tiistai 24. huhtikuuta 2012

Avaimet uuteen taloon

Tämä päivä on mennyt koulutehtävien ja ulkopelien lisäksi lähinnä pakkailuun. Hassua, että siihenkin voi mennä useampi tunti, vaikka teoriassa meillä on täällä vain neljä matkalaukullista tavaraa sekä täältä ostetut tavarat, ruuat ja vaatteet. Iltapäivällä kävimme ostamassa lähinnä lasten kouluihin tarvittaviin pussukoihin kuivamuonaa. Jokaisella lapsella pitää olla koulussa luokkaan koko vuodeksi jätettävä Minigrip-tyyppinen muovipussi, jossa on varoiksi kuivaruokaa (esim. muroja, myslipatukoita, suolakeksejä, pillimehuja, vesipullo yms.) Nämä siis sen varalta, jos tulee esim. maanjäristys, eikä lapsia ehditä heti noutaa koululta, niin ei tarvitse ainakaan nälkää nähdä. Tuli vielä kaupasta mieleen, että täällä todella pitää tottua siihen, että kaupan henkilökunta pakkaa kassin. Kerran meinasin yhdessä kaupassa alkaa itse pakkaamaan liukuhihnan päästä, niin heti tuli tyttö joka sanoi, että hän kyllä pakkaa. Olen myös nähnyt työntekijöitä, jotka purkavat ostokset kärrystä liukuhihnalle. Ja kuulemma kassien kantaminen autoonkin on ihan normaalia. Itse en ole vielä moiseen törmännyt.
Ystävykset altaalla.

Olemme usein ihmetelleet huvittuneina Target-kaupassa olevaa kärryhissiä, mutta tänään testasimme sitä ensimmäistä kertaa. Oli kyllä aika kätevä ja veikeä :D Itse pääsee liukuportaita ja lähettää vain kärryn tulemaan siinä vierellä. 
Lasten ehdoton päivän kohokohta, lähi-Mäkin leikkipaikka.
Kuudelta menimme talolle (Kz suoraan töistä pyörällä ja me autolla), jossa oli välittäjä ja talon omistajakin tuli esittäytymään. Allekirjoitimme muutaman tärkeän lapun (kuten että allasta ei ole vartioitu ja olemme itse vastuussa, jos jollekin siellä sattuu jotain). Hauskaa Jenkkilä-meininkiä :) Ihanalta näytti talo edelleen ja erittäin siistiltä. Vietiin mukanamme jo huomista odottelemaan kaikille patjat, tyynyt, peitot, pyyhkeet yms. Kaizu hyödynsi heti autotalliamme ja maalasi  kertaalleen lasten sänkylaudat. Huomenna siis viemme matkalaukkumme sinne ja silloin saapuu myös sohva, torstaina tulee kontti muuttomiehineen (joka on myös lasten ensimmäinen koulupäivä) ja perjantaina saamme tv- ja nettiliittymät yms. Älkää siis ihmetelkö parin päivän nettikatkoamme.


Talon isäntä pääsi heti hommiin. Ei ollut oikein maalausvaatteita mukana, niin ehdotin tietysti boksereilla maalaamista ;)  Ei viitsi turhaan riskeerata hyviä vaatteita.
Kaizulla oli raskas, mutta antoisa työpäivä. Viimeinen puhelu eilen päättyi puolilta öin, seuraava alkoi tänään kuudelta aamulla. Kz kuulemma jutteli tänään töissä Stephen Elopia lukuun ottamatta kaikkien linjaesimiestensä kanssa. Nyt (klo 22.15.) päästiin vasta hotellille talolta ja voi olla, että uni maittaa.

2 kommenttia:

 1. Aikastes ovelan näköne leikkipaik.
  En ihmettel, jos lapse tykkä!

  -Auran ja Karin mummi

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Sini! Olen alkanut hiomaan tekniikkaa Mja:n innostamiseksi vierailuun. Eilen näytin lähettämäni kuvat...
  Toivoo Appi

  VastaaPoista