keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Joulumusiikkia varvassandaalit jalassa

Pitääkin laittaa tähän heti alkuun, että täällä siirrettiin kelloja vasta viime viikonloppuna. Ihana herätä auringonpaisteeseen, mutta vastapuolena on sitten entistä aikaisemmin pimenevät illat. Kz ei aina ehdi töistään kotiin ennen pimeän tuloa. Onneksi pyörässä on hyvät valot. On tämä vaan niin hassua. Maanantaina olimme ystäväni kanssa melkein 30C helteellä vähän jo kiertelemässä alustavia joulukoriste- ja joululahjahankintoja. En vain meinaa keksiä lapsille mitään kivaa/järkevää lahjaideaa. Melkein koko vapaa-ajan he rakentavat legoista tai piirtävät ja Lassi pelaa shakkia. Legoja on vaikka muille jakaa, joten niitä ei oikein viitsisi enää ostaa. Toisaalta minulla oli jo Suomi-aikana tämä sama "ongelma". Jotenkaan en kertakaikkiaan kestä mitään kirjavaa muovista lelukasaröykkiötä, joten jo parina jouluna olen toteuttanut ainakin osan lahjoista idealta: lahjakortit Heurekaan, Edeniin, elokuviin, konserttiin yms. Siis elämyksiä lapsille, ei niinkään tavaraa. No, ihan hieno ajatus edelleen, mutta tässä ollaan nyt oltu puolen vuoden sisällä sen sortin vetkutinlandioissa, että ei oikein tule mieleen enää noihin lahjakortteihin mitään lisättävää...Suomessa meitä odottaa jo piano, mutta ollaan kyllä ajateltu mahdollisesti hankkia sähköpiano tänne. Se menisi koko perheen lahjasta. Jopa lapset itse sanovat, etteivät kaipaa mitään leluja lisää, joten tämä ei ole onneksi mikään yhden naisen kapina :D Kirjoista he toki pitävät ja niitä onkin jo paljon ja aion tarvittaessa ostaa lisääkin. Niitä tulee luettua joka päivä useampia, tietysti suurin osa kirjastosta lainattuina.

Tiistaina täällä oli suuri päivä: presidentinvaalit. Omasta mielestäni ne eivät aivan älyttömän paljoa näkyneet täällä katukuvassa. Heti jos avasi telkkarin tai netin, niin tykitys alkoi, mutta eipä sitä paljoa muusta huomannut. Varmaan johtuu täällä asuvien taustoista, aika harva täällä saa äänestää. Tuli muuten itse Piilaaksosta paikkana mieleen, että täällä alkoi TV:stä sarja Start-Ups: Silicon Valley, joka kertoo täällä asuvista nuorista ja heidän elämästään bisneksen parissa. Pitää katsoa ainakin pari jaksoa ihan mielenkiinnosta. Tein muuten päivän pienen hyvän työn ja lähetin (tilasin suoraan netistä) Sandy-myrskystä kärsineille vähän tarvikkeita. Tuli hetkeksi taas hyvä mieli, kun saa auttaa. Tiistaina oli ehkä muuten viimeisimmät helteet tällä erää. Siitä piti nauttia oikein kunnolla. Olin itsekseni kotona (ja asioita hoitamassa) ja hassuttelin kameran kanssa, tässä muutama marraskuisia hellekuvia :D

Oikein perusravintoni täällä: itse tehty pirtelö. Usein laitan mustikkaa, mansikkaa, vadelmaa  ja banaaniakin joskus. Tällä kertaa oli vadelma-kauralese-pirtelö ;)

Tämä on vähän kuin kirkasvalolamppu-meininki. Ajattelin, että tästä voi saada voimia, kun täälläkin alkaa sateet saapua.Lassia odottelemassa koulun pihalla.
Tänään olin ystäväni kanssa okein tehohoidossa. Vaikka en niin kahvia juokaan, niin hain Starbucksista vaniljakahvin ja otin sen mukaan läheiseen manikyyriin/pedikyyriin. Siinä sitten istuin hierovassa tuolissa kun toinen nainen hoiteli ja hieroi jalkoja, toinen käsiä. Kokeilin ensimmäistä kertaa elämässäni geelikynsiä. Nyt näyttää tosi hienoille, toivottavasti pysyvät hyvänä ainakin tovin. Täällä sen ilon saa kokea aika tarkkaan puoleen hintaan Suomeen verrattuna. Pitää siis hyödyntää. Tänään oli hauska kun limpsin varvassandaaleilla erääseen kauppaan joulukoristeita ostamaan, niin siellä todella raikui "Pa-ram-pa-pam-pam" (Pieni rumpalipoika) ...ja niin se soi koko loppupäivän päässääni. Kun tulin kaupasta, niin tuli hassu fiilis: tippuispa edes noi lehdet nyt noista puista. Tästä pienestä mielen hairahduksesta muutaman tunnin päästä katselin palmuja tähtitaivasta vasten ja ajattelin kuinka suuren tyydytyksen niitä katselemalla saan :D Niin ne fiilikset vaihtuu. Illalla olimme vielä koko perheen voimin lasten koululla Children's Discovery Museum of San Josen ja meidän vanhempainyhdistyksen järjestämässä Family Science Nightissa. Siellä lapset saivat tehdä jos jonkin näköistä kemiallista koetta ja molemmat olivat tietysti into piukkana.

2 kommenttia:

  1. Kommenttina miniälle; Halosen näkökulmasta katsoen; Rauhaa, hyvää ruokaa, paljon kynttilöitä, kaunis kuusi, kauniita joululauluja-siinä täydellisen Joulun ainekset. Tietysti pieni pakkanen ja vähän lunta. Ja tietysti mahtava kokko pihalla saunaa lämmitettäessä.
    Appi&Mja

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa kyllä aivan huipulle! Kävin tänään muuten "vähän" kynttiläostoksilla ja nyt niitä palaa joka puolella mihin katson. Niin ihana tunnelma :)

    VastaaPoista