tiistai 12. kesäkuuta 2012

Last day of school

Tänään oli se suuri päivä, jota oli odotettu jo huhtikuun lopulta eli viimeinen koulupäivä ja kesäloma alkakoon. Tähän voisi heti laittaa ihanan kesäfiilistelylaulun sanat:

Nyt huolet joutaa hukkaan,
kun kurkkaan joka kukkaan,
saa reikä kasvaa sukkaan
ja takku tulla tukkaan.

Teen kuperkeikan villin,
saan soimaan kevätpillin,
kun ruohonkorren taitan,
sen soittimeksi laitan.

Ja tuohon lopuksi pitkä vihellys Truuuuuuuuuuuuuuuuut! (Terveiset kotikonnuille <3)
Valitettavasti tämäkin laulu on paljon tunnelmallisempi Suomessa, kun kukat alkavat vihdoin kukkia ja ruoho vihertää kun kesäloma koittaa. Täällä olisi voinut kurkata jo kukkiin monta kuukautta, mutta nyt on sitten se LOMA!

Hassua tässä on se, että lapsilla ei ollut mitään varsinaista kevätjuhlaa tms. Lassilla oli jopa ihan tavallinen koulupäivä, vain vähän lyhyempi. Aamulla kuulemma laskettiin matikkaa ja sitten sai piirtää ja tyhjennettiin pulpetit ja sitten vain toivoteltiin "hyvää kesälomaa". Eveliinan koululla oli mielettömät tsembalot Hawaiji-teemalla. Siellä oli kasvomaalausta, kookoskeilausta, paitojen värjäystä, kaulakorujen tekemistä värikkäistä muroista yms. Kaiken kruunasi jätskibuffet.  Kyllä siinä oli niin opettajalla kuin oppilaillakin itkussa pidättelemistä kun koulu loppui eikä enää näe kavereita välttämättä päivittäin. Kaikille eskareille jaettiin pienet pussit, jotka opettaja oli tehnyt. Pussin päällä oli liikuttava runo:

In this bag you will find some things
that hold the key to what your future brings.
It is with great sadness
that I watch you depart
Because you have 
a special place in my heart.

Sisällä oli erilaisia tavaroita, kuten lyijykynä muistuttamaan, että on paljon vielä opittavaa, suklaakonvehteja muistuttamaan, että olet rakastettu, tussi muistuttamaan, että jätä hyvä "merkki" mihin ikinä menetkin, pyyhekumi muistuttamaan, että on hyväksyttävää tehdä virheitä. Lisäksi oli mm. kolikko ja viivotin, joilla oli myös merkityksensä.

Kookospallolla keilattiin ananaksia.

Fruit Loop- muroista tehtiin koruja.

Välillä jätskitauko ystävien kanssa.

Limboamista hyvän musiikin tahdissa.

Rakkaat luokkakaverit. Meidän blondi kyllä erottuu täällä hyvin joukosta :)

Ihanat mussukkaiset!
Mietin, että mikä voisi olla kiva juttu kesäloman kunniaksi. Mietin uimista, pizzaa, jätskiä ja hyvää seuraa. Hassua, että ne kaikki toteutuvat, vaikka vielä yhden maissa meillä ei ollut siitä aavistustakaan. Ensin saimme seuraksi suomalaiskaverin, joka tuli lapsensa kanssa polskuttelemaan (lähinnä lapset) ja he toivat mukanaan jäätelöä. Njamiiiii. Illalla vielä naapurin lapset tulivat leikkimään. Kz toi tuliaisiksi baseball-räpylät ja uimapatjan ja lapsethan innostuivat tietysti taas uimaan. Pyysimme myös naapurin äidin ja siellä me lilluimme aivan iltaan asti. Kahdeksan maissa tytöt alkoivat laulaa pizza-laulua ja keksimme, että meillähän on pizzaa pakkasessa. Naapurin isäntäkin ehti mukaan ja söimmekin koko porukka meillä lopulta iltapalan. Kyllä oli oikein kelpo aloitus kesälomalle!!! 



Tässä testataan baseball-räpylöitä.
Illan hämärtyessä keijut nousivat koloistaan tanssimaan Pähkinänsärkijä-musiikin tahdissa (mm. Sokerihaltiattaren tanssi).

Pojatkin halusivat "tanssimaan".



2 kommenttia:

  1. No on se nyt kiva kun on sielläkin koulu loppunut saa Lassi ja Eveliina nukkua myöhempään ja touhuta vapaammin, mukavia päiviä toivottaa R-mamma

    VastaaPoista
  2. Samaa toivottaa E-vaari. Täällä kovasti odotellaan kesän kohokohtaa, teidän tuloa Suomeen!

    VastaaPoista