tiistai 19. kesäkuuta 2012

Isänpäivä ja muita pieniä onnen hetkiä

Täällä vietetään jo nyt isänpäivää. Kz oli ihan unohtanut asian ja kun aamulla herätimme hänet laululla, lahjoilla ja aamupalalla, hänen piti ihan miettiä, että ei kai ne synttäritkään ihan vielä ole. Sunnuntai meni melkein kokonaan Suomi-kaverin synttäreillä ihanan ystäväperheen luona. Tarjoilut olivat herkulliset: mm. dinosauruksen ribsiä ja dinosauruksen munia ja tietty dinokakkua. Lapset saivat tehdä myös arkeologisia  kaivauksia ja seikkailla aarteenetsijöinä dinosaurusten, tulivuorten ja lihansyöjäkasvien seassa.

Kz:n ensimmäinen isänpäivä, jolloin syödään mm. tuoreita mansikoita, kirsikoita, nektariineja yms.

Eipä ole taidettu näinkään ennen isänpäivänä rentoutua.

Jännät arkeologiset kaivaukset meneillään.

Eiliseltä (maanantailta) mainittava tapaus oli ehdottomasti ihana hemmotteluhetki. Olin löhöilemässä uimapatjalla altaalla kun Eveliina toi minulle yllättäen aurinkolasit. Pian hän toi (pyytämättä) lasillisen kylmää vettä jääpaloilla ja pillin. Hän meni sisälle ja palasi tuoden minulle kirjan, oli taas hetken sisällä ja palasi mankan kanssa ja laittoi rentouttavan musiikin soimaan. Aika hyvä palvelu, tuleva unelmavaimo jollekin. Itseasiassa hän vielä kasteli pihakukatkin ja keräsi oravan tiputtamat aprikoosit sepeliköltä pussiin.

Eilen illalla kävimme katsastamassa tässä lähistöllä kolme meille uutta kauppaa. Yhdessä oli lähinnä kaikkia tavaroita/kuivamuonaa, keskimmäinen oli basaarityyppinen hedelmä-/vihanneskauppa ja viimeinen suht perinteinen ruokakauppa. Ensimmäisestä pitää mainita ehdottomasti halpa alkoholi. Täällä oli oikeasti esim. Finlandia Vodkaa kauhean kokoinen pullo $20! Ei edes ostettu!

Finlandiat ja muut.

Keskimmäisessä kaupassa oli ihan sellainen tunne, että oltaisiin ulkomailla, joskin taidetaan ollakin. Sanoin, Kz:lle, että tällaista kauppaa ei voisi koskan olla Suomessa, mutta sitten muistin "Vikkula"-kaupat. Ehkä vähän samaa henkeä. Siellä oli lattiat ja hyllyt täynnä pahvilaatikoita. Kaikkialla oli  mitä erikoisimpia hedelmiä/kasviksia, mitä lie. Mm. Pienempiä piikkipalloja ja HYVIN ISO (kahden jättikokoisen vesimelonin kokoinen) piikkipallo. Hmmmm...mitäköhän niistä tekisi illalliseksi? Siellä oli myös kaiken maailman eksoottisia mausteita ja koriin tarttui myös lakritsia. Laatikko tolkulla oli myös erilaisia pähkinöitä, joita sai kauhoa pussiin.

Pikkupiikkipallot.


Tänään Kz heräsi taas palaveriin klo 2.30-5. Otti onneksi pienet unet vielä siihen päälle. Huomenna aamulla alkaakin sitten kuudelta palaverit. Tänään seuranamme on ollut taas Suomi-kaverit. Lapset saivat uida ja leikkiä koko päivän yhdessä äitien nauttiessa lime-drinksuja (alkoholittomia) aurinkotuoleissa. Ilta meni Eveliinan tehdessä omaa englanninkielistä kuvakirjaa, minun piirtäessä erästä muotokuvaa ja Kz:n lukiessa Lassille Narniaa. Vähän meinaa nämä nukkumaanmenoajat näin kesäisin venyä...
"Aika kuluu nopsaan, kun paljon tapahtuu. Nopeemmin kun hoksataan se iltaan rauhoittuu...!"  


Löysin muuten pihaltamme tänään tällaisen. Tulkitsin sen banaanipuun kukaksi.

1 kommentti:

  1. Kukkahan on kuin intialainen tanssijatar, upea!
    Täällä, Halosissa, on peräti 13 astetta ja kuinka ollakkaan, ei sada. Eilen tuli 25mm. Mja:lla alkoi loma. Töihin, viimeiseksi jaksoksi, 30.07.
    Appi

    VastaaPoista