sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Vuosi täynnä Kaliforniassa

Tähän viikkoon on taas mahtunut kaiken maailman käänteitä, ala- ja ylämäkeä. Keskiviikkona olin ensin ihan onnessani, koska se sattui olemaan minun ja Kaizun "vuosipäivä" eli 16 vuotta yhteistä elämää takana. Näin ollen alkaa olla ne hetket käsillä, että olen saanut elää jo yli puolet elämästäni Kaizun kanssa. Samalla kun tätä hekumoin ja menin käväisemään autotallissa huomasin autotallin lattialla vettä. Aluksi ajattelin sen tulleen pesukoneesta, joka oli ollut juuri pyörimässä. Sitten ajattelin sen vuotavan putkista. Lopulta huomasin, että eniten vettä oli pihalla. Lämminvesivaraajahan se siellä vuosi pihalle (ja seinän läpi osa vedestä oli tullut autotallin puolelle.) Kuin ihmeen kaupalla Kz oli vielä kotona (otti aamun ekat palaverit kotoa ja lähtisi sen jälkeen San Franciscoon töiden puolesta). Soitimme omistajalle, joka tuli heti paikalle. Olimme jo ensitöiksemme sulkeneet päähanan. Teimme äkkiä mielessämme suunnitelma B:tä varsinkin ennen kuin tiesimme mistä sitä vettä tulee. Kun luulin sen tihkuvan läpi vesiputkista, niin mielessä siinsi iso putkiremontti ja vaihtoehdot: muutammeko hetkeksi kavereiden nurkkiin vai riittääkö vessareissut naapurissa. Omistaja teki pikaisen arvion, hankki tarvittavat kamat ja noin kahden tunnin jälkeen oli vaihdettu uusi lämminvesivaraaja ja kaikki toimi taas normaalisti. Se siitä pelästyksestä.

Tässä vähän tämän hetken kukkaloistoa. Kaunis "sydänpuu" lasten koulun vieressä.
Tässä vähän luonnon väriloistoa kevään kunniaksi.
Keskiviikkona ja torstaina oli koululla parents education nights. Ne ovat aina eri luokille tarkoitettu (K-2 tai 3-5) ja niissä on eri aiheet. Ensin oli nuorempien oppilaiden matematiikkaan liittyviä vinkkejä ja seuraavaksi vanhempien oppilaiden "Study skills and Literacy"-ilta. Kyllähän niistä hyviä vinkkejä sai, miten voisi entuudestaankin vielä tukea lasten koulunkäyntiä, mutta toisaalta minkään varsinaisen ongelman vuoksi siellä ei tarvisi olla iltoja istumassa. Eveliina sai juuri torstaina palautetusta matikankokeesta täydet pisteet. Ensi viikolla on vielä kaksi vanhempien koulutusiltaa lisää.

Perjantaina kävimme lasten ja paikallisten ystäviemme kanssa katsomassa The Croods-elokuvan. Tämän jälkeen me suuntasimme Santana Rowlle, joka on ravintoloiden ja kauppojen ympäröimä tunnelmallinen kävelykatu. Päivisin siinä kai saa ajaa autolla, mutta ainakin nyt tiet olivat suljettu. Varsinkin Eveliina nautti eri bändeistä, jotka soittivat puistoalueilla. Meillä oli pöytävaraus ranskalaiseen ravintolaan jonka jälkeen ystäväni halusi ehdottomasti tarjota vielä synttäri-cupcaket meille, vaikka synttäreistäni nyt alkaa olla jo aikaa :) Täällä muuten ei sen kummemmin ole pääsiäisen aikaan vapaita koulusta tai töistä. Kyllä pääsiäinen silti näkyy täällä jonkin verran esim. kauppojen koristeiden ja suklaapupujen ansiosta.

Kotipihan kalla.

Santana Rown kallat.

Meidän jengi matkalla ravintolaan illan hämärtyessä.

Poikkesimme vielä kuuntelemaan live-musiikkia.

Koira ja omistajansa nauttimassa suihkulähteen, kukkien ja musiikin luomasta tunnelmasta.


Lapset tanssimassa vielä ihan iltasella Cupcakejen syönnin jälkeen toisen bändin tahdissa.
Lauantaina vietimme pääsiäistä Suomiystäväporukalla. Olin tehnyt jo perjantaina pashan valumaan jääkaappiin yön yli. Tarjolla oli myös mm. karitsan sisäfilettä ja valkosipuliperunoita. Oli kyllä kertakaikkisen herkullista. Söimme muuten ensimmäistä kertaa elämässämme kokonaisena paistettua valkosipulia (siis kuorineen koko valkosipuli, vain "hattu" leikattu pois) ja sieltä sai haarukalla kaivettua aina kynsi kerrallaan niitä herkkupaljoja suuhun. Lauantaina saimme tosiaan kippistellä ensimmäiselle kokonaiselle Kalifornia-vuodelle meidän elämässämme. Niin se vaan vuosi kuluu hurjan nopeasti (vastahan me tänne muutimme) vaikka toisaalta olemme ehtineet nähdä jo vaikka mitä.

Elämäni ensimmäinen itse tehty pasha.
Pienet munan etsijät valmiina lähtemään munajahtiin (egg hunting). 
Kartta apuna kaikki saivat suut makiaks. (Kinderit tuotiin Suomesta asti, täällä kun ei moisia ole.)
Tänään meidän oli tarkoitus valmistaa naapureille suomalainen pääsiäisateria (lampaat olivat jo marinoitumassa ja pasha valmiina jääkaapissa), mutta perheen tytär olikin sairaana. Vedimme todellisen ässän hihasta ja päätimme vaihtaa "ajankuluksi" (eli kerrankin kun on aikaa) huonekalujen järjestystä (tai siis oikeastaan koko huoneita keskenään). Nyt lapset nukkuvat entisessä vieras-/työhuoneessa, jossa on myös Eveliinan lelut. Lassin lelut (eli Legot) jäivät vanhaan lasten makkariin, johon siirtyi myös vierassänky sekä Kaizun työpöytä. Arviomme mukaan pian alkava vieraiden majoittaminen sujuu luontevammin näin. Samalla saimme pieniä piristysruiskeita elämään :)

2 kommenttia:

  1. Kyllä siellä niin kauniisti kukkii pensaat, mahtaa olla meillä ihmettelemistä. Onneksi se vesivuoto ei ollut sen vakavampi juttu. R-mamma

    VastaaPoista
  2. Ette sitten jääneet tullissa kiinni.:) http://www.iltasanomat.fi/matkat/art-1288497982541.html

    VastaaPoista