sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Alustavaa kiitospäivän fiilistelyä

Eilinen meni minun osaltani shoppaillessa, Kz ja lapset jäivät mielummin kotiin. Siellä oli pari muutakin päättänyt lähteä kaupoille... Sekä tiet että parkkipaikat olivat kertakaikkisen tukossa. Ostin taas (mielestäni) järjen räjäyttävän söpöjä joulukuusenkoristeita Pottery Barnilta. Se putiikki on muutenkin sellainen, että jos vain budjetti antaisi periksi, niin voisin ostaa kaikki kotiin liittyvät jutut sieltä. Toistaiseksi tyydyn ostamaan pieniä herttaisia yksityiskohtia :D

Illalla vietimme taas kertakaikkisen rattoisan dinnerin japanilais-naapureiden kanssa. (Itseasiassa lapset olivat heillä leikkimässä jo iltapäivänkin). Tällä kertaa vuorossa oli maistella kushiagea. Perheen äiti oli kätkenyt tikkuihin mm. possua, nautaa, katkarapuja, viiriäisen munia, sipulia, parsaa, kalaa, Lootuksen juurta yms. Ja kyllähän maittoi. Niitä sai dippailla soijaan, majoneesiin ja wasabiin. Tarjolla oli myös mm. kalmarista, sienestä ja kananmunasta tehtyä chawanmushia.

Kushiageja. 

Kz ja lapset viettivät tänäänkin vapaapäivää kotoa käsin ja minä olin huitelemassa pisin maita ja mantuja. Olen niin tyytyväinen, kiitollinen ja onnellinen kun olen taas löytänyt uuden sydänystävän, jonka kanssa synkkaa heti ja täysillä. Ensin kävimme Suominaisten järjestämillä markkinoilla. Mukaan tarttui mm. karjalanpiirakoita ja perunapiirakoita sekä ruisleipää. Kävimme vielä syömässä ihanassa ravintolassa. Ihan huippua kun edelleen kukat kukkivat ja pärjäsin ihan helposti ilman pitkähihaista tai takkia. Kävimme myös yhdessä punttiksella ja päivän kruunasi ihana maailmanparannustuokio hotspassa. Ensin istuimme kuumissa poreissa, välillä kävin ison altaan puolella uimassa (viilentymässä, vaikka se vesi oli kyllä linnunmaitoa meidän oman altaan veteen verrattuna) ja sitten taas poreisiin. Iltapalaksi nautimme kotona minun myyjäistuliaisia teen kera kynttilän valossa. Kyllähän upposi lapsille karjalanpiirakat aika vauhtia. Tässä kirjoitellessa Eveliina tanssii tuossa vieressä musiikin tahdissa ja Lassi taisi juuri päihittää (taas) Kaizun shakissa. Aika kaveri :D

Tämän päivän lounas. Olen aina sanonut, että olen kaikkiruokainen ja olen myös huono valitsemaan ruokalistalta ruokia, koska kaikki vaikuttavat niin hyviltä. No, tänään päätin vain osoittaa sattumalta sormella jotain annosta listalta ja kohdalle osui  Sonoma Sandwish. Ja toki se maittoi, vaikka en ihan kaikkea jaksanutkaan syödä.
Lounaspaikkamme.
Päiväkahvit pihalla.
Kadun varrella olevia kukkaistutuksia.
Kävin iltasella vielä lähikaupassa ja ilahduin, kun kaikki puut ja talojen vierukset olivat koristeltu valoin. Oli kyllä kauniin näköistä! Täällä alkaa olla jo muutenkin useammassa ja useammassa talossa koko talon kiertäviä valoketjuja. Minusta on hauskaa, että ne eivät ole vain jouluvaloja vaan koko pimeän jakson  ilahduttavia valoja.

Laitan vielä loppuun runon, joka oli Eveliinan tekemässä "November"-kalkkunakalenterissa:

Let’s be thankful for this day,
For our friends and for our play.
Let’s be thankful; let’s be glad,
For the food and things we have.
Let’s give thanks for you and me,
For our home and family.

Mielestäni ihanaa tämä Thanksgiving-aika kun kaikki edes hetkeksi pysähtyy miettimään eri asioita, joista on kiitollinen. Mielestäni toki tekisi kaikille hyvää pysähtyä päivittäin miettimään asioita, joista on kiitollinen.  Eveliinan piti mm. askarrella kalkkuna (perheen kanssa), johon listasi asioita, joista on kiitollinen. Kalkkunaan kertyi mm. I am thankful for my family, I am thankful for my friends, I am thankful for health.
Äsken nukkumaan mennessä Eveliina muuten muuten kysyi: "Mikä päivä nyt on?" Sanoin, että sunnuntai. Eveliina jatkoi: "Mikä päivä englanniksi?""Sunday." Eveliina katsoi kalkkunakalenteriaan..."Siis eleventh?" ja laittoi rastin päivän päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti