sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Iloa isovanhemmista

Viime viikko oli aivan ihanaa aikaa tietysti, koska niin tärkeät ystävät Suomesta olivat käymässä. Pitää vielä mainita, että taisimme tehdä viikko sitten lauantaina spassakylpemisen ennätyksen. Toisaalta en ihmettele yhtään, koska juuri tällä kaveriporukalla (ja muut kaveriporukan tyypit tietysti mukana) olemme useamminkin saunoneet neljä tuntia putkeen. Juuri sitä kavereiden kanssa tunti tolkulla saunomista olen kaivannut jotenkin. Ei niinkään sitä saunaa saunana vaan sitä fiilistä. Nyt istuimme spassa nautiskellen hyvästä seurasta ja hyvistä juomista samalla tähtitaivasta ihaillen. Kiinnitimme toki huomiota, että nämä tähtikuviot ovat vaihtaneet aika radikaalisti paikkaa niitä tuijotellessa eikä ihme, koska huomasimme lilluneemme siellä noin nelisen tuntia.

Maanantaina jouduimme luopumaan ystävistämme ja samalla oli sopiva aika tehdä pieni siivous, koska talossa toteutettiin taas uusi house inspection. Uudet omistajat olivat meillä siinä samalla kylässä, Eveliina reppana oli vaan kovassa kuumeessa joka nousi jo sunnuntaina yli 39C. Maanantai oli onneksi joka tapauksessa molemmilla lapsilla vapaapäivä, koska oli Veterans day. Uusi omistajaperhe oli kovasti mukavaa sakkia, lapsilla synkkasi heti ja pojat (Lassi ja uuden perheen poika) ehtivät leikkiä tovin yhdessä legoilla.

Tiistaina Eveliina oli pois koulusta ja minä pidin oikein toden teolla siivouspäivän. Olo oli vähän puolikuntoinen ja väsynyt, mutta otin kupin teetä, kupin kahvia ja tartuin rättiin. Ihan perussiivouksen lisäksi (vessat, imurointi, pölyt...) sain jonkun ihme idean pyyhikä pölystä kaikki jalkalistat, ovet yms ja pestä jääkaapin, mikron yms. Luin samana päivänä ystäväni blogipäivityksen siivoukseen liittyen (että välillä tiskipinot ja pyykkipinot saavat kasvaa ja kynttilänvalossa pölyt ei paljoa näy) ja tajusin, että se olisi pitänyt lukea jo aamulla ja olla itselleen armollisempi siivouksen suhteen :D Mutta toki nautin nyt sitten siitä puhtaudesta jälkeenpäin :)

Täällä alkaa muuten olla jo joulujuttuja pikkuhiljaa esillä. Joulua ennen täällä vielä vietetään täkäläisesti vuoden suurinta juhlaa, Thanksgivingiä. Täällä on niin paljon eri uskonnoista ja kulttuureista ihmisiä, että myös diwali (hindujen tärkeä valon juhla) ja juutalaisten hanukka ovat esillä kaupoissa ja katukuvassa. Tässä vähän paikallisia joulunodotustunnelmia.
Joulukauppa.
Joulukoristeet ja palmut sulassa sovussa.


Eveliina ihailemassa suurta kuusta.

Joulutähtien ja palmujen seasta löytyy myös joulukuusi jos katsoo tarkkaan.

Tiistai-illalla saapuivat uudet odotetut vieraat, taas yksi erä lasten isovanhempia. Me olemme tavallaan todella onnekkaita, koska molempien meidän vanhemmat ovat eronneet eli lapsilla on neljät rakastavat isovanhemmat ja lisäksi vielä isoisovanhempia ja vielä yksi isoisoisomummukin <3 Tästä mummusta Eveliina on tehnyt koko viikon kouluun projektia (itse tehty nukke, jonka Eveliina teki sokerimassasta, langasta, kankaasta, nenäliinasta yms). Projektiin kuuluu myös suullinen esitys, jossa kerrottiin mm. mistä hän on kotoisin, mitä kieltä puhuu, koska hän on syntynyt yms. Projektissa kerrotaan myös tarkemmin isoisoisomummun kotimaasta, ruokakulttuurista, säästä, juhlapyhistä yms. 

Eveliinan tekemä nukke äidinäidinäidinäidistään. 

 Vein ensitöikseni vieraat tietysti katselemaan perinteisiä lenkkimaisemiani.
Kaksi vanhaa puuta

..." Oomme taas kuin kaksi lasta, jotka aikoinaan, puolivahingossa lähti samaa tietä kulkemaan. Ja sä viet mut ikkunan luo ja sä sanot: "me kai ollaan niin kuin nuo"
Kaksi vanhaa puuta sateen pieksämää katsoo kevääseen, seisoo erillään ja kestää joka tuulen ja sään. Kaksi vanhaa puuta, vaikket sitä nää, katsoo kevääseen, seisoo erillään ja jossain alla maan ne kaiken aikaa yhteen punoneet on juuriaan."

<3 meidän elämä <3

Näitä maisemia sitten muistelen kun olemme muuttaneet takaisin Suomeen.


Granaattiomenapuu Rancholla.


Persimmon-puu. Suomeksi se on kakiluumu. Ostimme Ranchon maatilalta pari näitä hedelmiä mukaamme.

Tässä lapsille näytetään miten lehmää lypsetään.

Moro vaan sullekin!


Tunnelmia San Franciscon reissulta.

Japanilainen teepuutarha San Franciscossa.
Oink, oink, pier 39:llä


Isovanhemmat ovat joka aamu olleet saattamassa lapsia kouluun ja olleet heitä vastassa taas iltapäivällä innolla. Olimme jopa kolmisin aamulla Lassin luokan apuna tekemässä heille joka torstaiset "blue folderit" valmiiksi. Kaiket iltapäivät ja illat isovanhemmat ovat leikkineet ja pelailleet lasten kanssa. Takana on jo useampi shakkimatsi, base ballia, jalkapalloa yms. Lapset kehräävät kun aina on joku aikuinen joka ehtii ja jaksaa leikkiä, lukea, tehdä aamupalat valmiiksi yms. Eihän näitä täältä malta Suomeen päästää!

Samana aamuna Eveliina oli ottanut pipon ja kaulahuivin aamulla kouluun (oli ehkä n. 6C) ja siitä kolmen tunnin päästä pystyi olemaan jo biksuilla ulkona lukemassa kirjaa. On se niin hassua!
Lassi pääsi lentokoneen ohjaimiin lentomuseossa.

Tässä taasen Lassi tutkakoneen kapteenina NASA:lla.

Santa Cruzin Natural Bridgesin puistossa on aina talvikuukausina kasapäin monarkkiperhosia.

Tässä vielä laajempi kuvakulma puussa roikkuvista perhosista.

Samaisia lentelemässä.

Parit pelikaanitkin olivat päättäneet lähteä iltapäivälennolle.


Pelikaaniaura (onneksi ei yhtään päätynyt turbiiniin).


Lassi kuvausmiehenä. Kz:lla vaan on kamera mukana tämän päivän seikkailuretkellä isovanhempien kanssa, joten otin Lassista kuvan kännykälläni sen jälkeen kun hänen omat kuvauksensa (eli Eveliinan tanssiesitykset) jotka hän toteutti puhelimellani olivat loppuneet. Kuulokkeisiin hän oli viritellyt vielä leditaskulampun kuvausvaloksi. 

Armas aarre joulutanssiesityksen jälkeen ja omilla rahoillaan eilen ostama joulukuusi koristeltuna. 
Lapsi on terve kun se leikkii. Tässä menossa yksi tämän päivän mahtavista leikeistä nimeltä Choo Choo Train. Lapset kehittelivät kulkupelin skeittilaudoista ja auton turvakorokkeista. Tällä hetkellä he pelaavat rullaluistimet jalassa jotain sählyn kaltaista. On se niin täydellistä kun aina on kaveri kotona. Erottamattomat ystävät. Toivon niin olevan jatkossakin, vaikka ikää tulee lisää ja pian teinivuodet koputtelevat ovella...


2 kommenttia:

  1. Oli todella mielenkiintoinen reissu ja niin antoisa. Eikä jet-lagia. Kiitämme ja pokkaamme ihanalle perheelle. Mukavaa, kun pian kotiudutte. Mja&E

    VastaaPoista
  2. <3 Kiitos teille ihanasta ja antoisasta viikosta :)

    VastaaPoista