keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Viimeinen täysi päivä pre-visiitillä

Tänään aloitimme päivän suuntaamalla Sunnyvalen keskustaan, sillä minulla oli sovittuna vielä yksi tapaaminen tulevan kollegan kanssa kymmeneltä Nokian toimistolla. Sini ja lapset jäivät kiertelemään viereisiä Target- ja Macy's-kauppoja. Tunnin kuluttua treffasimme taas parkkihallissa ja suuntasimme kohti Palo Altoa, jossa oli sovittuna seuraavat treffit puoli yhdeltä. Stanfordin yliopistokampuksen vierellä on Town & County -niminen kauppakeskittymä, jonka yhdessä kahvilassa olin sopinut tapaavani työasioissa erään entisen nokialaisen, nykyisen yrittäjän.Sitä ennen ehdimme kuitenkin murkinoida viereisessä ruokapaikassa.

Samainen miekkonen oli myös kutsunut koko perheen heille kylään, joten suuntasimme virallisen osuuden jälkeen Palo Alton asuntoalueelle ja heidän kotiinsa. Oli kyllä mielenkiintoista nähdä taas hieman erityylinen paikallinen talo. Pois lähtiessä näimmekin sitten sellaisia lukaaleja, että jopa meidän Havulamme jää toiseksi... Saimme ajo-ohjeet kiertää sellainen reitti, jossa ohitimme ensin Mark "Facebook" Zuckerbergin talon (ja sen edustalla passissa olevan turvamiehen) ja sen jälkeen Steve "Apple" Jobsin kämpän. Voisi luulla että nämä miehet olisivat hankkineet sellaiset jäähallin kokoiset linnakkeet mutta ei ne millään tavalla erottuneet naapurustojensa loistosta.

Palo Altosta seikkailimme suoraan San Josen keskustaan, jossa ei tosiaan tunnu olevan juurikaan nähtävää, vaikka kaupunki on kuulemma USA:n kymmenenneksi isoin ja selvästi isompi kuin esim. San Francisco. Keskusta ainakin on sellainen iso harmaa betoniviidakko.

Kun palasimme hotellille, niin Sini ja lapset jäivät huoneeseen tutkimaan aamulla ostamiaan englanninopiskelukirjoja samalla kun minä kävin vihdoin hiukan katselemassa viereisiä autoliikkeitä. Yksi ihan kiva mersu sattui silmään: vm. 2008 C350 Sport Sedan, 3.5-litrainen V6-kone kaikilla herkuilla, 40000 mailia (64000 km) mittarissa ja hinta 27000 taalaa (21000e)... Voisihan jonkun tuollaisen kakkosautoksi huolia.

Iltapalalla (tai-mikä-se-nyt-sitten-nimeltään-olikaan) jatkoimme lasten englannin harjoittelua ja molemmat saivat taas käydä tilaamassa mehunsa ihan itse baarimikolta. Kaveri oli tarjoillut meille iltaisin sen verran mallikkaasti, että nappasimme iltauinnille mennessä mukaan vielä nipun taaloja. Ei meinannut tulla kiittelystä ja päivittelystä loppua kun kaksi lasta toi tippiä sanoen "you are the best".

Sini muuten huomasi, että huominen lentomme lähteekin vasta 7:40 ILLALLA eikä aamulla kuten olin epähuomiossa luullut. Ihan kiva huomata tässä vaiheessa, eikä aamulla (kun vuokra-auto olisi jo palautettu) lentokentällä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti