maanantai 11. maaliskuuta 2013

Daylight saving time

Täällä kevät etenee edelleen huimaa vauhtia. Eilen siirryimme kesäaikaan (eli daylight saving time), joka on mielestäni toki kuvaava, mutta melkoisen pitkä nimi kyseiselle ajanjaksolle. Toisaalta olen huvittanut itseäni myös sanalla tally/tally mark ja sen käännös: tukkimiehen kirjanpito. Siinä on opettelemista vieraskielisille :)

Arki on täyttynyt tuttuun tapaan töistä, kouluhommista ja ystävien tapaamisista. Minä olen yrittänyt liikkua mahdollisimman paljon ja arkipäivinä teenkin ystäväni kanssa kolmena aamupäivänä lihaskuntojuttuja osittain kahvakuulan avulla ja parina päivänä lähdemme sitten lenkkeilemään. Tänään on taas lenkin vuoro. Viime viikolla tuli pimeä jo suht aikaisin (puoli seitsemän maissa), mutta nyt kellon siirron jälkeen onneksi illat ovat valosampia. Täällä on ihanan lämmin aina kun aurinko paistaa, mutta heti kun se laskee / ei ole vielä noussut, on todella kylmää. Päivät menevät ihan kevyesti bikineissä (ja jopa ihan iltaan asti hihattomalla paidalla), mutta aamulla kun vein lapsia kouluun, oli 4C lämmintä ja hengitys höyrysi. En muista, että Suomessa vaihtelisi ihan näin paljon lämpötila päivän mittaan. Tällekin viikolle on luvattu jopa 27C päivällä, mutta aamulla melkein tarvitsee sormikkaita tai takkia. Linnut ovat muuten aivan hullaantuneita täällä. Niitä lentelee joka puolella ja ne laulavat toisillensa kilpaa rakkauslaulujaan.

Lauantaina vietimme laatuaikaa kahden ihanan suomalaisperheen kanssa herkkuruuan ja hot span merkeissä. Ystäväni oli tehnyt minulle myös upean synttärikakun tuliaisiksi (huomenna sattuu olemaan synttärit) ja herkullisia cake popseja. Niistä kuva ehkä myöhemmin. Sunnuntaina vietimme brunssia pitkän kaavan mukaan erään ystäväperheen kanssa ja sen jälkeen suuntasimmekin ystäviemme luo uiskentelemaan ja illemmalla ravintolaan dinnerille.

Kevään merkkejä takapihallamme.

Päivällä lämmitimme span noin 30-asteiseksi lasten leikkipaikaksi. Illalla sitten lisäsimme lämpöä aikuisten nautiskelua varten.
Pian pääsemme syömään (ruoka oli kyllä katettu eri pöydälle) Unikkoservetit ostin Suomesta, vaikka on täälläkin Marimekon liike suhteellisen lähellä.

Sunnuntain todella rentouttavat maisemat. Täällä aika kului kuin siivillä. Allas on lämmitetty, joten siellä tarkeni uida aivan hyvin.

Lapset polskivat ainakin pari tuntia putkeen. (Molemmat osaavat toki uida, mutta rakastavat leikkiä noilla uimaleluillaan.)  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti