tiistai 3. huhtikuuta 2012

Kämppä valkattuna

Lähetin eilen hakemuksen siihen 280- ja 85-teiden risteyksen vieressä olevaan taloon. Aamulla meiliboxiin kolahtikin viesti välittäjältä, että hakemuksemme näytti olevan kaikin puolin uskottava vaikka meillä ei ole täällä kertynyt luottotietoja vielä minkään vertaa. Uskottavuuttamme auttoi se, että laitoin mukaan lausunnot Suomesta pankilta ja vakuutusyhtiöltä kuinka kunnollisia kansalaisia olemme. Hän kyseli, että olisimmeko valmiita toimittamaan hänelle $3000 shekin (Security Deposit), jolloin hän peruuttaisi loput näytöt ja talo olisi meidän. Löysimme kuitenkin vielä eilen illalla yhden todella mukavalta näyttävän 4 makkarin ja isolla uima-altaalla varustetun talon joka oli vielä isompi kuin Suomen-kotimme mutta vuokrakin alkoi olla jo aivan kipurajoilla, $3995 kuussa. Tuossa motarien varressa olevassa vuokra oli $3545, joka on sekin enemmän kuin millä firma asumistamme tukee mutta kuitenkin saman verran kuin joissain parhaissa apartmenteissa, joita olemme kierrelleet. Neliöitä on noin 140. Molemmissa vuokraan kuuluu puutarhanhoito ja allaspoika (toivottavasti ei liian komea ja lihaksikas).

Sain eilen käsiini shekin, jonka firma maksaa komennuksen alussa ja sillä summalla pystyisin periaatteessa kuittaamaan Security Depositin kämppään kuin kämppään mutta rahat piti vain ensin saada tilille. Ankaran Facebook-tsättäilyn jälkeen sovimme Sinin kanssa, että käymme katsastamassa molemmat mestat ja päätämme sitten miten menettelemme. Sainkin sovittua neljäksi treffit pankkiin, viideksi näytön siihen isoon taloon ja puoli seitsemäksi motarikämppään, johon olin luvannut tuoda shekin mukanani. Jos rakastuisimme päätä pahkaa viimeisimpään löydökseen, niin keksisimme motaritalon välittäjälle jonkun nasevan selityksen("koira söi shekkivihkomme", "talossa on huono Feng Shui" tms.) ja poistuisimme takavasemmalle. Pankissa hoidimme virkailija Alfredin kanssa kuntoon verkkopankkitunnukseni (saamani väliaikainen salasana kun ei vaan toiminut), talletin shekkini (rahat tilillä vasta ehkä perjantaina) ja sain muutamia tyhjiä shekkejä käyttööni (kun isoa nivaskaa ei tuntemattomasta syystä oltu vielä postitettu).

Sitten suuntasimmekin "musta hevonen"- kämpälle, joka oli sekin oikein mukavalla alueella ja puolet lähempänä konttoria kuin toinen. Kolusimme talon läpikotaisin, joka osoittautui olevaksi neljässä tasossa, siinä oli kaksi takkaa, suurin osa lattioista (kulunutta) parkettia, yksi makkari ja kaksi vessaa tapetoitu niin että silmiä kirveli ja siellä täällä erinäisiä ärsyttävästi kuluneita tai oudosti maalattuja valokatkaisijoita. Mutta muuten ihan jees. Koko matkan kohti toista taloa mietimme näitä epäkohtia (+ kallista hintaa ja ylenpalttista tilaa) ja pohdimme mitä toisessa kohteessa olikaan vikana. Emmekä keksineet muuta kuin sen vieressä olevan tien. Ennen näyttöä kävimme vielä pyörähtämässä lasten mahdollisessa tulevassa koulussa jos ottaisimme motaritalon, ja sehän vaikutti ihan mukavalta laajoine urheilukenttineen ja monine kiipeilytelineineen.

Kun välittäjä saapui paikalle niin tutkimme talon vielä kunnolla läpi ja kyllähän se vaikuttikin hyvältä. Itse en ollut ehtinyt sunnuntaisessa pikavisiitissämme juuri painaa mitään mieleen, joten tutkin tilannetta ihan avoimin mielin. Allas oli isompi kuin muistimme ja siinä oli selvä matala päätykin (vaikka ponnahduslauta toisessa päässä), kaikki tuntui pelaavan, huoneet oli siistejä, kodinkoneet olivat uusia jne. Lopulta Lassi työnsi meikäläisen välittäjän luo ja totesi, että allekirjoita jo se paperi. Niinpä paiskasimme kättä ja kirjoitin elämäni ensimmäisen shekin varoitellen välittäjää, että ihan heti ei kannattaisi käydä yrittämässä sen lunastusta... Kun kävin autolta hakemassa shekkinippua niin samaan aikaan kadun toiselta puolelta soitti avo-Audilla saapunut kaveri välittäjälle, joka joutui toteamaan, että meni jo (heppu kuulemma yritti vielä tarjota korkeampaa vuokraakin mutta nou kän duu). Muuttopäiväksi sovittiin alustavasti 25.4. eli sitten kun konttimme alkaa jo olla hiukan lähempänä.
Etupiha (huom. kahden auton talli)
Liukas lätsä
Olkkarista pääsee nurtsille. Sen ja allasalueen välissä on turvallisuussyistä aita.
Ja makkarista pääseekin näppärästi aamu-uinnille.
Olkkarinäkymä

Ai niin, sain tänään töistä täkäläisen AT&T:n kännykkäliittymän. Täytyypä laittaa käyntikortit tilaukseen.

ps. Sini ja lapset näkivät eilen altaalla ollessaan kolibrin (mikä unohtui eilisestä jutusta) ja tänään näimme ilmalaivan, joka lipui ohi suoraan yläpuoleltamme.
Lentävä suppo.

5 kommenttia:

 1. Hyvä Lassi! :D Vaikuttaa ihanalle kämpälle. ^^

  VastaaPoista
 2. Seuraavaksi Kz suuntaa paikalliseen Walmartiin hankkimaan Kalifornialaiseen tapaan kodin puolustukseen soveltuvaa välineistöä...joku pieni pyssy saattaisi soveltua teidän perheen tarpeisiin ja sitä sitten säilytetään lipaston alalaatikossa sukkien alla vai mitä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikein ole pyssyihin päin kallelleean mutta kävisiköhän vaikka ritsa tai Vuvuzela-torvi? ;)

   Kaizu

   Poista
 3. Kiva oli taasen lukea kuulumisianne ja katsella kuvia talosta ja varsinkin lapsista,on siellä kaikki niin suurellista. mamma

  VastaaPoista
 4. Onnea tulevaan uuteen kotiin:)
  tiina

  VastaaPoista