maanantai 12. elokuuta 2013

Mumma muuttuu :D

Viikko sitten sunnuntaina haimme siis äitini SFO:n kentältä tänne seuraksemme muutamaksi viikoksi. Äiti on täällä jo toista kertaa, joten tavallaan kaikki sellaiset paineet "nämä kohteet on pakko ehtiä nähdä" voi nyt unohtaa. Tällä kertaa keskitymme rentoon yhdessäoloon ja hyvään vointiin itse kullakin. Äiti on aloittamassa Suomessa uutta koulutusta (ja ihan uuden tyyppistä uraa) heti täältä paluun jälkeen, joten tämä Kalifornian reissu tulee olemaan todellinen jakaja kahden ajanjakson välillä.

Äidin lentoa odotellessa poikkesimme Foster Cityssä katsomassa meren rantaa ja ihmettelemässä Venetsia-tyylisiä kanavia ja taloja, joiden takapihoilla on toinen toistaan suloisempia pikkuveneitä.

Alkuviikko meni pitkälle ihan vain altaalla uiden ja nauttien sekä lähiseutuja kierrellen. Eveliina antoi äidille Doc McStuffins-hoitoja (Disneyn lääkärityttöä mukaillen) ja minä meikkasin äidin pariinkin otteeseen. Torstaina olimme päättäneet lähteä San Franciscoon ja Sausalitoon näköalaravintolaan, mutta hupsista vaan! Ajaessani kohti Cityä (vain neljä kaistaa yhteen suuntaan) rengas puhkesi yllättäen! Samalla kun Kz (joka töistä käsin puhelimen välityksellä yritti auttaa neitoja pulassa) oli juuri saanut hoidettua vakuutusyhtiön kautta meille apuvoimia, paikalle jo pyrähti apu valkoisella ratsullaan. Hetken mietin, että jos kyseessä onkin joku huijari, mutta mies vakuutti tämän olevan valtakunnallinen ilmainen palvelu ja heidän tehtävänään on päivystää teillä ja auttaa hädässä olevia. Mies vaihtoi renkaan kätevästi eikä edes suostunut ottamaan tippiä vastaan (heillä ei ole kuulemma lupaa siihen). Pääsimme vielä oikein saattueessa lähimmälle huoltoasemalle, jossa vararenkaaseen lisättiin vielä lisäilmaa. Arvatenkin selvää, että Sausaliton pöytävaraus peruttiin...  

Doc Havukainen ja jet lag -potilas.

Apu oli onneksi lähellä.

Kun emme päässeet ravintolaan asti, piti pitää omat bileet kotona :)

Perjantaina halusin näyttää äidille muutamia lähiviinitiloja. Pari kiertelimme jo päivällä lasten kanssa ja yhteen menimme vielä illalla kahdestaan Kz:n jäätyä kotiin lasten seuraksi. On niistä kyllä upeat maisemat, koska ne sijaitsevat vuorilla ja alas aukeaa koko Piilaakso. Illan viinitilalla oli live-bändi esiintymässä ja tunnelma kohdallaan.

Ridge Vineyardsilla.

Mountain Wineryllä olisi Bill Cosbykin esiintynyt alkukesästä, mutta en ehtinyt huudeille.

Viiniviljelmiä.

Eveliina ja kokeilukampaus.


Oliivipuu.

Lauantaina lähdimme äidin kanssa Montereyhin, koska olin kuullut, että siellä on upeat rantamaisemat. Tätä ennen olimme olleet lähinnä vain kaupungin keskustassa kääntymässä (sen jälkeen kun olimme ajaneet varmaan 8-9h Losista kotiinpäin meren rantaan pitkin eikä varsinaisesti enää uudet merenrantamaisemat kiinnostaneet siihen väliin). Ajoimme etelää kohti Gilroyn (outlettien) kautta ja Montereystä kotia kohti Santa Cruzin kautta. Olihan ne ihan kivat maisemat Montereyssäkin, mutta toisaalta yhtä kauniita maisemia on mielestäni Santa Cruzissa ja siitä pohjoiseen päin mentäessä tunti tolkulla. Toisaalta kaikkein mageimmat merimaisemat täällä lähellä on omasta mielestäni vielä Montereystäkin etelämpään eli juuri Losiin ajettaessa.

Montereyn kuuluisa 17 Miles Ride.

Tässä oli joku perhetapahtuma....häät, hautajaiset, ristiäiset...


Santa Cruzin Natural Bridgesillä pyörähtämässä.
Sunnuntaina yritimme viettää oikein terveyspäivää. Ensin aamulla vein äidin kiinalaiseen hierontaan (Kaizun ja lasten lenkkeillessä kotona). Iltapäivällä kokeilimme ensimmäistä kertaa kotona Wiin avulla zumbaa :D Aikas lystiä oli ja hiki virtasi. Äiti kävi virkistäytymässä välissä altaalla ja siitä jatkoimme vielä iltalenkille (kävellen) lähikatuja pitkin. No, illalla reippailu vähän kostautui, äidillä polven takana oleva Bakerin kysta turposi ja itselläni oikea käsi joka on ollut kenkku jo neljä vuotta (mutta aina vain pahenee ja pahenee) särki illan. Tänään pidämme 500 kcal:n päivän, huomenna taas uskallamme varmaan lisätä varovasti liikunnan mukaan :)   

2 kommenttia:

  1. Luin taas kirjoituksesi ja kuvat katsoin. Mitähän äitisi alkaakaan opiskella/työskennellä jatkossa?No eiköhän tuo selviä vielä. Kiva varmaan kun äitisi on oleillut siellä. t.Riitta

    VastaaPoista
  2. Riitta, äiti aloittaa markkinointimerkonomiopinnot oppisopimuksella :)

    VastaaPoista