keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Kaliforniassa palelemassa!

Joka aamu on tullut aina uusi kylmyysennätys. Eilen oli 39F eli 3.9C ja lumihiutaleen kuva autossa varottamassa mahdollisesta liukkaudesta. No, eilen näkyi koulussa vielä shortseja ja lyhythihaisia paitoja. Tänään oli 33F (0.6C) ja aamusta en nähnyt enää shortseja, mutta iltapäivästä kyllä varvassandaalit. Maanantaina näin parikin 0-2-vuotiasta lasta paljain jaloin. Toinen istui tyynenä rattaissa ja toinen leikki kiipeilytelineissä. Minä en todella ymmärrä millaiset kylmänsietogeenit näillä ihmisillä on. Eräs intialasiäiti selitti, että lapset eivät suostu pukemaan paksuja toppavaatteita, koska he haluavat tuntea olonsa vapaiksi. Lähes kaikki nämä ihmiset olivat muuten intialaisia. Varsinkin latinotaustaisia näin parikin, jotka olivat laittaneet sisähupparin päälle pyyhkeen/filtin eli tuskin takkia löytyy perheestä. Lisättäköön tähän, että joka päivä lämpötila nousee kuitenkin yli kymmeneen asteeseen, joten jopa itse uskallan vähän raottaa takkia ja ottaa edes hetkeksi pipon päästä. Aamulla ajaessa koululta kotiin sormet hieman kohmeessa pistelevinä sormikkaista huolimatta tuli varmaan liian kotoinen Suomi-fiilis. 9kk:n jälkeen meinasin vaihtaa automaattivaihteesta vaihdetta risteyksestä lähdettäessä (käsi oli jo melkein kepillä) ja seisoin vain punaisissa valoissa oikealle kääntyessä, vaikka täällä saa kääntyä punaisia valoja vastaan jos muu liikenne sen sallii.

Tänään aamulla maa ja katot olivat valkoisen huurteen peitossa. Tässä lapset ovat menossa aamulla kouluun. 
Kuvayritelmä valkoisesta nurmikosta (koulun taakse parkkeratun autoni vierestä).

Meillä on minun makuuni aamuisin ja päivisin aika kylmä... Seinät kun ovat "pahvia", niin perus sisälämpötila taitaa olla 18-19C. En viitsi itseni takia pitää sitä kauheaa kaasupöhötintä päällä, koska lämpö karkaa kuitenkin 15 min. päästä. Se on vain pukeutumiskysymys :) Hyvin tarkenee esim. pipo päässä tai auringossa (sisällä) istuen hyvää uutta kirjaa lukien. No, ensi yönä on koekäytössä aivan uudet lämmittimet. Toivottavasti näppärämmät ja ainakin hiljaisemmat kuin se kaasupöhötin :) Polviin ylettyvät villasukat (joita minulla on onneksi useammat) ovat täällä elinehtoni :)

Tänään oli lasten koululla "A Winter Sing Performance". Mitään joulujuhlia ei täällä arvatenkaan vietetä. Meidän lapset eivät olleet esiintymässä, mutta oli kiva katsella kun pienet lapset laulavat englanniksi iloisia lastenlauluja. Tuli todella elävästi mieleen omasta lapsuudestani vanha suosikkiohjelmani "Lapset laulavat lapsille". Hassua oli se, että täällä talven aikaa ei tokikaan välttämättä liitetä lumeen koska sitä ei ole vaan veteen, jota taas ei ole kesällä. Konsertissa oli laulu mm. kuralätäköissä pomppimisesta uusissa saappaissa (todella koomista jos olette lukeneet edellisiä tekstejä :) ), sateisesta päivästä ja Eveliinankin eräs suosikeista "Listen to the Water". Joulujuhlattomuudesta tuli muuten mieleen, että kuulin tänään erään Lassin kaverin muuttopäivän olevan maanantaina - eli jouluaattona!!! No tämä perhe ei todellakaan vietä joulua (mutta eipä viettäisi joka tapauksessa uskontonsa puolestakaan).

Aaaahhh... tänään vihdoin laitoimme takkaan tulen. Ei se paljoa sisäilmaa lämmitä, koska ei todellakaan ole varaava takka ja hormi on muutenkin talon ulkopuolella... mutta tunnelmaa se tuo. Sisäilman lämpötila jopa laski 68F:sta 66F:iin takan polton aikana :)

Eveliina lämmittelemässä käsiä.

Lapset laulavat lapsille... ja aikuisille.
Tähän lisään vielä muutamia otoksia tästä sanoinkuvaamattomasta värivaloloistosta, jota täällä on taloissa. Osa kuvista on ystäväni ottamia. Aikas huikeaa menoa :D

Eveliina ja Lassi ihastelemassa valoloistoa.3 kommenttia:

 1. Ihanaa joulunalusaikaa sinne teille! Näyttää niin tunnelmalliselta joulukodilta teillä ja muutenkin niin ihania kuulumisia kirjoittelette, että mielikseen lukee. Tulen aina lukemaan teidän blogia, kun haluan elämääni positiivisen piristysruiskeen. :)

  Täällä meillä on nyt 12 astetta pakkasta, mutta sisällä ihanan lämmin. :)

  Mukavaa joulua toivottaen,
  Mari K

  VastaaPoista
 2. Kiitos ;) Ihanan rauhallista ja Lämmintä joulua myös sinne Suomeen <3

  VastaaPoista
 3. Heippati Sini&heimo.
  Ulkona -15,6, sisällä 22. Pieni kinkku paistumassa muurissa. Mja lukee kirjaa silmät kiinni. Kaikki (3) jouluvalmistelua tehty (Mm. kuusi kaadettu naapurin metsästä)
  Kumma, että talot ovat siellä niin hataria. Eihän lämpötila voi olla mitenkään poikkeus siellä.

  Toivoo Appi

  VastaaPoista