torstai 19. huhtikuuta 2012

Missä ikinä me olemme, siellä on aina juhlat :D

Eilinen kului suht perinteisin menoin. Ensin Lassin kouluhommat, sitten lenkille/potkulautailemaan, ja iltapäiväksi uimaan altaalle. Iltapalan jälkeen on tullut tavaksi mennä pelailemaan vielä korealaislasten kanssa pelikentälle sulkkista, koripalloa yms. Täällä on todella korealaiset lisääntyneet entisestään. Aluksi ajattelin, että enköhän opi puhumaan englantia jo muutamassa viikossa suht sujuvasti, koska sitä joka päivä puhun, nyt tajuan, että varmaan opin korean sujuvammin, koska kaikki ympärillä puhuvat koreaa ;)

Ostimme Eveliinalle tiistaina sateenvarjon, joka toimii täällä lähinnä aurinkovarjona.
Iltapalan jälkeinen pelituokio kentällä.

Olen myös oppinut, että aasialaisillakin on ihan kunnon rusketusrajat. Kun lasten isät ovat uimassa, vain heidän pää ja käsivarret ovat vähän tummempia, maha ihan meidän ihon värinen. Samoin jos on musta pää ja käsivarret, maha voi olla ihan perusruskea. Kaikkea sitä uima-altaalla oppii päivisin ;) Täällä olemme todellinen harvinaisuus. Hotellin aamupalalla saattaa olla viisikymmentä ihmistä, joista me voimme hyvinkin olla ainoat valkoihoiset. Korealaisia ja intialaisia onkin sitten valkoisten edestä. Ja kaikki keittiö- ja siivoushenkilökunta ovat latinoita.

Tämäkin päivä alkoi kouluhommilla. Yhdeksitoista olimme sopineet treffit korealaisten kanssa altaalle. Kun muutimme tänne kolmisen viikkoa sitten, olimme aina ainoat altaalla. Sitten tutustuimme lasten hyviin kavereihin Lailaan ja Evaan ja uimme heidän kanssa päivittäin. Koskaan altaalla ei ollut oikeastaan muita. Nyt seuraamme on hivuttautunut aivan mieletön määrä ihmisiä. Tänään altaalla oli ennätys, kymmenen lasta vanhempineen. Ja me tietysti ainoat valkoiset. Muihin ei aurinko kai niin tee tuhojaan ja toisaalta kaikilla muilla taisi olla uidessaankin kokopitkät paidat ja jopa osalla uima-aurinkohatut. Meidän lapset olivat pelkissä uikkareissa (ja toki kilo "viisikymppistä" aurinkorasvaa), mutta naamat olivat taas niin punaisena illalla. Yleensä mennäänkin juuri siksi altaalle vasta iltapäivästä.

Menimme siis altaille ja korealaisäidit alkoivat heti suunnitella grillijuhlia. Siinä sitten kaikki toivat jotain ruokia, juomia ja herkkuja, mitä kullakin oli. Yksi kävi ostamassa vielä grillipihdit ja kertakäyttöastioita ja pool partyt olivat valmiit. Oli kyllä niin monen sortin syötävää, että olisi riittänyt vaikka koko armeijalle. Siinä me istuimme sulassa sovussa kaikki ja opiskelimme toistemme maista ja kulttuureista kaiken näköistä. Itseasiassa napostelimme herkkuja melkein puoli viiteen asti, jolloin Kaizu tulikin jo töistä kotiin ja haukkasi vielä ylijääneen makkaran. Lapset siis uivat oikeastaan yhteen menoon yli viisi tuntia. Illalla kävimme vielä ostamassa huomista ajatellen (luvattu +29 C ja pakkohan silloin on päästä uimaan) lapsille kokouikkarit (uima-aurinkohatut molemmille, Lassille pitkähihanen paita ja Eveliinalle kokopuku). Ajoin muuten tänään ensimmäistä kertaa meidän uudella Mersulla. Kyllähän se vei sydämen. Hiljaista, tasaista ja samettisen pehmeää kyytiä. Lapset löysivät takapenkkien keskiosasta kääntyvän pöydän ja juomatelineetkin. Illalla kun menimme kauppaan oli vielä n. +25 C ja kun tulimme hotellille iltapalalle, oli +23 C. Huomenna illalla piti mennä kylään yhdelle korealaisperheelle (niille Lailalle ja Evalle), mutta sovittiinkin yhdessä klo 19 alkavaksi kaikkien halukkaiden kesken grillijuhlat altaalla. Siksi niin myöhäinen aloitus, että kaikki raskaan työn raatajat (eli kaikkien aviomiehetkin) pääsevät mukaan.

Tämän päivän grillailuja: herkkuja sekä vahingossa vähän ihoakin.
 
Lapsia allas täynnä.


Naiset grillaavat , Lassi odottaa jo vesi kielellä.

Ostimme vähän viikonloppuherkkuja - 50 minisipsipussia ja lisäksi tänään piknikillä maistamia erilaisia pop corneja oli pakko saada lisää (mm. suklaa-pop corneja, cheddar-pop corneja yms.) Mukana todistusaineistoa siitä, että ostimme myös terveellistä popsittavaa: herneitä, mansikoita, karhunvatukoita ja mustikoita.
Iloiset uusien uimapukujen omistajat :) (halusivat ehdottomasti heti nukkua uusilla puvuillaan)

7 kommenttia:

 1. Onpas kersat ruskettuneita (Punaisia) Onkin hyvä, notta lapsilla on hieman tummempia frendejä; Eveliinahan meile kertoi, ettei seurustele valkoisten kanssa!
  Ja ei kun mökille hellettä pitämään (+2, cats and dogs).
  E&Mja

  VastaaPoista
 2. It was a wonderful day.
  Children's swimwear's changed~~
  good night~Sini*^^*

  VastaaPoista
 3. Nauttika lämmöstä!
  Mustalahden Ankkurissa myös +2, sisällä ja ulkona. Ja rannassa lunta. Ja lisää tulee juuri nyt pe 20.4. klo 11.30 Suomen aikaan.

  VastaaPoista
 4. Kuullostaa niiiin sun elämältä <3 Ihanaa! Täälläkin tänään tytöillä Hello Kitty-varjot käytössä - ihan kylmää sadetta pitämässä ;)T:sisko

  VastaaPoista
 5. On teillä siellä lämmin,kateeksi käy ja herkkuja tarjolla. Riitta ja Tapani

  VastaaPoista
 6. Hei
  Terveisiä Halosista, vettä sataa, hanget sulaa (ehkä). Makeat uimapuvut lapsilla! Poislukien teidän ongelmat byrokratian kanssa vaikuttaa siltä että yhtä pitkää aurinkolomailua olonne on. Hienoa että lapsille on löytynyt niin paljon leikkikavereita. Kovasti odotetaan että kesällä nähdään! Marja -mummu + Erkki-vaari

  VastaaPoista
 7. Eiköhän tuo aurinkolomailu muillakin ala loppumaan kun koulut alkavat ensi torstaina...

  VastaaPoista