perjantai 30. marraskuuta 2012

Sadetta mä kuuntelen, joka yltyy vaan!

No nyt on täälläkin alkanut sadekausi reilun puolen vuoden lähes kokonaan kuivan jakson jälkeen. Maanantain aamunavauksessa hymyilytti, kun rehtori antoi erikseen vinkkejä miten sateella toimitaan ja keskiviikkoiset paloharjoituksetkin siirrettiin alkavan sateen vuoksi maanantaille. No, keskiviikkona se sitten alkoi. Oikein kunnon tuuli ja sateet! Ensi viikon keskiviikkoon asti kai pitäisi sataa, sitten taas helpottaa. Onhan tämä itsellekin ihan hauskaa vaihtelua, mutta toki luonto on huutanut vettä viimeiset....6 kuukautta. Ulkolämpötila on siinä 15C paikkeilla ja ensimmäisenä sadepäivänä luonto tuoksui ihan suomen kesälle :)


Eveliina ystävänsä kanssa kävelyllä kolun pihalla. Lapset niin rakastivat sadetta ja vesilätäköissä läträämistä.

Vaikka vettä tulee ihan kunnolla, niin ehkä keskimäärin yhdellä aina per luokka on saappaat jalassa koulussa. Muutamilla sateenvarjo ja oikeastaan en ole tainnut nähdä kenelläkään meidän perheen lisäksi sadetakkeja -tai ainakaan housuja. Niitä en ole tainnut nähdä kyllä myynnissäkään, mutta muita olen kyllä. Siellä ne lapset tamppaavat lenkkareissa (tai jopa varvassandaaleissa) vesilätäköissä. Tämä kuva on tältä aamulta koulun pihalta. Koko piha lainehtii ja räystäiltä tippuu lisää vettä. Ja Eveliina nauttii :)


Tässä eilisiä juoksulenkkimaisemia. (Kyllä, kaveri sai onneksi houkuteltua lenkille, emmekä saaneet edes kovasti vettä niskaan.)

Oikeastihan täällä on jouluvalmistelut jo hyvin pitkällä. Kun tulimme reissusta kotiin, niin emme meinanneet uskoa silmiämme. Talot loistivat kilpaa toistensa kanssa mitä uskomattomimmilla ulkovaloilla! Toki tällä vietetään nyt myös valon juhlaa Diwalia, mutta uskon ulkovalojen olevan suurimmaksi osaksi jouluvalo-ajatuksella. Mekin haimme alkuviikoska aivan upean joulukuusen. Laitamme pian jouluisia kuvia, kunhan ehdimme niitä ottaa. Saan niin suurta nautintoa kun ihailen tuota kaunista kuustamme, ja juon kynttilän valossa glögiä. Pariin valkoiseen lyhtyyn laitoin sähövalosykkyrän ja nekin saavat minut aina hymyilemään. Ja ah, sitä piparkakkujen tuoksua kun leivoimme niitä alkuviikosta. Tämä kaikki tietysti joululaulujen soidessa. (Radiossa on myös vissiin useampikin kanava, jotka soitavat nyt vain joululauluja). Tänään on luvassa suomenkieliset kauneimmat joululaulut -ja vieläpä kävelymatkan päästä meiltä :D Ja huomenna on tiedossa naisten pikkujoulut ja oikein limusiinikyyditys -JEBAJEE :D

Joulukuusta valitsemassa.

Tänään koulussa vietetään Lassin 9-vuotissynttäreitä (Oikeasti ovat siis sunnuntaina)! Voi, äidin pieni aarre...(ja tietysti isin..ja koko suvun :)) vastahan se syntyi, pieni joulun ihmeemme ja teki meistä äidin ja isän. On se niin ihmeellistä. Nyt hän päihittää meidät shakissa ja oikeastaan jo osittain englannissakin :) Eilen oli BTW hauska ja oikeastaan aika kuvaava keskustelu auton takapenkillä: Eveliina: "Kuka tietää mitä web tarkoittaa suomeksi?" Minä: "verkko." Lassi: "Se voi siis olla tietokoneenkin Internet-verkko." Eveliina: "But my teacher said that it is HÄMÄHÄKIN verkko." Puolet lauseesta tulee siis jo englanniksi tietyissä tilanteissa :) Lassi puhuu edelleen mielummin suomea, mutta on todella taitava englannissa. Hänet muuten nostettiin jo tasolle kolme. (Eveliinalla ei ole vielä testejä). Ja tänään molemmat saavat ensimmäisen trimesterin todistuksen.


Vielä bonus-kuva: Oli niin hauskan erilaista ostaa mandariineja, joissa olivat vielä lehdet tallella . Ja nuo pienet yritelmät tuolla ylätasolla ovat meidän banaanipuun banaaneita. Eivät ne taida enää kasvaa, koska tuli niin paljon kylmempää, mutta otin niistä muutamia varoiksi sisälle :)

1 kommentti:

  1. Vai sataa teillä. no meillä kosteat ilmat ny takana ja pakkasta yli kymmenen astetta ja kovaa,kylmää tuulta, lunta ei ole vielä mutta huomenna enkä jo on. Lassille onnea paljon Riitta-mammalta

    VastaaPoista