lauantai 14. huhtikuuta 2012

Punapuut vaihtuivat autoon

(Kaizu kirjoitteli tämän, Sini vain aloitti jutun laittamalla kuvat mukaan)

Jopas oli taas päivä. Pakkasimme aamulla kamat suunnataksemme Muir Woods -nimiseen punapuumetsään ihan Golden Gaten pohjoispuolella. Olin kuitenkin sopinut, että käymme maksamassa varaamamme sohvan kymmenen jälkeen Santa Claran Macy's-putiikissa, joten suuntasimme ensin sinne. Noh, kävi ilmi, että meidän pitäisikin tulla vasta huomenna saadaksemme luvatun 10% alennuksen... (kaverin viikko sitten kirjoittama lappu koski kyllä tätä päivää, grr). Sieltä suuntasimme kohti San Franciscoa. Ajattelin soitella matkalta kuitenkin vielä yhden kiinnostavan mersun kauppaajalle jota en ollut onnistunut saamaan eilen kiinni, ja nyt tärppäsi. Kaverille sopisi parhaiten nähdä ennen kuin suuntaamme metsäretkelle, joten korjasimme kurssiamme kohti Livermorea, joka on muutamia kymmeniä kilometreja San Francisco Bay:n koillispuolella. Sinne päästäksemme päätimme muutamista reittivaihtoehdoista valita pisimmän lahden yli vievän sillan nimeltä San Mateo Bridge.

Näkymä San Mateo -sillalta. On sillä mittaa.
Perillä testiajelimme kaaraa (2009-vuosimallin C300, 3-litrainen V6, kilometrejä juuri 100t) ja kyllähän se hyvältä tuntuikin. Ja hintakin oli ihan kohdillaan. Lopulta päätimme tarttua härkää sarvista ja ottaa auto saman tien. Kävimme myyjän kanssa kääntymässä pakokaasutestiasemalla jossa todettiin, että auto on sen verran tuoretta vuosimallia, ettei rekisteröitäessä smog test -todistusta tarvittaisi. Sitten vaan pankkiin kirjoittamaan shekkiä ja pienen vakuuttelun jälkeen sain myyjän uskomaan että minulla on sukanvarressa riittävästi, ettei shekkini olisi katteeton.

Uusi perheenjäsenemme.
Suuntasimme kahden auton letkana takaisin Piilaakson puolelle ja jätimme mersun San Mateoon erään kaupan parkkikselle ja jatkoimme matkaa kohti San Franciscoa. Päivän ainoa takaraja meillä oli klo 8 pm, johon mennessä lapset piti käyttää torstaisella terveysasemassa näyttämässä tuberkuloosipistoksiaan. Niinpä aloimme SF:ssa katselemaan kelloa sillä silmällä, että kauanko ehtisimme punapuita ihailla. Kun todenteolla jämähdimme suurkaupungin ruuhkiin, niin päätimme vaihtaa suunnitelmaa ja koluta tällä kertaa vain vanhaa tuttua Golgen Gate Parkia hiukan eri kohdasta kuin viimeksi ja mennä valloittamaan punapuut joskus paremmalla ajalla.
Mitenköhän näiden käy kun tulee oikein kova maanjäristys?

Golden Gaten yli oli tarkoitus mennä punapuita katsomaan mutta nyt kieppasimmekin ihan sen nenän edestä takaisin päin.

Golden Gate Park on kyllä täynnä nähtävää. Nyt olemme nähneet siitä ehkä kymmenes-, tai viidestoistaosan. Porukkaa oli piknikillä, ruokkimassa sorsia, lennättämässä leijaa, heittelemässä frisbeetä, ym. eikä vielä nytkään ollut erityisen lämmintä.
Eipä ole ennen tullut myyrää nähtyä näin läheltä.

Vesiaihe.

Yksinäinen kaunis kukkiva puu keskellä mäen rinnettä.Puistosta kiisimme (tosin ensin taas kyhjötimme ensin aikamme ruuhkissa) hakemaan mersun ja sen jälkeen ajelimme taas peräkanaa Cupertinoon terveysasemalle. Molemmat lapset saivat puhtaat paperit tubi-testistä, joten sekin este on nyt selätetty koulun aloittamisen tieltä. Nyt alkaa olla jo myöhä, joten kiitämme, kumarramme, ja suuntaamme koisimaan.

7 kommenttia:

 1. Siinähän teillä oli taas seikkailujen päivä ehtiihän ne punapuut nähdä myöhemminkin.Onnea uudelle autolle.Riitta

  VastaaPoista
 2. Hieno auto! Hyvää tekstiä ollut ja hienoa, että jaksatte laitella paljon kuvia. Tsemppiä sinne! -Mirko

  VastaaPoista
 3. Ihan näppärän oloinen kauppakassi mutta kannattaapi kyllä varmaan myydä Jenkkilässä pois? Ei näillä Suomen bensan hinnoilla paljon 3 litran V6 koneella ajelu hymyilytä ;-)

  VastaaPoista
 4. Tervetuloa Mercedes -kerhoon, terveisin onnellinen vm. 1992 W201-mallin omistaja :-)

  VastaaPoista
 5. Jaa....vai auto...
  Ihana yksinäinen kukkiva puu siellä mäenrinteessä, ja jotain somaa sinistä sen juurella; tuskin krookuksia, mutta kenties kevätkurjenmiekkoja...scilloiksi taitavat olla liian isoja. Tai kyllä kai siellä Ameriikassa sinililjatkin ovat suurempia.... Hienoja kuvia..on se autokin hieno ;-)

  VastaaPoista
 6. Kiitti taas hienoista kuvista ja kerronnasta.
  E&Mja

  VastaaPoista
 7. Punapuitahan näkee myös mm. Big Basinissa, että ei aina tartte ajella sillasta ylitse. Itse tykättiin tuosta ehkä jopa enempi kuin Muirista. Samalla voi sitten tsekata vaikka Mystery spotin. Hienoa että alkaa perushommat oleen kuosissa, täällä tuli taas tänään lunta, huoh. -Sami

  VastaaPoista