keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Ja niin se englannin kieli edistyy

Maanantai meni shoppaillessa ystävän kanssa Great Mallissa. Se on ihan pullollaan toinen toistaan mahtavampia outleteja. Niin täydellistä saada kaikista mageista vaaatteista tyyliin 60% hinnasta pois. Mukaan lähti taas minulle ja lapsille lisää päällepantavaa. Edelleen minusta tuntuu, että lapsille on sata kertaa helpompi ostaa vaatteita kuin itselle. Lapsille keksin helposti kaikkea ihanaa vaatetusta kouluunkin ja itsellä melkein aina samat vaatteet joihin on tullut riippuvuus (melkein aina suoraan narulta taas päälle) :)

Täällä on muuten oikeasti viilentynyt ihan selvästi. Ennen oli aamuisin 60F(15C) kun vein lapset kouluun, tänään 56F (n.13C). Eveliinalla oli jopa toppaliivi tänään aamulla päällä, niin ei tarvinnut palella. Täksi päiväksi oli luvattu 71F, ja katsoin epätoivoisena koneelta, että nytkö alkaa ihan oikeasti viiletä ja  huomasinkin nyt olevan epätavallisen viileää edellisiin vuosiin verrattuna. Tilastollisesti tähän aikaan on ollut keskimäärin 80F(26.7C) ja viime vuonna jopa 90F(32.2C).

Tämä päivä meni ihanasti ystävien ympäröimänä. Ensin lenkki, lounas ja pikainen pulahdus poolissa, sitten lähdimme oikein porukalla hakemaan lapsia koulusta ja välipalakin syötiin yhdessä. Sen jälkeen lapset keskittyivät läksyjen tekoon rauhassa. Olen niin iloisena seurannut kielen kehitystä. Tuntuu, että Lassi ymmärtää jo aivan älyttömän paljon englantia ja lukiessaan kirjoja ääntää sanat todella hienosti. Eveliinakin on oppinut lukemaan jo todella hienosti helpoimpia englannin kielisiä lastenkirjoja ja myös käyttää arjessa silloin tällöin englantia. Tänäänkin hän teki muumi-magneeteilla (jotka saivat tänään postipaketilla Suomesta -kiitos siitä :)) minulle nukketeatteriesityksen englanniksi ja piirsi sarjakuvatyyppisesti paperille tapahtumia ja kertoi sadun niiden pohjalta (englanniksi). Todella yksinkertaista tekstiä toki, mutta kuitenkin...Tänään kun luettelin kirjain kirjaimelta miten eräs kirjan nimi  kirjoitetaan, niin Eveliina toivoi, että sanoisin ne englanniksi. Tähän asti hän on melkein aina toivonut, että sanon kirjaimet suomeksi. Älkääkä nyt pelästykö, kyllä se suomen kielikin siellä taustalla pysyy, puhutaan toki kotona suomea ja luetaan paljon satuja. Mutta olen NIIIIIN fiiliksissä, kun kielen suhteen alkaa näkyä edistystä :D Huomenna onkin tämän viikon viimeinen koulupäivä ja sitten on kolmen päivän vapaat (pe on staff learning day). Meillä on jo koko viikonlopuksi ihania suunnitelmia, niistä lisää ensi jaksossa ;)

Syksyfiilistelyä ystävän kanssa tehdyn lenkin lomassa.

Pikku kurrekin "sattui" kuvaan. Oikeasti täällä on ihan älyttömästi oravia. Helposti voi nähdä ainakin 5 kpl päivässä.

Lapset saivat tänään erityisvastaanoton koulussa kun oli oikein enemmänkin hakijoita :)
4 kommenttia:

 1. Ihana että teidän lapset ovat oppineet noin hyvin jo englantia!:) Kuinka pitkään teillä on tarkoitus vielä viipyä siellä rapakon takana?
  Itse vähän mietiskelen että mitenhän tuon meidän poitsun (nyt 10kk) puhumisen oppimisen käy, jos lähtö sinne tulee? Taitaa varmaan ainakin viivästyä puheen oppiminen ja suomenkieli ja englanti sekoittua jonkin verran...

  t.Jenni

  VastaaPoista
 2. ihan innolla täällä seurataan mitä teille kuuluu, joka päivä ykkösasia on onko postia piilaaksosta , niin että nämä kirjeet on tosi tärkeitä meille vaikka itse harvoin kommentoidaan Lämpimät terveiset Halosista, kynttilän valossa täällä saunan jälkeen täällä istuskellaan

  VastaaPoista
 3. Meidän on tarkoitus olla vielä 1,5 vuotta täällä. On se kyllä jännä nähdä, että miten tosiaan sen teidän poitsun kielen oppimisen kanssa. Toki puhe saattaa viivästyä, mutta kyllähän se sieltä ajallaan tulee :)

  VastaaPoista
 4. Ihana kuulla, että ollaan ajatuksissa Halosissa, samoin <3 Sauna ja kynttilä kuullostavat ihanille!

  VastaaPoista