maanantai 16. huhtikuuta 2012

Kokouksia ja jonottelua

Eilen (sunnuntai-) illalla oli vielä paiskittava pari tuntia töitä, koska tänään ensimmäinen kokous alkoi 8:30, ja sitä varten sain taustamatskut vasta myöhään perjantaina (globaalissa yrityksessä työskentelemisen iloja). Että täällä saa asioita hoidettua, on vähän pakko tehdä töitä ja henkkoht juttuja pitkin päivää lomittain. Tänään viimeinen palaveri alkaakin sitten 23:30...

Puolenpäivän jälkeen päätin käväistä hoitamassa vakuutusasiat kuntoon State Farm -nimisessä vakuutusyhtiössä, josta kävin jo aikaisemmin kysymässä tarjouksen. Meitä varhaisemmat uudisraivaajat olivat tehneet hiukan hintavertailua ja todenneet sen edukkaimmaksi. Kelpaa siis meille. Tällä käynnillä tuli vakuutettua mersu ja laitettua vuokralaisen kotivakuutus alkamaan muuttopäivästä alkaen.

Seuraavaksi suuntasin jälleen kohti sosiaalitoimistoa kysymään, että mikäli sosiaaliturvatunnukseni on jo myönnetty niin saisinko tietää sen jo ennen kun kortti tulee postissa. Siinä sitten istuskelin useammankin kansalaisuuden edistajien keskellä yli puoli tuntia ennen kuin pääsin luukulle. Lyhyeen kysymykseeni sain lyhyen vastauksen "Kerroimme ennen mutta olemme lopettaneet sen. Odota korttia". Just. Ei tässä muuta kun että palkkashekkiä en saa ennen kuin se kortti on kourassa. Joka tapahtunee luultavasti vasta joskus ensi viikolla. Sini saisi siis myös tehdä oman tilisiirtonsa ulkomaille, ettei täällä kirjoitella pian katteettomia shekkejä.

Päivän viimeinen virastokäynti suuntautui DMV:hen, eli ajoneuvojen rekisteröinti-, ajokortti-, jne konttorille. Oven avattuani vastassa oli jonon pää. Aloin ymmärtää miksi vakuutusyhtiön täti kommentoi "oh my" kun mainitsin ettei minulla ole aikaa varattuna. DMV:ssä homma toimi niin, että ensin asetutaan johonkin jonoista "ajokorttiasiat", "ajan varanneet", tai "ei ajanvarausta". Näistä viimeinen oli tietenkin se mikä tuli ovella vastaan ja johon itsekin asetuin. Heti puolen tunnin jonottelun jälkeen pääsin tiskille, josta sain (yllätys, yllätys) jonotusnumeron!

Kello kävi jo kahta enkä ollut vielä ehtinyt lounastaa, joten kun jonotusnumerot alkoivat edetä tuskastuttavan hitaasti, kävin välissä haukkaamassa Jaska Laatikossa -pikaruokalounaan (Jack in the Box). Lopulta pääsin käsittelyyn ja sain rekisteröinnin hoideltua parin tunnin odottelun jälkeen. Koska luottokorttimaksu ei tullut kyseeseen rekisteröintimaksuja ja veroja maksaessa (yht. noin 10% auton kauppahinnasta) niin pääsin taas harjoittelemaan shekkivihkon käyttöä. Sain mukaani väliaikaisen rekisteröintitodistuksen (lopullinen "title" tulee parin viikon sisään postitse) sekä oranssin tarran jossa on vuosiluku 2013, joka pitää kiinnittää takarekisterikilven oikeaan yläkulmaan. Nyt täytyykin vain löytää ristipäämensseli, että saa kilven kehyksen irti, sillä vanha tarra on osittain sen alla.

Minun jonotellessani oli muu perhe viettänyt puolet päivästä altaalla ja nauttien auringosta. Lassi oli kuulemma rehkinyt aamupäivällä neljä aukeamaa matikkaakin eteenpäin. Lämpötila oli tänään miellyttävästi parinkymmenen paikkeilla. Huoltomiehet olivat kuulemma unohtaneet laittaa altaan lämmityksen päälle lauantaisen huollon jälkeen ja Sini kävi puolen päivän jälkeen kyselemässä kylmyyden syytä, jolloin erhe paljastui. Päivän mittaan vesi alkoin taas lämpenemään ja lienee taas huomenissa tavanomaista linnunmaitoa. Iltapalan jälkeen lapset kinusivat vielä lisää uintia enkä voinut vastustaa houkutusta. Tulimme siis juuri äsken noin kolmen vartin iltauinnilta. Sini piti sillä aikaa huoneistoa pystyssä ja soitteli kavereille pitkin mannerta.

Julkaisemisen arvoisia kuvia ei tainnut tänään tulla. Eilisen jälkeenhän mikään ei oikein enää tunnu miltään.

2 kommenttia:

 1. No huh kyllä kärsivällisyyttä koetellaan siellä jonottaessa,no eiköhän ne asiat lutviinnu.
  Juu eiliset kuvat ja kirjoitukset olivat mukavia.
  Riitta

  VastaaPoista
 2. Suomi ei taidakkaan olla ihan byrokratian kärkimaita! Hieno kuvaus, Kz. Tästä tehdään jotakin, kos tuutta takaisin.
  Iz.

  VastaaPoista