maanantai 22. lokakuuta 2012

Pikkusen ylilyöntiä näissä koulujutuissa :)

Minun on pakko laittaa päivitys, vaikka juuri eilen Kaizu laittoi, mutta en muista näitä enää näin tarkasti parin päivän päästä. Olen ennenkin maininnut, että lasten läksyt ja muut koulujutut vievät aikaa, mutta tämä päivä oli yliveto!

Perheemme aikataulu muistinvaraisesti ehkä noin 15 min. tarkkuudella:

 • Vähän ennen kolmea olemme kotona koululta.
 • Pientä välipalaa ja yleistä sähläystä, että pääsemme aloittamaan läksyt (samalla astianpesukone ja pyykinpesukone päälle).
 • 15.30. Aloitamme varsinaiset päivittäiset monistepinot. Lassi laskee mm. kasapäin allekkainkertolaskuja, lukee englanninkielisen tekstin ja tekee siihen littyvät tehtävät kaksipuoleiselta monisteelta, kirjoittaa joka viikko vaihtuvat "spelling wordsit" ja käsittelee kaikki sanat ohjeen mukaan: "Put a red box around the phonograms. Put a green box around the short vowels. Put a purple box around the long vowels. Make a yellow box around the letter e when it is silent. Make a blue line between syllables." Jatkamme vielä allekkainkertolaskuilla.
 • Eveliina ratkoo viereisellä tuolilla kaksipuoleista matikan monistetta: "Devin has 3 red crayons and 5 green crayons. He finds 6 more red crayons. How many red crayons does Devin have now?"  Ja jottei niitä saisi niin nopeasti tehtyä, niin ohjehan kuuluu: "Circle the numbers you need. Underline the clue words. Put a box around the question. Draw a picture. Write a number sentence." Näillä ohjeilla tehdään kaikki sanalliset tehtävät. Lisäksi hän jatkoi neljällä englanninmonisteella aiheista "the, of, and ja at". Näihin liittyviä lauseita  pitää harjoitella joka päivä, koe niistä on perjantaina. Oikeasti Eveliinan ei olisi tarvinnut tehdä ihan näitä kaikkia vielä huomiseksi, mutta teki siinä sivussa kun minä neuvoin Lassia, niin yht' äkkiä oli monisteet tehty.
 • 17.00. maissa Kz saapui töistä ja alkoi siinä samalla laittaa ruokaa, kun en ollut ehtinyt yhtään vielä aloittaa mitään sen tapaistakaan... Eveliina sai kertoa huippu-uutisen isille, että hänet oli nostettu englanninkielessä levelille 2, aivan kuten Lassi joitain viikkoja sitten. Söimme dinnerin.
 • 18.00. jakaannuimme tiimeihin jotta saisimme jokapäiväiset lukemisharjoitukset pulkkaan. Lassi luki kirjastosta lainattua hänen lukutasolleen sopivaa kirjaa Kaizulle makkarissa. Eveliina luki omaansa minulle. (Joka päivä pitää lukea vähintään 15 min. kirjaa ja perjantaina palautetaan lista kirjojen nimistä ja merkintä lukiko oppilas vanhemmalle vai vanhempi oppilaalle). Lassin lukiessa vielä Kz:lle aloitimme E:n kanssa jo tietokoneella Raz-kids lukuharjoitukset, joita pitää tehdä seitsemänä päivänä viikossa (opettaja seuraa koneelta kuinka kauan on tehty). Siinä ensin kuunnellaan omatasoinen kirja. sitten se luetaan ja lopuksi vastataan siihen liittyviin kysymyksiin. Eveliina on vielä tasolla A ja Lassi F, mutta tilanne voi muuttua jo parin päivän sisällä, koska aina kun tietyn alueen kaikki kirjat on käyty läpi, niin taso nousee. (Alin on AA ja viimeisin kai Z). Minä luen vielä Eveliinalle "Weird but true human body facts". Eveliina nauraa kikattaa aivan innoissaan kirjan faktoille. Kz lukee hetken Lassille "Harry Potter and deadly hallows".
 • 19.15. Suihkuun, hammaspesulle yms.
 • 19.30. Kz aloittaa lukemaan iltasaduksi kirjaa Appleseed Johnista. Se on lainattu koulun kirjastosta (aina kerran viikossa kirjastopäivä) ja huomenna on sen palautus.
 • 20.00. Valot sammuvat... Ja niin jäi harjoittelematta molempien kanssa englannin "Level 2"-monistepinot, joita pitäisi harjoitella joka päivä vähintään 10 min. per lapsi!!!


Ja lupaan käsi sydämellä, että huomenna järjestän vapaata leikkimisaikaa vaikka väkisin. Mutta tämä oli pieni tarina meidän arjesta ja siitä, miksi meillä on kovin harvoin play dateja muiden kavereiden kanssa keskellä viikkoa. Ja vaikka kuinka suren, että lapset eivät ole ehtineet aloittaa vielä täällä pianonsoittoa (Lassi oli tosi taitava pianistin alku Suomessa), mutta kunhan (jos siis) tämä koulu tästä rauhoittuu ja tulee rutiiniksi, niin sitten seuraavana se pianon soitto jos vain lapset haluavat, mutta molemmilla taitaa kirjaimellisesti sormet syyhytä pianon koskettimille :D

Eveliina odottelemassa Lassin koulusta pääsyä. Ensimmäinen kuralätäkkö puoleen vuoteen. Sinne oli pakko päästä!!!


2 kommenttia:

 1. Olette tooooosi sitkeitä sissejä, whole poppoo!
  Respectejä till alle sammans!
  Appi, iz ja vaari

  VastaaPoista
 2. Hiukka tuntuu pahalta kun noita läksyjä ym.on noin paljon että koko ilta menee niitä "äksätes"mutta ihana kun olette aktiivisia ja keksitte kaikkea muutakin niiden lisäksi. R-mamma

  VastaaPoista