tiistai 11. syyskuuta 2012

Syksyistä sisustusintoa

Sunnuntaina vietimme ihanan löffäilypäivän. Käväisimme nopeasti myös yhdellä lempiostoskeskuksistani ostamassa Hollisterin huppareita, koska niihin tuli himo. Ne ovat NIIN pehmeitä ja ihania päällä! Katsotaan, ehkä saadaan päivitetty kuva ensi blogiin. Nyt lapset ovat jo nukkumassa, joten ei viitsitä kuvata nyt.

Iltapäivällä oli taas naapuruston kesken nyyttärit. Oli taas hauska tutustua kaikkiin naapureihin, joita ei oltu vielä ennen tavattukaan. Sieltä piti vaan kiirehtää jo viideksi meidän lähinaapureille, jotka olivat kutsuneet meidät kaikki (myös siis Kz:n sisko täällä) japanilaiselle illalliselle ja katsomaan heidän lomamatkakuviaan. Ruoka oli aivan huippua ja ne lomakuvat...Olimme kaavailleet jo jonkin moista reissua Arizonaan päin ja tietysti Grand Canyonille, mutta näiden kuvien jälkeen (olivat juuri seikkailemassa niissä maisemissa) matkasuunnitelmat saivat vielä uusia käänteitä. Luulin Death Valleytä ja Yosemitea jo järjen räjäyttävän hienoiksi paikoiksi, mutta kyllä tässä on nyt suunniteltu kaikki illat mahdollisesti tulevaa Nevada-Utah-Arizona-reissua.

Nyyttärit naapurustossa.
Sabu Sabua.
Täällä on hassua, että kuumin kesä alkaa selvästi vaihtua syksyksi ja omalla tavallaan hassua, että puissa alkaa näkyä ruska. Suomessa ajattelen, että kun alkaa viiletä, niin puut alkavat punertaa, mutta täällä kuitenkin pysyy yölämpötila yli 11-12C ja päivisin 27C. Selkeästi on kuitenkin aamut ja illatkin raikkaan vilpoisia ja illalla alkaa hämärtyä aina vaan aikaisemmin. Heinäkuussa oli pimeää yhdeksältä, nyt jo ennen kahdeksaa.

Kotikadun puut alkavat jo hiukan kellertämään.
Tämä kuva on otettu etupihaltamme käsin.

Olen aivan intoa puhkuen sisustanut syksyisellä innolla tätä taloa. Voin laittaa kuvia vaikka jokupäivä uusimmista sisustusjutuista. Vielä uupuu yölamppujen jalat. Katsotaan nyt millaisiin päädyn. Ja Kz:n pitäisi ehtiä ruuvaamaan verhotangot paikoilleen. Uudet yöpöydät on jo koottu. Lähinnä olen ostanut kaiken maailman kynttilöitä, filttejä, maljakoita, kransseja, kukkia yms. Niistä lisää ensi jaksossa :)

Tänään kun haimme lapset koulusta Kz:n siskon kanssa, päätimmekin yllättää heidät. Olimme pakanneet eväitä ja filtin mukaan ja suuntasimme läheiseen Las Palmas Parkiin. Eväiden syömisen jälkeen aloimme tehdä läksyjä peiton päällä. Oli huippua kun molemmille lapsille oli oma auttaja. Läksyissä menee kyllä ihan ikuisuus. Ensin he tekivät ihan "tavalliset" monistetehtävät joita oli  molemmilla useampi sivu. Sitten harjoittelimme tulevia kielitestejä varten monistenipun avulla. Molemmilla on (ELD-luokkaan kuuluen) kielitestit to-ma. Kolme tuntia puistossa aikaa viettäneinä päätimme siirtyä jo kotiin. Meidät yllätti vielä jäätelöauto parkkipaikalla ja lapset saivat siitä vähän suitansa makeaksi.

Las Palmas Park

Läksyjentekomaisemia
Kotona lapset vielä lukivat uusia kirjastosta haettuja kirjoja. Molempien pitäisi lukea n.15-20 min. päivässä englanninkielisiä kirjoja. Eveliinan pitää palauttaa lappu koululle johon hän on kirjoittanut kaikkien itse luettujen ja hänelle luettujen kirjojen nimet. Miettikää, ensin "perus"läksyt, sitten niihin tentteihin lukeminen, sitten lukemisharjoittelut yms. Vaikka meitä oli tänään kaksi aikuista tahkoamassa lasten kanssa ettei tarvinnut vuorotella auttamisen suhteen tai kuunnella kirjoja vuorotellen, Eveliina viimeisteli juttujansa vasta suihkun jälkeen yökkäreissä. Onneksi viikonlopuksi ei tule läksyjä, koska ei paljon play dateja ehditä pitää arkena. Toki lapset lukevat myös viikonloppuisinkin (samalla kielen harjoittelua), mutta pääasiassa rauhoitamme viikonloput ihan vapaalle leikille ja seikkailuille.

3 kommenttia:

 1. Mä nykyään joka aamu käyn katsomassa josko "yön aikana" olisi tullut uusi kirjoitus blogiin :D
  Tää on niin kivaa aamukahvikupposen kanssa lukea teidän puuhailuista, ja fiilistellä sitten loppu päivä omaa mahdollista tulevaa muuttoa :)

  -Jenni-

  VastaaPoista
 2. Hienoja kuvia. Jos Helitin on vielä siellä so terkkuja!
  Appikaatio

  VastaaPoista
 3. Jenni: Viime kevät kirjoitettiin joka ilta aina uusi teksti ja monet ovat sanoneet, että aamu alkoi aina Postia Piilaaksosta-tsekkauksella. Ihan huippua :) Välillä meinaa tulla jo huono omatunto, kun nyt kirjoittelemme "enää" muutaman päivän välein...
  Voi, toivottavasti pääsette muuttamaan!!!! Tämä on niin hauskaa vaihtelua:D

  Appikaatio: Kerron terkkuja :)

  VastaaPoista