sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

St Patrick's day

Taas on ehtinyt tapahtua kovasti! Ikänikin on ehtinyt jo uusiin lukemiin :) Tällä kertaa meillä on niin paljon valokuvia laitettavaksi, joten yritän kirjoittaa vain lyhyesti. Viikon varrelta pitää nyt mainita ainakin ihana kasvohoito, johon sain lahjakortin Kaizulta synttärilahjaksi. Ihanaa hemmottelua! Kevät etenee täällä mallikkaasti. Taas on uudet puut ja pensaat kukassa ja lehtiä puissa enemmän ja enemmän. Lämpöä on tainnut olla se reilu parisen kymmentä joka päivä. Joskus jos illalla alkaa viiletä ja miettii, että tarvisiko pitkähihaista kun on niin kylmä, niin on hyvä suhteuttaa, että "ai niin, nythän on tosiaan maaliskuun puoliväli".

Tässä japanilaisen ystäväni minulle tekemät synttärikeksit! Taidokasta kädenjälkeä!

Tässä suomalaisystäväni tekemät cake popsit ja synttärikakku. Upean näköisiä ja herkullisen makuisia. 


Niin kuin kävi jo ilmi edellisessä tekstissä, niin mitään varsinaisia synttäreitä en viettänyt, mutta kaiken maailman "epävirallisia yllätyssynttäreitä" kuitenkin. Tässä piti olla ihan play datet ystävien kesken erään perheen kotona, niin yksi äideistä oli leiponut minulle mansikkakakun :)
Taianomainen lenkkeilymaisema.

Eräänä iltana naiset olivat lenkillä ja lapset ja miehet pelailivat pallopelejä ja lennättivät leijoja.


Perjantaina olin koululla auttelemassa kahteenkin otteeseen. Ensin aamulla normaaliin tapaan luokassa ja vielä iltapäivän eräänlaisessa kävelytapahtumassa jossa kaikki koulun lapset kävelivät/juoksivat koulun kenttää ympäri ja näin ollen samalla keräsivät sponsorituella rahaa koulun uusiin tietokonehankintoihin. Aamulla opin taas uutta, kun opettaja luki luokalle st Patrik's daysta kertovan kirjan ja aiheesta juteltiin luokan kanssa. Siihen liittyvää rekvisiittaa (mm. vihreitä vaatteita ja neliapiloita) on ollut kaupat pullollaan jo hetken. Täällä (ainakin San Franciscossa) oli jotain paraateja, mutta emme niihin lähteneet. Jos tänään ei ole pukeutunut vihreään, niin silloin muut saavat päivään liittyvän tavan mukaan nipistää heitä.

Hauska juttu sattui perjantaina, kun opettaja epäili leikillään pienten vihreäasuisten miesten (Leprechaun) vieneen kirjat, joita ei aluksi meinannut löytyä. Hän kysyi, että kuka tietää mitä nämä pienet taikaukkelit ovat ja monet viittasivat ja selittivät, että ne saattaa käydä salaa sotkemassa esim. eskariluokan välitunnin aikana hujan hajan. Eveliina tiesi kertoa, että ne myös laittavat kullan sateenkaaren juurelle. Illalla kotona ihmettelin, kun molemmat lapset tiesivät hyvin nämä pienet mystiset olennot ja udeltuani lisää, he kertoivat oppineensa nämä asiat Mickey Mouse Clubhousesta eli Suomessakin nähtävästä lastenohjelmasta Mikkihiiren kerhotalosta.

Tänään (sunnuntaina) on ollut mahtava sää ja rento ilmapiiri. Lapset pääsivät taas uimaan ystävien altaalle. Taka-alalla oli pool partyt, joka on sinänsä harvinaista siellä. Vietämme usein näillä altailla aikaa emmekä oikein koskaan ole törmänneet kehenkään muuhun.

Naiset nauttimassa Kalifornian keväästä

Grillimestari

Eveliina ja Kz grillailemassa tuolla perällä

Kyllä pihvi maittaa!

Jälkkäriksi porkkanakakkua ja ystäväni leipomaa sitruunakakkua.

Illan viiletessä oli luvassa pieni iltalenkki. Loput kuvat ovat iltalenkkimaisemia. Tässä puut ovat aivan valkeana kukista.

Edessä kaunis tunnelikäytävä.

Sammakkosuihkulähteitä.

 
Appelsiinipuuviljelmä.






1 kommentti:

  1. Kylläpä sinua muistettiin ihanin herkkupaloin päivänäsi. Kaunista kevättä siellä näyttää olevan ei usko todeksi että siellä tullaan pian olemaan. R-mamma

    VastaaPoista