lauantai 9. marraskuuta 2013

Suomivieraiden viikko

(Teksti Kaizun, kuvatekstit Sinin)

Viime blogikirjoituksemme taisi lähteä maailmalle jo perjantaina, joten aloitetaanpa lauantaista.

Lauantaiaamu alkoi nimijuhlilla. Suomalaiset tuttumme, jotka saivat hiljattain lapsen, pitivät pikku kekkerit jossa julkaisivat lapsen nimen Skypen välityksellä Suomen sukulaisilleen ja kavereilleen. Meitä oli paikan päällä pari perhettä juhlistamassa tilaisuutta ja myöskin nauttimassa erinomaiseta brunssista. Kemujen jälkeen kävimme myös hiukan säästämässä Ikeassa. Illalla Eveliina kävi kaverinsa kanssa katsomassa leffan Poutapilviä ja lihapullakuuroja 2. Ai niin, Lassilla oli myös yksi kavari yökylässä pe-la yön - ja toinen seuraavan yön.

Pieni aarre toisen samanmoisen hellässä syleilyssä.
Talon uudet/tulevat omistajat halusivat päästä vielä tutustumaan taloon keskenään sunnuntaina ja saimme valita olemmeko paikalla vai emme. Ajattelin, että olisi mukava tavata heidät, joten suunnitelmamme oli odottaa klo yhteen asti kotona (jolloin heidän olisi määrä saapua), sanoa käsipäivät ja antaa heidän kierrellä rauhassa sillä aikaa kun kävisimme lounaalla. Kuitenkin joku kiinalainen välittäjätäti ja kameramies pimpottivat ovikelloa jo parikymmentä minuuttia vaille ja vajavaisella englannilla esittivät asiansa. Ymmärsimme heidän visiittinsä liittyvät jotenkin talon ostajiin mutta epäselväksi jäi oliko tämä kameramies itse ostaja vai mikä. Napsivat kuitenkin kymmenisen minuuttia kuvia ja mittailivat huoneita, sitten lähtivät jättäen meidät ihmettelemään, että mitä juuri tapahtui. Kun varttia yli yksi ei ketään muutakaan ollut ilmestynyt, niin päätimme häipyä lounaalle Panda Expressiin. Takaisin tullessamme oli kuitenkin havaittavissa muutamia merkkejä siitä, että joku oli käynyt huushollia tutkimassa, joten olimme entistä enemmän ihmeissämme. Asia selvisi vasta maanantaina kun laitoin asiasta viestiä vanhan omistan välittäjälle. Hän oli yhtä ihmeissään kuin mekin, mutta selviteltyään asiaa hän osasi kertoa valokuvaajan olleen ostajien vakuutusyhtiön mies joka oli unohtanut siirtää kelloa talviaikaan, ja oli siksi ajoissa, ja nainen oli tuurannut ostajien välittäjää. Ostajat olivat puolestaan ehtineet paikalle vasta hiukan vaille kaksi. Sovin välittäjän kanssa, että otan kuistilla olevan avainlippaan taloon sisälle silloin kun emme odota ketään saapuvaksi (vaikka se olikin lukittu), sillä haluan kyllä tietää koska meillä joku käy jos emme ole kotona...

Jotain piikkisiä palloja, joista en tiedä enempää.

Tämänpäiväinen otos Los Gatosista auringon jo alkaessa laskea.

Koulun vieressä olevia kypsyviä appelsiineja ja sitruunoja taaempana.
Saimme taas Suomesta vieraita myöhään sunnuntaiyöllä. Olivat lähteneet ajelemaan Las Vegasista yhdentoista aikoihin aamupäivällä ja saapuivat meille kymmeneltä. Sinin onkin kierrättänyt heitä taas pitkin viikkoa ja taisinpa itse viedä tällä viikolla lapset joka päivä kouluun. Olimme maanantaina tietysti spassa kylpemässä ja siellä ollessamme näimme ensimmäistä kertaa täällä pesukarhun, joka kipitti pitkin takapihan muuria. Japaninaapurimme kyllä kertoivat otuksen vierailleen heidän pihallaan mutta meiltä se oli toistaiseksi jäänyt näkemättä. Muutama ilta myöhemmin näimme kotiin tullessamme jotain vastaavaa vilahtavan auton valokeilassa kun käännyimme pihaan.

Meillä arkikin on ollut todellista juhlaa, koska koko viikon kaikkina iltoina olemme saaneet viettää täydellistä laatuaikaa rakkaiden Suomi-ystävien seurassa.

Ihanaa lenkkiseuraa :) Minun uusi pitkähihainen paita oli vain aivan liikaa, koska aurinko jaksoikin lämmittää vielä oikein kivasti. 
"User guide not included"-paita Applen myymälässä. Olin siellä muuten ensimmäistä kertaa vasta, vaikka se on ihan parin mailin päässä Applen pääkonttoreilla.
Ystävien kuvia Santa Cruzista



Lassi sai vihdoin tiistana taekwondossa lanteilleen uuden vyön: valkoisen mustalla raidalla. Pojasta on polvi parantunut, sillä itsehän pääsin taannoin han-mo-do:ssa siihen asti, että seuraavalla kerralla olisi ollut vyökoe. Samaan tasoon loppui kuulemma myös Sinin menestyksekäs judo-ura ;)

Perjantaiksi talon ostajat olivat järjestäneet house inspectionin (rakennuksen kunto ja termiittitilanne) heti aamutuimaan ja olimme Sini oli luvannut olla kotosalla sen ajan. Myyjäthän ovat jo moisen tarkastuksen teettäneet mutta ostajat haluavat oman, puolueettoman, tarkastuksen teettää. Ja mehän sitten taas joustamme... Mutta joku paha karma näissä ostajan aikataulutuksissa on, sillä ehdimme ihmetellä pari tuntia kun ketään ei ollut paikalle ilmestynyt ennen kuin huomasin välittäjältä tulleen viestin, että tarkastuksen tekijä oli tullut kipeäksi ja haluaisivat järkätä tarkastuksen uudestaan maanantaille. Huoh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti