saimme kaiken valmiiksi ihan hyvissä ajoin ja kolmen aikoihin alkoivat vieraamme saapua. Olimme kutsuneet neljä tuttua suomalaista lapsiperhettä. Emme vain olleet tavanneet kahden perheen miehiä aikaisemmin, joten heihinkin oli mukava tutustua. Siinä sitten grillailtiin, uitiin, syötiin mahat piukeiksi, laulettiin Eveliinalle onnittelulauluja, kuunneltiin suomalaista poppia ja sen sellaista. Eveliina sai oikein mieluisia lahjoja, joita illalla tutkittiin innolla koko perhe.Illan emäntä.

Ongelma, johon harvoin ollaan ennen törmätty: maa on niin kuuma, että jalkoja polttaa. Maata piti kastella aina välillä altaan vedellä tai vesiletkulla ruiskutellen.

Tyyliniekka jalkojaan viilentämässä.
Yksi illan söpöliineistä.
Meidän perheen miehet grillauspuuhissa.
Kesäkaunotar
Itse sankarikin päätyi välillä vilvoittelemaan.

Tässä lentää Teräsmies.

Kynttilät päätyivät tällä kertaa cupcakeen, ei olisi oikein pysynyt Barbien mekossa.


2 kommenttia:

  1. KYllä te sitten jaksatte väsätä,ei muuta voi sanoa. Nyt hölläätte hetkeksi ja rauhoitutte!Sinille hyvää äitienpäivää! R-mamma

    VastaaPoista
  2. Samaa mieltä, huh mitä cupcakeja ja Barbiekakku!
    Alkaa näyttää jo Niiin amerikkalaiselta. Kiva on lukea kuulumisia ja katsella kuvia, kiitos niistä!
    t. kummitäti Raumalt

    VastaaPoista