maanantai 10. joulukuuta 2012

Koko viikonloppu Plan B:tä

Perjantaina Lassi meni aivan tavallisesti nukkumaan ilman mitään oireita, yöllä hän tuli sanomaan, että oli oksentanut. Onnea on: niin isot lapset, jotka osaavat käydä oksentamassa pönttöön. Olin siitä kyllä Lassille niin kiitollinen. Muutenkin perheemme on päässyt mahatautien kanssa vähällä. Eveliina on tainnut olla kerran mahataudissa ja oksentanut silloin kerran, Lassi vissiin muutaman kerran. No, myöskään sen jälkeen ei ollut mitään oireita. Peruimme yhteissopimuksella kuitenkin lauantaiset vieraamme. Meille piti tulla kolme japanilaisperhettä ja yksi suomalaisperhe leipomaan joulupipareita ja viettämään muutenkin pikkujouluja. Eniten pelkäsin, että jos me muut olemme "oireettomia kantajia", joiden välityksellä tauti voisi tarttua, vaikka emme vessanpönttöä halailisikaan.

Päivä meni minun osaltani shoppaillessa Great Mallin outleteissa ja ai että tuli taas säästettyä. Nämä hinnat eivät vain ole todellisia. Kaikkia merkkituotteita niin älyttömään pilkkahintaan. Muutenkin ne ovat Suomen hintoihin verrattuna halpoja ja sitten vielä -50% monessakin tuotteessa. Pitää varmaan käydä vielä vähän pyörähtämässä siellä. Ystäväni sanoi hauskasti, kun päädyimme H&M:lle kaiken maailman merkkiliikkeiden jälkeen, että tämä tuntuu jopa aika kalliille kaupalle...(joka Suomessa on taas se ihan halpis). HenkkaMaukan hinnoin sai muista kaupoista vaikka mitä ihanuuksia, joskin H&M on kyllä pitkien (reisipituisten) toppien varma ostopaikka. Illan vietimmekin sitten yllätyksenä ihan perheen kesken leffaa katsellen ja kaiken maailman valmiiksi hankittuja "pikkusuolaisia" syöden. Juustot, lohirullat, suklaakonvehdit ja viini toimi hyvin ihan perheenkin kesken.

Sunnuntaina oli tarkoitus viettää  ystäväpariskunnan kanssa miesten yhteissynttäreitä. Ystävän mies olikin kiinni työprojektissaan, joten vietimme synttärit vain pikku porukalla. Päivällä oli todella lämmintä (siis Suomessa totuttuun joulukuuhun verrattuna, n.19C). Oli huvittavaa kun joulukalenterin luukut avattuaan lapset juoksivat lyhythihaisillaan allasta ympäri leikkien vesisotaa. Ei kovin tyypillistä joulukuun puuhaa meidän perheelle. Iltapäivällä teimme Suomessa suuren julkisuuden ja suosion saanutta avokadopastaa. En ollut aivan varma oliko esim. löytämäni persilja juuri lehtipersiljaa (mutta ei ainakaan tavallistakaan), mutta hyvää ruoka oli. Ihan odotin tänään, että koska olisi lounasaika, niin saisin taas syödä sitä. Hauska yksityiskohta oli kaupassa eilen kun kävin ostamassa tarvikkeita. Eräs vanhempi kassarouva tuli omasta loosistaan ulos (itse olin naapurikassajonossa) halaamaan minua ja sanomaan minulle ja minua palvelleelle kassapojalle, että olen yksi hänen suosikeistansa :D Voi, pieniä päivän pelastuksia :D

Tuliaisiksi saatu viinipullo, joka oli valittu sen täydellisesti teemaan sopivan etiketin mukaan :) Ja hyvääkin se oli! Sopi  myös sekä väreiltään että maultaan avokadopastan kanssa :D

En edes huomannut tällaista kuvaa otettavan, mutta laitetaan nyt blogiin yksi yleiskuvakin eiliseltä.

Ilta meni ihanassa seurassa höpötellessä, herkutellessa ja synttäreitä viettäen. Suolaisia emme enää niin jaksaneet, mutta glögi, piparkakut ja suklaakonvehdit katosivat nopeasti joululaulujen soidessa taustalla :D Lämmitimme illalla vielä span. Lämmitysajan lapset peuhasivat vedessä ja veden lämpötilan saavuttaessa aikuisille riittävän lämpötilan, lapset tulivat sisälle elokuvaa katsomaa ja me aikuiset upottauduimme kuuman höyryävään veteen. Ai että, sen jälkeen oli ihan sellainen saunan jälkeinen olo.

Tänään on oman rakkaani oikea syntymäpäivä!!! Aamulla kävimme herättämässä Kz:n ja hän sai pakettinsa sänkyyn. Sen jälkeen kyllä oli sitten suht pikainen lähtö itse kullakin töihin ja kouluun. Koko viikonloppu on mennyt vähän plan B:llä eteenpäin, mutta oikein mukava viikonloppu kuitenkin takana. Mielestäni elämän parhaita asioita on sopeutua muuttuviin tilanteisiin ja kääntää ne voitoksi :)

Kävin kirjoituksen ja kuvien lisäyksen välillä ottamassa pihalta vielä yhden kuvan, koska siellä on aivan älyttömän nätti ja lämmin päivä!

2 kommenttia:

  1. Paas laittaen sen pastan rakennuspalikat. Kuulosti hyvältä.
    Ps. Olisi mukava lukea myös yleisestä elämän menosta.
    Terveisin Appi

    VastaaPoista
  2. Taisi olla mm. tämän linkin takaa löydettävä ohje: http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/Avokadopasta/a1349878626924

    VastaaPoista