perjantai 5. lokakuuta 2012

Koulupuuhia ja vieraiden odottelua

Keskiviikko alkoi taas reippaissa merkeissä punttiksella ja kaverin kanssa hengaten. Suunnitelmissa on pitää Japanilais-ilta sushi-teemalla ja kävimmekin heti punttiksen jälkeen San Josen Japantownin sushikaupassa ostamassa vähän tarvikkeita. Pidämme juhlat joko huomenna tai kahden viikon päästä, riippuu vähän eri tekijöistä. Pyysin tänään japanilaista ystävääni auttamaan minua vähän koristelujen suhteen. Tulette näkemään pienen pienet ylllätykset kunhan saamme illan toteutettua.


Keskiviikko-maisemia
Eilisestä lähtien seuraavat 1,5 viikkoa lapset tulevat pääsemään koulusta 12.40. koska kolussa alkoi parents conferensit eli suomalaisittain onkohan se nyt joku vanhenpainvartti tms. Meillä oli molempien lasten keskustelut eilen. Eveliinan opettajaa näen todella paljon, koska olen luokassa "volunteeraamassa", mutta Lassin oppettajaa olen nähnyt vähän vähemmän. Joka päivä toki "morjestustuttuna", mutta emme ole sen syvällisemmin puhuneet. Oli kyllä aivan ihana tutustua ja jutella enemmän. Molemmilla on kyllä erittäin mukavat opet.

Olen huomannut, että me vedämme (minä vedän) kyllä ihan jäätävää stressiä niistä lasten koulujutuista. Tai no en siis stressiä, mutta sanotaan näin, että näen ihan älyttömästi vaivaa ja käytämme ihan älyttömästi aikaa koulun eteen. Olen hyvin otettu, että Lassin ope erikseen mainitsi, että selvästi tuette upeasti Lassin koulunkäyntiä. Huomaan, että panostamme ihan huomattavan paljon kotitehtäviin verrattuna moniin muihin. Jos on annettu pino monisteita tehtäväksi, niin en vain kertakaikkiaan voi antaa periksi niiden kanssa. Kaikki tehtävät palautetaan ajallaan, ohjeiden mukaan tehtynä ja siistillä käsialalla täytettynä. Näköjään monet tekevät paljon lepsummalla kädellä. Meneehän siihen aikaa. Ensin perus läksyt molemmilla, sitten molempien omat lukemiset ja minun lukemiset. Sitten aloitamme englannin harjoittelut (Eveliina level 1, Lassi level 2). Sitten vielä Eveliinalla on ylimääräinen englanninkielen harjoittelulappu. Molemmilla on aina vielä säännöllisin välein runo harjoiteltavaksi ulkoa. Uskon, että jos nyt jaksamme nähdä vaivaa, lapset oppivat englannin nopeammin ja näin ollen koko muu koulu helpottuu. Myös haluan molemmille vahvan peruspohjan matikassa. Eveliinalla tahkotaan plussaa ja miinusta, Lassilla kertomista ja jakokulmaa.

Halloween on jo kovasti täällä valloillaan. Ostin taas tänään pari kurpitsaa lisää koristeeksi etupihalle. Tänään kun olimme etsimässä lasten kanssa Halloween-asuja (Eveliinalle jo ostimmekin) myyjä toivotti oranssissa naamiaisvaatteissa jo "Happy Halloween..."


Pari kurpitsaa myynnissä.

Ensimmäinen osa Suomivieraita on jo saapunut, loput tulevat ylihuomenna. Perfektionistiin pyrkivä rouva on täällä siivonnut vähän toiseen tyyliin. Osa pedeistä on jo laitettu valmiiksi. Pyyhkeet ovat rivissä ja pienet karkit pyyhkeiden päällä. Piti vain löytää karkit, joiden käärinpaperi sopii sisustuksen väriin. Okei, nauroin itse itselleni kaupassa. Vähempikin tataisi riittää :D Mietin myös suurta aikaeroa ja siksi päädyinkin laittamaan makuuhuoneisiin esille myös vähän juotavaa, vähän jenkkiläisiä ja suomalaisia lehtiä luettavaksi ja hedelmäkulhon. Ajattelin, että väkisinkin vieraiden silmät aukeavat varmaan jo viiden tai kuuden maissa, näin he voivat viihdyttää itseään aamuyön varhaisimmat tunnit. Tämän hetkinen vieraamme muuten pyysi vielä mainita blogissa (kun tässä samalla kirjoittelen), että on kovasti vaikuttunut tästä meidän elämästämme täällä :D

   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti