perjantai 13. huhtikuuta 2012

Järkkäilyhommia

Tänään oli taas vuorossa monenlaista käyntiä ja järkkäilyä ympäri omaa ja naapuripitäjiä. Hetki tehokasta työntekoa aamutuimaan, sitten rimpautin paikalliselle kaasu- ja sähköyhtiölle ja tein sopimuksen vuokrakämppäämme varten. Sieltä ohjattiinkin sulavasti eteenpäin solmimaan TV- ja Internet-yhteyssopimuksia, joten kaikki tuli hoidettua samalla kertaa. Jälkimmäiset asentuvat ilmeisesti päivä muuttomme jälkeen jos asentaja-Reiskoilla ei mene aikataulut mönkään. Telkkukanavapaketista otin pienimmän mahdollisen, josta löytyykin ainoastaan 200 kanavaa... Sitten suuntasimme koko porukalla Sunnyvalen keskustaan. Konttorilla skannasin ja lähetin Lassin eilisen kokeen opettajalle arvosteltavaksi. Kauaa en ehtinyt töitä painaa kun West Valleyn koulusta jo soiteltiin ja kyseltiin, että ehtisimmekö varmasti ennen Lassin kielitestiä palauttamaan eilen saamani paperit. Painelimme siis ennen puolta päivää West Valleyhin ja kävimme läpi paperinipun, joka tuntui olevan kunnossa. Kuukauden sisään pitää tosin vielä käydä näyttämässä sähkö- ja kaasulasku, pankin tiliote, ajokortti ja auton vakuutustodistus. Älkää kysykö miksi. Ennen koulun alkua täytyy myös käydä palauttamassa tuberkuloositestin tulokset (jotka käymme hakemassa lauantaina). Eveliina pääsi iltapäiväryhmään, joka kokoontuu päivittäin jotakuinkin klo 10am-2pm. Lounaan saa tuoda itse tai maksaa pari taalaa lämpöisestä aterista.

Seuraavaksi etsimme Lassin tulevan koulun Nimitzin, jossa oltiinkin jo tietoisia meistä. Lassin koulupäivät kestävät kahdeksasta yhteen, joten ehdimme (tai Sini ehtii) mukavasti sukkuloida molempien koulujen väliä. Näiden kahden koulun välillä ajaa kuulemma myös koulubussi jolla kielikylpykoululaiset voivat kulkea mutta kun asumme koulujen puolivälissä niin taitaa olla helpompi kuskata Lassia itse. Ja Lassista tulikin mieleen, että se West Valleyn täti kirjoitti johonkin lappuun epähuomiossa nimen Lassie :)

Nimitziltä lähdimme kohti kolmatta koulua nimeltä Muir, jolla Lassin kielitestaus olisi. Koska aika oli jo hiukan tiukalla niin nappasimme jostain matkalla olleesta putiikista pojalle evääksi banaanin ja päätimme muut käydä syömässä puolitoistatuntisen tenttauksen aikana. Löysimme oikean osoitteen ja pienen odottelun jälkeen tenttaajanainen päästi meidät huoneeseensa, jossa pari intialaisen näköistä lasta jo rustasi tehtäviä. Sain käteeni lomakkeen johon täytin yhteystietomme samalla kun nainen jutteli mukavia ja kaivoi kuvakirjan esille. Hän osoitti porkkanan kuvaa ja kysyi Lassita mikä se on. Ja eihän Lassi tiennyt. Eikä tiennyt vaakaa eikä kaukoputkeakaan. Sitten nainen osoitti lintuhäkkiä ja Lassi sanoi "böörd". Hän otti täyttämäni lomakkeen ja ruksaili kaikkiin kielitaitoa mittaaviin kohtiin "beginner" ja totesi, että tämä olikin sitten tässä.

Kuva Muir-koulun vessan seinällä. Konstit voi todellakin olla monet.

Koska selvisimme testistä noin tunnin ja kaksikymmentäseitsemän minuuttia ennakoitua nopeammin, niin päätimme palkita itsemme ensimmäistä kertaa KFC-lounaalla (Kentucky Fried Chicken) Cupertinon keskustassa. Olipa hyvää settiä - ja rasvaista.

Ravitsevan lounaan jälkeen kieppasimme vielä West Valleyn kautta heittämässä testin tulokset koululle ja muut tipauttivat minut toimistolle jatkaen matkaa Palo Altoon shoppailemaan. Siellä oli kuulemma melkoinen ostoskeskusalue hiukan samaan tyyliin kuin eilinen Santana Row ja näytti tällä kertaa löytyneen lapsille lisää päällepantavaakin. Lopulta kyyti saapui puoli seiskan aikoihin ja pääsimme hotellille nauttimaan perjantaiherkkuamme sipsiä.

Stanford Shopping Centerissä
   

Perjantai-illan kuva-arvoitus: Mikä työpiste kuuluu suomalaiselle?


Löysin juuri Bloggerista tämän sivun kävijätilastot. Suomen ja USA:n ymmärrän mutta hei, 16 visiittiä Venäjältä? Kuka tunnustaa? ;)


1 kommentti:

  1. Siinähän sitä oli taas monenmoista tapahtumaa ja kuvaa sieltä,kiitos ku viitsitte kirjoitella.Juu arvasin mikä työpöytä on suomalaisen.Lapsille tsemppiä opinahjoihin.R

    VastaaPoista