maanantai 3. syyskuuta 2012

Labor day

Olemme saaneet viettää ihanaa pitkää viikonloppua, koska tänään on labor day (vähän niin kuin vappu) ja näin ollen toimistot, koulut yms. ovat kiinni. Kaupat ovat kyllä auki ja täällä on kuulemma hyvät alet meneillään. Toisaalta täällä on minusta oikeastaan koko ajan jotkut alennusmyynit. Muinoin kun oli 4th of July-alennusmyynnit, ostin ihan innoissani lapsille mm. mageat Lacosten paidat, kun oli ihan -40%. Se sama ale on ollut kaupassa siitä asti.

Paikallinen ystäväni (harvinaista kyllä, mutta jopa monetta sukupolvea jo syntyjään Sunnyvalesta, täällä yleensä kaikki asuu vain hetken työjuttujen perässä) oli käymässä tänään ja tenttasin, että miten tätä päivää perinteisesti täällä juhlitaan. Hän ei keksinyt mitään erityistä juhlintamuotoa tai ruokaa, jota "kuuluisi" tänään syödä. Ihmiset vain menevät piknikille kavereidensa kanssa, viettävät aikaa yhdessä altaalla, shoppaillen tai myös toki pienillä reissuilla, koska on pidennetty viikonloppu.

Sunnuntaina Eveliina sai olla ystävällään leikkimässä ja uimassa (ja vielä jätskireissullakin) ja perheen pojat vastaavasti menivät leffaan katsomaan Ice Age 4:sta. Minulla oli luvassa ihana tyttöjen ilta laatuseurassa. Ensin nautimme olosta ja elosta altaalla (yhden ystävämme luona siis) ja ilta meni grillatessa ja takkatulen ääressä viiniä maistellen. Täällä on illat usein jo aika viileitä ja olin varustautunut ihan kunnon vaatteilla. Ajattelin, että se on niin ärsyttävää, jos joutuu palelemaan pihalla illalla. No, joskus klo 20-21 (vai milloin asian tarkistinkaan...) oli vielä 22C, joten olisin saattanut tarjeta hieman kevyemmilläkin vetimillä :) Olimme oikein kunnon naisten-laatuaika-meiningillä eli kun juteltavaahan riitti, niin jäimme suosiolla yökylään.

Mun paikallisia "Suomi-rakkaita <3"

Tänään heti kun tulin kotiin ja sain purettua kassit, saimme vieraiksi nämä paikalliset ystävät. Vielä heidän ollessa täällä saimme myös Suomi-seuraa aivan iltaan asti. Kaikki lapset saivat syötyä iltapalankin yhdessä, niin pääsivät siitä sitten itse kukin näppärästi nukkumaan ja huomista koulua odottelemaan.


Olin saanut muuten Eveliinan opettajalta sähköpostia. Menen näin ollen tästä lähtien joka perjsntai-aamu koululle (Eveliinan luokkaan) apulaiseksi. HAUSKAA!!!!!

3 kommenttia:

 1. Löysin sattumalta blogisi, ja luin samalta istumalta kaikki kirjoituksesi! Ihana blogi!:)
  Meidänkin perheellä on todennäköisesti kesällä edessä muutto piilaaksoon, ja parhaillaan juuri mietiskellään mikä asuinalue miellyttäisi eniten? Palo Altoa olemme miettineet enniten, koska mieheni työpaikkakin tulisi olemaan siellä, mutta Redwood city, Sunnyvale ja Fosters city kiinnostavat myös :)
  Tulen kyllä jatkossa seuraamaan blogiasi, nyt kun tänne löysin! Toivottavasti jatkat kirjoittelua!:)

  -Jenni-

  VastaaPoista
 2. Jee, kiva kuulla :D Oletko kuullut, että Facebookissa on "Piilaakson suomalaiset naiset"-yhteisö? Jos olette muuttamassa, kannattaa liittyä. Siellä on kovasti keskustelua eri asuinalueista ja ihan kaikesta mahdollisesta! Ilmoittele ihmeessä, jos olette muuttamassa, niin yritän auttaa missä vain pystyn :D

  VastaaPoista
 3. kiitos!:) pitääpä liittyä kyseiseen ryhmään! Ja kunhan lähtö tässä vähän konkretisoituu ja lähenee, niin kyselen sulta varmaan vinkkejä :) Mukavaa viikon jatkoa sinne! :)

  -Jenni-

  VastaaPoista