sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Autot ajatuksissa

Tämä aamu alkoi jo suht oikeaan aikaan, noin seitsemän maissa. Eikä se ole ollenkaan huono aika herätä, koska huomenna alkaa "arki" ja Kz:n työt. Varmistettiin aamupalan jälkeen respasta, että kaupat ovat tänään auki, vaikka on palmusunnuntai. Tarkoitus oli siis kierrellä muutama asunto ja sitten alkaa etsiä meille uutta autoa. (Audi Q5:n tilasimme jo Suomesta käsin, mutta se tulee n. 2 kk:n päästä.) Nyt siis etsimme "kakkosautoa".

Heti aamupalan ja aamuskypettelyjen jälkeen lähdimme ensin katsomaan yhtä omakotitaloa. Muuten se vaikutti jo netin kautta oikein kivalta, mutta sen aivan rajanaapurina on isot moottoritiet. Lähdimme siis ihan vain ajelemaan ja kuuntelemaan, kuuluuko siinä liian kova melu. Parkkeerasimme talon eteen ja kuuntelimme . -No tasanen, mutta siedettävä humina. Samalla talosta tuli nainen ulos. Se olikin sattumalta välittäjä ja pääsimmekin heti katsomaan taloa. Se oli sisältä oikein kelpo. Todella siisti, sisältää 3mh, ison olohuoneen takalla, takapihalla uima-allas. No, jää siis täysin nähtäväksi, onko se meidän uusi kotimme vai ei. Yritimme tavoitella myös Seven Springsin alueella olevan yhden (ei eilisen) suosikkikohteen välittäjää, joka selvästi pyhitti pyhäpäivän. Samoin yhden "rivari-tyyppisen" asunnon office-henkilökunta oli pyhäpäivän vietossa. Ehdimme siis kiertää enemmän autokauppoja...Perheen miehet aloittivat heti testosteronimyrskyssään Mustangin koeajolla. Seuraavana BMW. Kz ihastui myös Nissanin urheiluautoon (Nissan Altima).

Tämä ei ollut oikeasti toivelistallamme. Vain kaksipaikkainen, eikä avo-malli taitaisi toimia Suomessa. Mutta hinta oli inhimillinen, n. 16 000 dollaria (n. 12 000 euroa).

Halusimme hyödyntää iltapäivän auringon ja tulimme jo hyvissä ajoin altaalle polskimaan. Lapset harjoittelivat erilaisia uimahyppyjä. Kz jäi sisälle hoitelemaan kaikkia käytännön asioita (kaiken maailman virallisia papereita ja tutkittavia/hoidettavia asioita yms. on lähes loputtomiin).

Alkuillasta lähdimme vielä uudelle kauppakierrokselle. Tarkoitus oli löytää uusi, parempi kamera, mutta haluamamme malli oli Fry's-kaupasta (paikallinen Verkkokauppa.com) loppu. Ja taas kiertämään autokauppoja... Tällä kertaa minun suosikikseni nousi samanlainen Mersu, jonka Kz bongasi jo pre-visiitillä. Hassua, että esim. ruoka ei täällä ole mitenkään ainakaan halvempaa kuin Suomessa, mutta taas autoissa mielestäni eron huomaa hyvin. Ja muuta hassua: Täältä en ole oikein vielä löytänyt jääkaappivalmisruokia. Pakasteita on ihan hirveästi ja tänään löysin säilykepurkkeja, joissa on valmisruokia lapsille. Oli ihan pakko ostaa vitsillä. Samoin juustomakaronia, vaikka lapset maistoivat sitä jo kerran, eivätkä muka tykänneet. Se on kai täällä sitä lasten perusherkkua. On meillä täällä hotellilla onneksi kattila ja paistinpannukin, jos halutaan ihan alusta asti jotain kokkailla. Maitopurkeilla on muuten kokoa tällä päin, kuten olin jo kuullutkin. Kuva todistusaineistona ;)

Gallona (n.3,8l) maitoa ja lasten valmisruokaihmetyksiä.

Lapset tulivat juuri Kz:n kanssa potkulautailemasta pihalta. Nyt vihdoin on tarkoitus järjestellä meidän tavarat kaappeihin. Samalla voidaan maistella paria uutta sipsituttavuutta, joita oli myös pakko testata (mm. lime-sipsejä, oli aika outoja, mutta ainakin raikkaita).
2 kommenttia:

  1. Kiva, notta kirjootatte tähän plokiin ja laitatta kuvia. Auton valinnassa kannattaa otta huomioon Suomen uudet, päästöihin perustuvat, verosäännöt. Voipi olla hankalaa saada kaupaksi, jos oikein päästelee!

    VastaaPoista
  2. oih, mäkin haluan amerikkalaiseen ruokakauppaan :)
    Maidosta sellainen vinkki, että pidempään käyttöön en suosittelisi noita isoja purkkeja, se maito ei ole likimainkaan suomalaista tasoa. Antibiooteilla höystettyä kuraa. Kannattanee siirtyä luomuvalmisteisiin maidon osalta...
    -Maija-

    VastaaPoista