sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Whisky, wine and wings

Tämän kouluviikon kohokohta oli Lassin perjantainen Mission-projektin palautus. Mehän olemme sen pienoismallia väsänneet kimpassa jo kuukauden päivät, tosin valtaosa siitä heti sen jälkeen kun tehtävä annettiin tammikuussa ja loppurutistus viimeisen viikon sisään. Projektiin liittyen 4. luokkalaiset ovat kirjoittaneet myös kirjasen, joka kertoo heidän omasta Missionistaan. Sini oli koululla katsomassa Mission-esittelyjä ja vaikka meidän tekele oli ehkä keskivertoa hienompi, niin ilmeisesti todelliset hikipingot olivat väsänneet omansa hiellä ja verellä vielä huomattavasti vaikuttavammaksi.

Lassi ja Mission-projektinsa.
Takapihan nektariinipuu kukassa.
Perjantaina päättyi myös tämän kouluvuoden toinen kolmannes, jonka kunniaksi molemmat lapset saivat välitodistukset. Ihan oli olosuhteisiin nähden hyviä saavutuksia. Kävin sen kunniaksi töiden jälkeen hakemassa Costcosta lapsille koripallokorin, jonka viime viikonloppuna siellä huomasimme olevan kaupan. Hinta-laatu -suhde oli erinomainen verrattuna siihen mitä muualla on tuntunut olevan tarjolla. Lassi erityisesti on alkanut kiinnostumaan korittelusta. Perheen tytöt lähtivät ystäväperheen luo tyttöjen iltaan ja me Lassin kanssa kasasimme korin. Tämä urakka veikin sitten hiukan kauemmin kuin olin aavistellut, ehkä kolmatta tuntia.Lauantaina heräsimme aikaisin koska hammaslääkärimme oli soitellut Sinille ja kysellyt, että olisikohan jo aika tulla toiselle käynnille vuoden sisään (sen verran vakuutukset korvaavat täysin), ja olimme saaneet ajan lauantaiaamulle klo 9:30. Sitä ennen otimme kuitenkin pikku Skypettelyt Alavudelle, koska edellisestä kerrasta olikin jo vierähtänyt jonkin aikaa. Kun hampaat olivat tulleet puhdistetuiksi, ajoimme muutaman mailin San Josen japanilaiskortteliin ja kävimme ihan ravintelissa lounaalla. Sieltä sitten painelimme jo tuttuun tyyliin ystäviemme mestoille, jossa lötköttelimme altaan reunalla parisen tuntia lasten uiskennellessa.

Näiden samaisten ystäviemme kanssa tuli taannoin puhetta, että San Josessa olisi joskus Disney on Ice -näytös, ja naiset olivat innoissaan sinne menossa. Me miehet puolestamme keksimme, että Whisky on Ice -tapahtuma olisi enemmän meidän makuumme. Kävi kuitenkin niin, että Disneyt meni meiltä ohi suun sillä aikaa kun viimeksi olimme Suomessa, mutta lauantaina järjestimme miehissä kuitenkin ensimmäisen perinteikkääksi muodostuvasta Whisky on Ice -traditiosta. Naiset lähtivät altaalta shoppailemaan, ja me miehet tulimme lasten kanssa meille polkaisemaan spektaakkelin käyntiin. Noh, aika vaatimattomastihan se näin kahden kesken sujui mutta homma alkoi huipentua, kun naiset toivat mukanaan pari laatikollista Smoke Eatersin hot wingsejä. Vaikka kastikkeemme "Traditional Death" oli kuulemma pari pykälää maksimin alapuolella niin syödessä hiki valui kuin saunassa... Aika settiä. Illan päätteeksi, kun olimme saaneet lapset pehkuihin, katsoimme vielä Avatar-leffan, joka oli jo kauan ollut tarkoitus katsoa Sinin kanssa mutta nyt oli sille otollinen aika, koska vieraammekaan eivät olleet sitä nähneet.

Tänään sunnuntaina suuntasimme lounasaikaan tuohon lähivuoristoon Ridge Vineyards -viinitilalle. Piknikille tulivat myös kolme muuta Suomi-perhettä, kaikki tuoden jotain herkkuja tullessaan. Kävimme luonnollisesti myös ostamassa pari viinipulloa (á $40) joita sitten napostelun lomassa nautimme. Varsin hintavaa, mutta ilmeisen laadukasta. (Sinin lisäys: oikeasti täältä saa ruokakaupoista samoja viinejä neljällä dollarilla kuin Alkosta 10 e:lla, joten onneksi yleensä ei tarvi tollaisia summia maksella ;) ) Maisemat tilalta olivat ihan mahtavat. Kameran pitkällä putkella pystyimme jopa näkemään kotimme katon. Mikäli kyltteihin oli uskominen, niin tilalla käyskennellessä kannattaa hiukan katsella jalkohinsa kalkkarokäärmeiden varalta.

Ihan jees maisemat viinitilalta.
Viini ja tila.


Pari idyllistä otosta - ja muistakaa varoa niitä käärmeitä.Kotiuduimme neljän aikoihin ja auton purkuoperaation jälkeen suuntasimme suoraan naapuriin, jonne olimme vuorostamme saaneet dinnerikutsun. Tällä kertaa vuorossa oli jälleen uusi tuttavuus pöydällä kokkailtavien ruokien saralla (katso kuvat). Erityisen erikoiseksi ruokalajin teki se, että paistetut/keitetyt ruoka-ainekset dipattiin raakaan kananmunaan ennen suuhun lappaamista. Varsin hyvää - taas.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti