maanantai 30. huhtikuuta 2012

Vapun viettoa

Tänään on ollut oikein Suomitäyteinen päivä. Kun Lassi oli saatettu kouluun, skypettelimme muutaman eri Suomi-perheen kanssa. Oli ihanaa kuulla kuulumisia sieltä. Kz heitti vielä Eveliinankin kouluun ja lähti autolla töihin, koska keskellä päivää olisi palaveri Palo Altossa. Lassi sai tänään uuden kokemuksen paikallisesta koulubussista. Hän tuli nyt reippaana poikana itse Nimiz Elementary schoolista sillä legendaarisella keltaisella koulubussilla (opettaja saattelee siellä oppilaat oikeisiin busseihin) West Valley Elemantary schooliin, jossa me odottelimme Eveliinan ja hänen uuden ystävän perheen kanssa. Olin kuullut etukäteen huhua, että täällä lapsilla ei ole tapana kovastikaan leikkiä enää iltaisin keskenään (etenkään "hikkekoulualueilla", johon meidänkin koulumme kuuluu). Se kuuluu kai ylipäätään aasialaiseen kulttuuriin (täällä noin puolet on aasialaisia), koska kaikki tekevät iltaisin vain läksyjä ja harrastavat jotakin kehittävää. Kuitenkin tänään juttelin ensimmäisen äidin kanssa (Eveliinan uuden luokkakaverin äiti) ja heti tuli kutsu leikkimään :D Jee!

Lapset kävelivät todella reippaasti koululta kotiin, vaikka oli kuuma päivä. Matkaan ei varmaan mennyt kuin 15 min, vaikka Google mapsikin arvioi kävelyajaksi 20 min. Matkalla törmäsin ensimmäistä kertaa (lapsille jo kuulemma tutuksi tulleeseen) puhuvaan liikennevalotolppaan... Se sanoi vain, että wait...wait...wait...ja sitten sai mennä. Molemmilla meni koulupäivä hyvin. Mukavasti on ollut leikkiseuraa ja Eveliinan opettaja sanoi, että perjantaina oli niin ihastuttavan liikuttavaa, kun tytöt vain tarttuivat Eveliinaa kädestä ja veivät joka paikkaan.

Kotiin tulikin sitten aivan ihana suomalaisten ryöppy. Ensin yksi ystäväni tuli lapsensa kanssa leikkimään ja uimaan. Sitten samalla eräs Suomi-nainen tuli hakemaan muuttopahvilaatikoita, joita he tarvitsevat. Ja lisäksi tuli ystäväperheemme illaksi vappua viettämään: herkuttelemaan ja pulikoimaan. Kovasti olin ostellut ilmapalloja (jopa kaasupallonkin, jossa luki kyllä Happy Mother's day) ja kreppipaperisuikaletta koristeeksi, mutta ei nyt toki ihan perinteiseltä vapulta näyttänyt -ainakaan sään puolesta, ihan hyvä näin :). (Kuulimme kyllä, että Suomessakin on ihan kelpo vappu-sää.) Pöytä notkui herkkuja ja skumppaa piti toki kippistellä ja nauttia lauantailta (hyvin paljon) jäänyttä sangriaa. Se oli hyvinkin herkullista, kun lisäsi vain Spriteä valmiiseen sekoitukseen. Ilta meni uidessa ystäväperheen seurassa. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti