torstai 15. marraskuuta 2012

The Thanksgiving Cultural Feast

Maanantai oli lapsilla vapaapäivä, koska oli Veteran's day. Meille tuli suunnitelman muutos erään lasten ystävän sairastumisen vuoksi, mutta saimme kuitenkin Suomi-seuraa illaksi ja päivä menikin rattoisasti shoppaillessa taas iso kassillinen "hirvimerkkiä" eli Abercrombieta. (Oli niin hyvät alennukset, että oli pakko hyödyntää. Lassin takki jopa -50% ja kaikista paidoista ja muista tyyliin 25-30%.)

Sain idean tähän lettiin netistä, vaikka ei toki samanlainen ollutkaan, mutta näin niinkuin ajatuksena :D Ikkunasta muuten loistaa banaanipuu :D


Shoppailemassa japanilaisten ystävien kanssa.
Sillä aikaa kun oma Mersu oi huollossa, Kaizulla oli alla ihan kelpo peli. C250 Coupe, mittarissa 400 mailia...
Tiistaina oli hauska juttu, kun useampikin facepäivitys koski hyvän Diwalin toivotusta. Itse jouduin ihan netistä etsimään tietoa, että mikä juhla oikein oli kyseessä. Kun hain lapsia koulusta, niin Eveliina juoksi muiden kanssa luokasta huutaen "Happy Diwali"! Kaikilla oli pienet pussit intialaisia (todella vahvasti maustettuja) snackseja, koska he olivat juhlineet diwalia koulussa.

Tänään oli monesta syystä aivan erityisen mahtava päivä. Ensinnäkin lasten koululla vietettiin Thanksgiving Cultural Feastia ja toiseksi lapset olivat pärjänneet aivan uskomattoman hyvin koulussa. He saavat aina torstaisin kotiin kansion, johon on kerätty kaikki viikon aikana (tai lähiaikoina) olleet kokeet, kotitehtävät ja koulutehtävät. Kun selasin kymmenet monisteet läpi ja ihastelin täysiä pisteitä ja toistuvia "fantastic"-leimoja, minun oli pakko ihan huvikseni laskea, mikä oli lasten kokonaistulos. Eveliinalla oli huikeat 200/201 yhteenlaskettuna kaikista palautetuista monisteista (kerran oli unohtunut laittaa tulos sille varatulle viivalle). Lähinnä kyse oli siis matikan tehtävistä. Lassilla oli sekä tietysti vaikeampaa matikkaa että englantia ja pisteet olivat mielestäni aivan huiput 187/192. Ja nämä poloiset viisi pistettä ovat menneet piste kerrallaan tyyliin yhden c-kirjaimen puuttumisesta sanan keskeltä. Vitsit, että olin niin ylpeä lapsista, että melkein meinasi tippa tulla linssiin. Niin kovasti me teemme töitä sen eteen. Ja keskiviikkona olleessa lukukokeessa Lassin ope oli ylistänyt Lassin englannin kielen lukemista ja sanoi, että todella huomaa, että treenaatte paljon kotona :D Jee! Kiva, että siitä on hyötyä!!!

Niin, mutta takaisin siis niihin juhliin. Joka vuosi vanhempainyhdistys järjestää kyseisen juhlan. Vanhemmat tuovat omalle kulttuurilleen tyypillistä ruokaa ja oppilaat saavat näin maistella makuja ympäri maailmaa. Itse olin koko päivän koululla, ensin laittelemassa ruokia, siten tarjoilemassa ja siivoamassa. Kulttuureita ja maita on niin uskomattoman monta tässä koulussa. Ei hajuakaan, kuinka monesta eri maasta ruokaa tuli. Tässä muutamia kuvia päivän varrelta. Kuvat ovat kyllä otettu jo ennen varsiaista juhlan alkua joka selittänee esillepanon, mutta ajattelin laittaa ne joka tapauksessa blogiin, jotta saa vähän ideaa eri kulttuurien kirjosta. Myöhemmin en ehtinyt enää ottaa kuvia, koska olin itse apuna.

Lapset olivat tänään pukeutuneet sinivalkoisiin Suomea kunnioittaen. (Lassilla vaan oli liikuntaa, joten piti keksiä siihen sopiva asu.)

Laitoin Eveliinalle vähän niin kuin juhlanutturan, koska oli juhlapäivä.

Koulun juhlasalin katossa on lipuin edustettu eri oppilaiden kansallisuuksia. Kovasti vapaaehtoistyöntekijöitä pörräämässä jo pöytien ympärillä. 
Tässä oli jo alkua Suomen, Ruotsin ja oikeastaan koko Euroopan pöydälle.
Tässä linjaston toista puolta Suomen kohdalta.  Etualalla perunasoselaatikkoa (toisen suomalaisperheen tuomana).

Tämä vihreä herkku oli Tongalta (Australian lähellä oleva pieni saari) . Toiset ovat Aserbaidschanista.
Tässä tarjoillaan korealaisia herkkuja...
...tässä vastaavasti intialaisia.
Nämä kaikki ruuat ovat kiinalaisia.
Lasten koulussa on aika paljon israelilaisia, tässä pari kuvaa heidän herkuistaan.

Loput ovatkin japanilaisia. 
Kuvien lisäksi ruokaa oli runsaasti mm. Meksikosta, Brasiliasta ja ihan USA:sta. Nämä tiedän siksi, koska olin itse jakamassa juuri niitä, koska Eurooppa-pöydässä oli jo ihmisiä tarpeeksi. Päivän huippuhetki oli, kun kiitoksena avusta vapaaehtoistyöntekijät pääsivät myös maistamaan kyseisiä herkkuja :D

4 kommenttia:

 1. Aika ihanasti laitat Eveliinan hiuksia :)

  Jossu

  VastaaPoista
 2. Mukava kuulla että niin hyvin koulussa pärjätään,lahjakkaat lapset ja huolehtivat vanhemmat kun on. R-mamma

  VastaaPoista
 3. Sanelma-mummulta kiitokset hienosta kuvakirjasta, posti toi sen ihan perille asti mummun ihasteltavaksi! Terveiset meiltä kaikilta ja oikein mukavaa joulun odotusta, Eija & co

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille kommenteista :)
  Uutta juttua tulossa taas viimeistaan (meidan) sunnuntaina. Kz sita jo tossa kirjoittelee, mutta tulee niin paljon tarinaa ja kuvaa, etta menee viela hetki :)

  VastaaPoista