sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Ehkä tämä on sitten sitä laatuaikaa...

Aamu alkoi ihanasti. Aurinko paistoi jo kirkkaalta taivaalta, kun puoli kymmenen aikaan alettiin siristellä silmiämme ja miettiä, että jokohan sitä olisi aika kääntää kylkeä. Lapset odottivat innolla, että päästään testaamaan kaikkia Eveliinan lahjaksi saamia pelejä. Aamupalan jälkeen tartuimme heti Junior Party Monopolyyn. Siinä oli tarkoitus kerätä erilaisia juhlia itselleen ja merkiksi omasta ostoksesta laitettiin lahjapaketti aina ruutuun. Pelinappuloina oli tietenkin eriväriset cupcaket. Pelasimme vielä uutta tuttavuutta Picturekaa, vaikka Lassi kyllä muisteli Suomi-koulullaan olevan ainakin joku sen tapainen peli. Seuraavaksi teimme ihmeellisen led-valotaulun. Taulun päälle asetetun paperin läpi tökittiin erivärisiä muovikiiloja merkittyihin paikkoihin. Sitten vain power-nappulasta päälle ja tadaa - edessä siintää loistavan värikäs taulu! Muita ihmeellisyyksiä oli myös hologrammi-palapeli, jollaista en ole ennen koonnut. Oli erikoinen fiilis, kun otti palasen käteen ja yhtäkkiä palassa oli eri kuva kuin pöydällä ollessa. Yksi erikoisimmista lahjoista taisi kuitenkin olla pallurantekomasiina. Ensin laitettiin vettä astiaan ja sekaan erivärisiä nuppineulan päätä hieman pienempiä rakeita. Sitten sekoteltiin niitä ja annettiin olla useamman tunnin hautumassa. Lopulta illalla kaadettiin ylimääräinen vesi pois ja lisättiin valikoimasta haluamaamme hajustetta. Niistä rakeista oli kasvanut hauskoja liukkaita pomppivia palluroita, halkaisijaltaan ehkä sentin verran. Siinä on taas ollut jollain keksimistä! Niitä voi laittaa nyt kukkamaljakkoon, kynttilöiden alustalle koristeeksi, niillä voi pelata erilaisia kuula- tai pomppupelejä tai vaikka askarrella jotain. Niitä on yhteensä paketissa 1500 kpl joten ei muuta kuin mielikuvitus valloilleen. Naapurin tyttö varoitteli eilen, että "Älkää sitten syökö niitä tai kuolette. Niillä voi vain leikkiä." Hyvä, että hän pitää huolta meistä :)

Tässä loistava kakkutaulu...

...ja ihmeelliset tuoksupallurat :) 

Tässä yksi aika hellyyttävä lahja. Erään ystävän äiti oli ommellut nimikkotyynyn <3

Iltapäivällä lähdimme lenkille erääseen puistoon, jossa olin muinoin käynyt nopeasti Suomi-treffeillä, mutta omat lapset olivat silloin koulussa. Eveliina sai testata uutta pyöräänsä, Lassi toki veti kuin vanha tekijä. Yhteensä reilu kuuden kilometrin lenkki, mutta hyvin jaksoivat polkea. Hauska yksityiskohta puistossa oli jäätelöauton saapuminen. Se veti eri tunnarilla kuin Suomessa, mutta oli oikein letkeää musiikkia :) Ei muuta kuin Spiderman-jätskiä ja Dora-jätskiä valikoimaan! Mietittiin siinä puiston penkillä istuskellessa, että Suomessa meillä ei ollut koskaan tällaista koko perheen yhtestä aikaa. Minä olin käytännössä katsoen melkein aina viikonloput töissä tai yötöiden jälkeen nukkumassa. Kaizu oli tietenkin arkisin töissä ja Lassi koulussa vaikka minä ja Eveliina saatoimme olla vapaalla. Tai jompi kumpi opiskeli koko ajan. Tai rakennettiin koko ajan taloa ja laitettiin pihaa valmiiksi. Aina jos sattui olemaan vapaa viikonloppu, niin oli ihan mielettömästi ohjelmaa, koska ne olivat niin harvinaisia hetkiä. Ei tullut mieleen kaivaa lautapelejä esiin tai lähteä perheen kanssa puistoon. Mutta nautin siis siitä, että nyt on aikaa olla koko perheen kanssa yhdessä!!!

Jäätelöautolla.
Hauska merirosvolaiva-kiipeilyteline, joka oli puistossa.

Täällä kukkii joku puu, jossa on aivan valtavat kukat! Nämä nyt vasta ovat nupullaan, mutta avautuessaan ovat  varmaan pään kokoisia. Tai no ainakin sormet haralleen levitetyn kämmenen kokoisia.Lenkin päätteeksi menimme vielä koko perheellä polskimaan. Lapset harjoittelivat pää edellä hyppyjä. Illalla katsoimme vielä Goofy-elokuvan. Hauskaa, että siinä Hessu ja kumppanit seikkailivat vähän niin kuin näissä "tutuissa" jenkkimaisemissa. Pitäisi varmaan katsoa jotain jenkkisarjoja nyt täällä asumisen jälkeen. Näyttäisiköhän kaikki jotenkin hassun tutulle?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti