keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Happy Halloween (osa 2)

Maanantaina lapsilla oli ylimääräinen vapaapäivä opettajien koulutuspäivän vuoksi. Yritimme hyödyntää vapaa-aikaa ja tehdä niin paljon etukäteen koulutehtäviä kuin pystyimme (lähinnä siis kirjojen lukemista ja netistä sitä Raz-Kidsiä), koska tiesimme tästä tulevan kiireinen viikko. Aamulla lapset ehtivät satutuokion jälkeen leikkiä naapurin lasten kanssa ja iltapäivästä Suomi-kaverin kanssa. Illalla lapset pääsivät vielä porukalla rullaluistelemaan koulun pihalle ja kiipeilemään telineisiin. Unohdin ottaa pitkähihaisen mukaan ja niin sitä vain todistetusti pärjäsi ilmankin, vaikka auringon laskettua alkoikin viiletä.

Eilinen päivä meni koristellessa Lassin luokkaan vietäväksi Halloween-keksejä ja itselläni oli ystävän kanssa illalla pieni pyörähdys ostoskeskuksen ihmeelliseen maailmaan. Ruuhkat on kyllä melkoiset siinä klo 18-19 paikkeilla. Päivällä ajan sinne vartissa, iltaisin noin puolessa tunnissa.

Yhteensä 50 hämähäkkiä, kurpitsanaamaa ja haamua lähti aamulla Lassin luokkaan.
Tänään onkin ollut sitten se the päivä! Eveliina heräsi jo kuuden aikoihin (kun itsekin olin täpinöissäni herännyt) ja siitä päivä lähtikin käyntiin. Veimme jo eilen Eveliinan luokkaan Halloween-viemiset, koska ajattelin, että aamulla loppuu kädet kesken. Lapsilla oli koko koulun Halloween-paraati, jossa oppilaat marssivat luokittain musiikin soidessa pihaa ympäri ja muut lapset ja aikuiset hurrasivat reunoilla. Oli kyllä rattoisaa katseltavaa.

Eveliina ja paras koulukaveri Halloween-paraatin jälkeen :)

Klo 10.20. palasin taas koululle, koska olin lupautunut lähtemään Lassin luokan kanssa vanhainkotiin Halloween-kortteja viemään. Mainittakoon taas siitä uskomattoman hauskasta rehtorista, että saapuessani koulun pihaan, jossa oli välitunti menossa, hän pelasi innoissaan tetherballia lasten kanssa. Lähdimme pian sankkana joukkona (varmaan kaikki kolmoset, neloset ja vitoset) pitkänä letkana kävelemään kohti vanhainkotia. Vapaaehtoisia aikuisia oli mukana turvaamassa kulkua ja teiden ylitystä. Pysäyttävä hetki oli, kun Lassin luokkalainen kiinalaistyttö katsoi minua ensin pitkään ja sitten sanoi: "You look so beautiful". Vähänkö oli päivä pelastettu. Eräs toinen äiti sanoi myös: "I love your hear". Kiinalaistyttöä kiitin ja sanoin samat sanat takaisin, mutta tällä rouvalla oli itsellä hiukset peitetty huivilla. Molempien silmissä siis näytin varmaan vähän erilaiselle "nuorelle" :) Ehdottomasti liikuttavinta oli olla siellä vanhainkodissa, jossa kymmenet vanhukset istuivat käytävällä rivissä pyörätuoleissaan paperikarkkipussit kädessään. Lapset antoivat vuorollaan aina vanhuksille itse tehdyn kortin ja toivottivat hyvät Halloweenit. Vanhukset puolestaan antoivat paperipusseistaan karkkeja lapsille.

Vainhainkoti oli myös koristeltu teeman mukaan. Olisin ymmärtänyt hämähäkit ja verkot, kurpitsat ja muut, mutta oikeastaan kaikki koristeet olivat luurankoja ja pääkalloja. Täytyy olla huumori kohdallaan :D

Illalla Eveliinan intialainen luokkakaveri tuli meille sovitusti karkittelemaan ja keppostelemaan ennen kuin lähdimme naapureiden kanssa itse kierrokselle. Ihmiset olivat kyllä koristelleet niin upeasti pihojaan, että ei mitään rajaa. Juuri ulkokoristeista tiesimmekin, mihin taloon kannattaa mennä koputtelemaan. Jos talossa odotellaan keppostelijoita, niin piha on koristeltu ja valot ovat päällä. Pimeissä taloissa kyhjötetään hiljaa sisällä ja toivotaan ettei kukaan pimpota. Itse jätimme karkkikulhon oven taakse, kun lähdimme matkaan. Lapset olivat niin suloisia, kun he pienellä ja korkealla lasten äänellä kyselivät "Trick or treat" ja toivottivat "Happy Halloween" aina lopuksi. Kadut vilisivät lapsia ja Kz joutui  kertaalleen täyttämään meidän oven edessä olleen karkkikulhon samalla kun haki pari muovipussia johon me taas vastaavasti tyhjensimme lasten karkkeja kun pienet keräilyastiat tulivat täyteen. Karkkeja kertyi aivan valtavasti. Olimme tunnin kierroksella ja molemmilla lapsilla täyttyi ison salaattikulhon verran karkkia.

Lapsilla oli paperiset kurpitsalyhdyt valoa ja tunnelmaa tuomassa. 

Trick or treat?

Rikospaikka :)

Tämä(kin) oli aivan mielettömän hieno piha. (Klikkaamalla saa suuremmaksi)
Monella pihalla oli koristeiden lisäksi vielä musiikkia. Tässä pääkallot tanssivat musiikin tahdissa tuolla takaikkunalla.Tämä haudasta noussut hahmo puhalsi höyryä suustaan "hautausmaalle".

Pitäisi riittää normikäyttöön :D

1 kommentti:

  1. Ei ymmärrä että siellä noin hurjasti vietetään tuota halloweeniä ku täällä se on niin vähäistä-onneksi on. Huvitti se vanhainkotijuttu ja kuvat R-mamma

    VastaaPoista