sunnuntai 30. syyskuuta 2012

The puolivuotispäivä

Tänään on se suuri päivä, jolloin olemme asuneet tasan puoli vuotta näissä maisemissa. Sen kunniaksi päivitimme hieman blogin ulkoasua :) Ihan huippua on ollut, eikä oikeastaan kertaakaan ole tullut Suomea suunnaton ikävä. Toki kaikkia rakkaita, ihania ihmisiä on ikävä, mutta onneksi on Internetin ihmeellinen maailma joka lähes tulkoon poistaa nämä vajaat 9000 km välistämme :)

Eveliinan tekemä ihana piirrustus :)

Tänään sää on hellinyt meitä toden teolla. Puolilta päivin menimme ystäväperheen luokse grillailemaan ja chillailemaan. Tarjoilut olivat aivan mainiot. Lämpötila oli yli 30C, joka ajoi meidät koko perheen välillä altaaseen viilentymään. Huomenna pitäisi olla vielä tätäkin kuumempaa (36C), mutta sitten kai alkaa viiletä. Tylsää sinänsä, että olisin sallinut tuleville suomalaisille vieraillemme kunnon helteet, mutta toki jaksaa paremmin kiertää jos ei ole liian kuumaa.

Nautiskelua altaalla.


Illalla menimme vielä läheiseen puistoon jonne oli kertynyt aivan vilinäksi asti pikkuväkeä vanhempineen.  Oli kyllä hauska tunne kun aurinko alkaa laskea ja lämpötila keikkuu edelleen yli kolmessakympissä. Nautin, nautin, nautin. Illalla lasten huoneen ikkuna oli vielä auki, jotta sieltä alkaisi illan viiletessä virrata vähän viileää ilmaa sisään (sisälämpötilan ollessa 29C), mutta Eveliina ei saanut nukuttua kun ne sellaiset "etelän sirkat" sirittävät liian lujaa. En tiedä mitä sirkkoja ne on, mutta niitä, minkä siritykseen törmää aina iltaisin etelänmatkoilla. Olisi meillä ilmastointivehjekin, jolla saa talon viileäksi, mutta toisaalta täällä on yöt niin viileitä, että nopeasti saa lämpötilaa alas ihan pitämällä vain hetken läpivetoa. On tämä hassua, juuri kun totuttelimme toppaliiveihin ja pörröhuppareihin aamuisin kouluun viedessä, nyt taas laitoin huomiseen vaatepinoon molemmille shortsit. Nauttikaamme siis vielä tällaisesta lämpöaallosta!


Niin hassua, että lämpötila pysyi niin korkealla vielä illallakin.

Puistossa on vesiläträysalue, jossa suihkuaa vettä tolpista. Siinä on lasten hyvä viilentyä helteellä.


Aurinko alkaa painua jo mailleen.

2 kommenttia:

  1. Hiukan täytyi vielä tuota blogin taustaväriä säätää, kun se mikä kotona läppärin ruudulla näytti siniseltä, olikin monitorinäytöllä violetti...

    VastaaPoista
  2. Suurella todennäköisyydellä "etelän sirkka" on laulukaskas.

    VastaaPoista