sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Tietotekniikkaviikonloppu

Suomi-vieraamme saapui perjantaina junalla Sunnyvalen asemalle jotakuinkin työpäiväni lopussa, joten nappasin kaverin kyytiin ja ajelimme kotiin. Ilta sujui rattoisasti spassa lilluen ja tähtiä tuijotellen. Lauantaille oli ollut suunnitelmissa sushi-kekkerit tuttavaperheemme kotona mutta perjantaina alkoi uhkaavasti näyttää siltä, että niitä joudutaan siirtämään perheen pojan sairastuttua. Kehittelimme siis muuta ohjelmaa päiväksi, ja illalla ajattelimme kuitenkin pitää oman sushi-illan.

Koska vieraamme oli kokenut Amerikan- ja Kaliforniankävijä, saimme suunnitelmissa hypätä suoraan San Franciscon ja punapuumetsien ohi. Sen sijaan lähdimme etsimään Googlen ja Facebookin pääkonttoreita, joilla mekään emme olleet vielä käyneet, ja tietysti perinteiset Mark Zuckenbergin ja Steve Jobsin talot. Z:n osalta meille selvisi, että olemme sen ohi ajaessamme aina tuijottaneet väärälle puolelle tietä... Sorry jo-kylässä-käyneet-vieraat, mutta meitäkin oli johdettu harhaan. Koska olimme jotakuinkin lounasaikaan Palo Alton keskustan tuntumassa, niin pysähdyimme vielä syömään Cheesecake Factoryyn, jonka olimme luulleet olevan ihan vain jälkkärimesta mutta sieltähän löytyi ihan kunnon ravinteli.

Ensimmäinen lauantai-aamu Kalifornian kodissa kun tosiaan tuli mieleen, että täälläkin varmaan tulee aamuisin "lauantai-aamun piirretyt".

Googlen kampuksella, nähtävästi Android-kehittäjien hoodeilla.
Tykkäämme tästä

Kotimatkalla pysähdyimme McLarenin ja Fiskerin jälleenmyyjien juttusille. Fiskerin myyjä oli hiukan ihmeissään kun vieraamme totesi asuvansa ihan siinä lähellä missä autot on tehty. Myyjä vielä tarkisti auton lasin tiedoista, että valmistuspaikka todella on 'Uusikaupunki'. McLarenin liikkeessä kävimme vain pikaisesti kuolaamassa pirssien perään. Joku ääveriäämmän oloinen herrasmies oli parhaillaan selvittämässä mikä vika hänen McLarenissaan on. Kun astuimme liikkeestä ulos, niin sama mies tuli perässämme ja huikkasi Lassille, että haluaisiko poika saada kuvan jossa istuu hänen avo-Ferrarinsa ratissa (siis kaveri oli tullut Ferrarilla asioille, kun McLaren oli rikki...). Lassia ei tietenkään tarvinnut kahta kertaa käskeä.F1 lähituntumalta
Suomiautot rivissä
Kävimme vielä Mountain View:n WholeFoodsissa täyttämässä ruokatarvikevarastoamme illan sushin vääntöä varten. Kaikkea muuta meiltä sitten kotona tehdyn inventaarion jälkeen löytikin - paitsi riisiä... Noh, onneksi naapurimme ovat Japanista.


Sunnuntaina päätimme jatkaa IT-painotteisia ekskursioitamme. Poikaporukalla kävimme ensin kiertämässä ympäri Applen Infinite Loop -kadun (välikommentti: Suomen kielitoimiston alkuperäisen ehdotuksen mukaan 'infinite loop' olisi ollut suomeksi 'ikikieriö'). Sen jälkeen suuntasimme Mountain View:n tietokonemuseoon, jossa näimme reikäkortteja, putkitransistoreita, Eniacin osia, sekä mm. puulaatikossa olevan Woz-nimmarilla varustetun Apple I -koneen. Kuvat puhukoot puolestaan.

Tässä lapset nautiskelevat sunnuntai-aamun piirretyillä.

Aatamin aikainen laskentahärveli


Palanen Eniacia 
Saksalainen kauhistuttava Enigma 
Tässä veivataan ratkaisua toisen asteen yhtälöön

Näppäimistöergonomiaa. Huomaa peruutuspeilit. 

Apple I 
Tässä nostalgiaa kaikille 80-luvulla värkkäilyn aloittaneille.
Päivälliseksi väsäsimme kunnon hampurilaisateriat, joiden pihvit grillasimme pihalla - samoin kuin eiliseltä jääneet tonnikalapihvin ja lohen palasen. Sitten aloimmekin jännittää miten seuraavien vieraidemme ensimmäinen lento-osuus Suomesta Chicagoon oli mennyt. Tekstiviestitse saimme tiedon, että pari tuntia oli kuulemma saanut jonotella ennen kuin pääsivät vartoomaan seuraavaa lähtöä. Tässä parhaillaan kun tätä kirjoittelen, niin tarkistelen netistä lennon päässeen ilmaan hiukan yli tunnin myöhässä. Nykyinen vieraamme, jonka lento lähtee huomenna aikaisin, päätti lähteä hakureissulle minun kanssani ja jäädä lentokentän lähelle yöksi. Muuten pitäisi tehdä uusi käynti kentälle aamuneljän aikoihin.

Taas banaanipuun kukka, mutta tällä kertaa eri puussa. Se on noin  jalkapohjan pituinen.


Tämän vuoden lokakuussa meidän lapsilla on asteen verran erilaiset vesileikit :) Kuva on otettu ehkä noin 17:30 ja ilma alkoi kyllä jo viiletä, koska aurinko laskee aina vain aikaisemmin.

3 kommenttia:

 1. Heippati,
  tultiin muutama tunti sitten. Ollaan jo luettu hauskat jutut. Olipa meilläkin 30 astetta ja ylikin varje dag. Täällä kuulemma tullut vateria varje dag :)
  Iz&Mja

  VastaaPoista
 2. Kiva, että viihdyitte ja kiitos kortista :D

  VastaaPoista
 3. Muuten, if sinneppäin siivet kantaa, tuonne museoon on ehdottomasti mentävä. Utkomatonta (Ellu, 3vee)
  Haloset

  VastaaPoista