perjantai 20. huhtikuuta 2012

Grillibileet tähtitaivaan alla

(kirjoitteli Kaizu, Sini vain laitteli kuvat artikkelin pohjaksi)

Tänään perjantaina olikin tähän astisista päivistä lämpimintä. Eräs Facebookin suomalaisista naisista ilmoitti Redwood Cityssä olleen 32 varjossa eikä Sunnyvalen lämpötilat varmaan olleet kaukana siitä. Eilen jo vannotin että lapset pysyisivät altaalta pois auringon porottaessa kuumimmillaan, ja nähtävästi viesti oli mennyt perille.

Meikäläinen sotki taas pyörällä töihin (eilen laiskotti, eli oli mersupäivä) ja takaisin tullessa meinasi tulla shortseja ikävä. Aamulla olisi ehkä tarjennut jo t-paidallakin, mutta varoiksi laitoin neuleen vielä päälle, kun tuuli oli kuitenkin vielä aika viileää.

Hotellille päästyäni siirryimme koko perheellä altaalle ja pääsin avamaan reissun ensimmäisen Budwaiserini. Eilen nappasin laatikon mukaan Costco-reissullamme, hintaa joku 21 taalaa sisältäen 36 tölkkiä. Ihan jees hinta-laatusuhde.

Sini oli sopinut korealaisten kanssa grillikekkerit alkavaksi puoli seiskan aikoihin, joten uinnin jälkeen kävimme hiukan siistiytymässä ja nappaamassa mukaan grillattavia, viiniä, sipsejä, ym. He saapuivat mukanaan vielä eväitä vaikka pienelle kylälle, joten nälkäiseksi ei kukaan kyllä jäänyt. Siinä sitten koitettiin ymmärtää toisiamme ainoalla yhteisellä kielellämme englannilla, jossa Leilan ja Evan vanhemmat harmittavasti eivät kumpikaan ole ihan mestareita. Yksi joukon naisista sentään onneksi puhui sujuvaa engelskaa. Illan keskustelunaiheita olivat mm. "Oletteko te [siis me] nähneet Joulupukin?", "Oletteko nähneet poroja, voiko niitä syödä, miltä se maistuu?", "Syödäänkö koreassa todella eläviä mustekaloja?" (vastaus: kyllä, ne ovat herkullisia ja ne tekevät kuulemma hyvää terveydelle). Selvisi myös, että sana "kakka" tarkoittaa koreaksi jotakuinkin "nami" ja olikin hauskaa, kun uima-altaaseen lennähti sorsapariskunta, joista toinen plöräytti altaaseen "namit". Täkäläiset maissintähkät ovat muuten ihan eri maailmasta (tai pitäisikö sanoa eri maasta?) kuin ne mitä Suomesta saa. Itse en juuri niistä ole välittänyt grilliruokana, mutta täällä ne ovat todella herkullisia.

Alla muutamia otoksia tältä päivältä.

Oma maa mansikka, muu maa mustikka. Hiukan on kokoa näillä.

Sen verran oli kuuma päivä  ja nahat eilisestä punaisina, että leikit suoritettiin tänään varjossa.

Uimaan pulahdettiin vasta kun aurinko ei enää porottanut ihan kuumimmillaan. Lapset pääsivät kokeilemaan uusia kokouimapukujaan.

Isännään ensimmäinen köllähtäminen aurinkotuoliin tällä reissulla. Budwaiser vieressä kaverina.

Simpukka-jättikatkarapu -settiä

Ruuanlaittohommissa

Ja kaikilla oli nii-in muuukaaavaaa

Etelä-Korea vs. Suomi 5-2

Illan pimetessä varpaita liottamassa

3 kommenttia:

 1. Ihanalta kuullostaa teidän elo siellä auringon paisteessa. Ei taida Siniäkään harmittaa kotiäitinä olo uima-altaan reunalla. :) Nauttikaa olostanne ja Sini tästä parin vuoden sabattivapaasta. On kyllä ihan ainutlaatuista aikaa. Terkkuja täältä pilvisen harmaalta Keravalta! T: Mari

  VastaaPoista
 2. On se kyllä ikävää, notta juodutte pakoilemaan aurinkoa ja kuumuutta Kun me, sitä vastoin, saamme nauttia räntäsateesta, +4 asteen hellivästä lämmöstä. (Saunassa +90!)
  Koettakaa pitää meitä ajan tasalla, tämä on utkomattoman hauskaa. (Utkomattoman=lainaus Eveliinalta muutaman vuoden takaa=yleisesti käytössä Töllinperällä)
  Muummu&vaari

  VastaaPoista
 3. Mahtavan isoja mansikoita, saispa täälläkin tollalsia!!!

  VastaaPoista