sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Nyt on polkaistu kevätkausi käyntiin :D

Jos ei ole hetkeen tapahtunut mitään eritystä, niin nyt onkin taas tapahtunut rytinällä. Aloitan vaikka Eveliinan sydänasioista. Aika tarkkaan tasan vuosi sitten Eveliina oli kovassa kuumeessa influenssan vuoksi. Sydän jyskytti varmaan lähemmäs 200, tai ainakin 150. Ajattelimme, että se johtui vaan korkeasta kuumeesta ja kun kuume laski, niin laski pulssikin. No, emme siis tiedä onko sillä mitään tekemistä tämän muun jutun kanssa, vai oliko puhtaasti kuumeesta. Viime kesänä kun Eveliina oli juuri täyttänyt 6v. hän mainitsi muutamaan otteeseen (noin joka toinen kuukausi), että "kokeile mun sydäntä". Tämä tapahtui kesken leikin, eikä siis näin ollen ollut erityisempää urheilusuoritusta taustalla. Pulssi hakkasi taas varmaan lähemmäs kahtasataa. Se kestää joitain minuutteja ja sitten rauhottuu itsekseen. Se hakkaa niin lujaa, ettei tarvitse todellakaan etsiä ranteesta vaan kun laittaa vaikka monenkin paidan päälle käden, niin sen todella tuntee. Nyt joulukuussa se alkoi tulla parin viikon välein, niin vihdoin päätimme tutkia asiaa. Yhteensä siis viime kesä mukaanlukien tullut ehkä 5-7 kertaa. Kävimme tiistaina siksi EKG:ssa, joka oli onneksi normaali. En varsinaisesti huolestunut, koska ymmärrän toki, että pahimmat sydänviat huomataan tuntien tai viikkojen ikäisenä (ellei jo UÄ:ssä) eikä 6-vuotiaalta lapselta joka kasvaa ja kehittyy normaalisti ja urheilee paljon. Toki se silti vähän mietitytti. Kardiologi sanoi, että tämän tyylinen tapaus (että 5-9-vuotiaalla lapsella pulssi alkaa levossa yht äkkiä kiihtyä ja laskee sitten itsekseen ja lapsi voi tuntea sen epämielyttävänä) on häneltä eniten kysytty ja se tyypillisin tapaus. Pitäisi siis tasaantua iän myötä ja toki jos niin ei käy tai tulee muuta ihmeellistä, niin pitää tutkia kunnolla.

Toinen mainitsemisen arvoinen asia oli Lassin kuume, joka alkoi nousta tiistai-iltana aivan yllättäen ollen keskiviikkoaamuna 39.3C. Torstaina Lassi oksensi kerran, joka kuulemma kuuluu myös flunssan oireisiin (koulusta saadun tiedotteen perusteella). Lassilla ei ollut mitään muita oireita. Tämän kaiken teki mielenkiintoiseksi se, että keskiviikkona kun odottelimme Eveliinan tuloksia kardiologilta ja Lassin ollessa kovassa kuumeessa, Kz suunnitteli jo seuraavan päivän Suomen-visiittiään. Kävin keskiviikkoiltana kaupassa ostamassa kaikkea mahdollista kaapit täyteen, koska sairaiden lasten kanssa tai itse sairaana olisi suht mahdotonta käydä kaupassa. Onneksi ihanat ystävämme ovat lupautuneet auttamaan tarpeen tullen :) <3

Kaizu lähti torstaina San Franciscon lentokentälle huomatakseen vain, että lento oli peruttu. Toki se oli harmittava takaisku, koska se sotki Suomen-reissun viikonloppusuunnitelmat. Toisaalta olimme kuullut, että Suomessa oli yli 30C pakkasta ja täällä alkoi vihdoin lämmetä, joten jos hyviä puolia etsitään, niin siinä yksi. Olin myös jo ilmoittanut Eveliinan opettajalle, että en pääse perjantaina auttamaan koululle, koska olen sairaan Lassin kanssa kotona. No, nyt Kz pystyi tekemään töitä kotoa käsin, joten pääsinkin koululle ja opettaja oli toki todella kiitollinen. Perjantaina puolen päivän jälkeen Kz lähti taas lentokentälle ja tällä kertaa jopa ihan Suomeen asti.

Täällä säätiedoitus on ollut tosiaan ilo silmälle viileämmän talvikauden jälkeen. Tänään ja huomenna pitäisi olla 20-21C, mutta kyllä se siitä taas lauhtuu. Nyt olemme kuitenkin ottaneet lämmöstä kaiken ilon irti. Edelleenkin öisin voi olla lähellä nollaa, joten aamuisin kyllä tarvitsee lämmintä päälle, mutta nyt viikonloppuna on ihanaa, kun silloin ei tarvitse mennä ulos heti aamusta. Perjantaina koulun jälkeen kaivoimme jo Eveliinan pyörän esille ja hän sai pyöräillä talon edessä. Eilen menimme lasten koulun pihalle, jossa on iso asfalttialue. (Täällä on paljon todella isoja puistoalueita lähellä, mutta ei asfaltoituja). Meillä oli mukana rullaluistimet ja potkulaudat lapsille. Siellä oli jopa yli 20 ihmistä heittelemässä koripalloa ja pelailemassa kaikkia pelejä. Toki jankutin lapsille, että pitää ottaa todella rauhallisesti, ettei tule flunssan jälkitauteja.

Perjantaipyöräilyjä. Hassua, että pyöräilyssä on ollut talvitauko vaikka ei ole lunta ollutkaan, mutta useamman kuukauden pyörä on seissyt silti autotallissa odottelemassa kevättä. Kuten huomaa vasemmalla olevasta puusta, niin lähellekään kaikissa puissa ei ole vielä lehtiä. (Eveliina haluaa nykyään muuten käyttää luistelukypäräänsä pyöräilyssä/rullaluistellessa/potkulautaillessa.)
Lasten oman koulun pihalla rullaluistelemassa talvitauon jälkeen lauantaina.
Toki kaivoimme myös potkulaudat naftaliinista.
Aamulla oli hauska tapaus kun nousin sängystä. Ajattelin, että lapset ovat katsomassa TV:stä aamupiirrettyjä, mutta mitä vielä! Lapsilla oli kyllä telkkari päällä, mutta he halusivat mieluummin katsoa Barack Obaman virkavalan vannomista :) Kuuntelin myös melkein vedet silmissä kun Eveliina selosti huomisen Martin Luther Kingin päivän vuoksi ihan tohkeissaan, että ennen on ollut niin, että mustaihoiset ihmiset ovat joutuneet seisomaan bussin takaosassa ja antamaan valkoihoisille tilaa istua. Niinpä! Ainakin lapset itse oppivat tällä reissulla rutkasti suvaitsevaisuutta! Tänään olimme naapurin japanilaisten kanssa meidän omalla "kotikoulullamme" pyörillä (aikuiset kävellen). Mukana oli pallo ja hyppynaru ja pikkuiset picnic-eväät. Olen ollut siinä ikiflunssassa pari kuukautta, mutta nyt alkaa pikkuhiljaa käydä edes mielessä jonkunlainen liikunta. Olen alkanut jo vähän jumppailla kotona (aloitin taas sen viimevuotisen vatsalihaskampanjan) ja tänään koulumatka mukaanlukien on tullut käveltyä/hölkkäiltyä joku viitisen kilometriä. Eihän se nyt ole himourheilijoille mitään, mutta minulle se on jo hieno alku :D

Lapset matkalla koulua kohti sunnuntaina.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti