sunnuntai 26. elokuuta 2012

Ensi kosketus ihan oikeisiin cake popseihin ja pinjataan

Minun puolestani päivät ovat täyttyneet täällä lähinnä lasten koulukuskaamisista, läksyistä, varmaan sadasta paperista ja allekirjouituksesta kouluun, lunch boxien täytöistä ja sopivien kouluvaatteiden löytymisistä. Molemmat lapset olivat kasvaneet hurjasti kesän aikana ja jopa täältä keväällä ostetut farkut alkavat olla lahkeista lyhyitä!!! Sinä aikana kun lapset ovat koulussa, hyödynnän ajan lenkkeilemällä, siivoamalla, kaupassa käynneillä yms. Kovasti on puuhaa riittänyt. Ensi viikoksikin alkaa olla sovittuna kaiken maailman treffejä jo useammalle päivälle, joten mitään vapaa-ajan täyttämisen ongelmia tuskin tulee :)

Perjantai koostui kolmesta kivasta tapahtumasta. Ensin aamupäivällä kävelin 6 km yhteen puistoon Suomi-äitejä katsomaan ja sain onneksi kyydin autolla kotiin. Iltapäivällä Eveliinalla oli play datet yhden vanhan eskarikaverin kanssa ja jäimmekin Lassin kanssa sinne myös koko ajaksi. Illan kruunasi vielä ihanien Suomi-naisten laatuseura hyvän ruoan merkeissä <3

Eilen raahasin perheen väkisin Great Malliin eli yhteen alueen isoimmista ostoskeskuksista (ellei jopa isoin). Muuten saan shoppailtua parhaiten ilman lapsia ja Kaizua, mutta nyt koko perhe oli vailla kenkiä, joita oli pakko lähteä oikein porukalla sovittelemaan. Lopulta mukaamme lähtikin kuusi paria kenkiä, ei siis ollenkaan turha reissu.

Tämän päivän ehdoton kohokohta oli eräät (suomalaispainotteiset) synttärit, johon saimme osallistua. Siellä oli esiintymässä kaksi keijua, jotka tekivät taikatemppuja, jakoivat hassuja ilmapalloja ja tekivät kasvomaalauksia. Tarjolla oli myös cake popseja, joita maistoin elämäni ensimmäistä kertaa. Samoin näin tosi toimessa ensimmäistä kertaa pinjatan. Täällä on kyllä Party-kaupoissa niitä myynnissä ja telkkarissa olen nähnyt, mutta en ole koskaan ennen nähnyt livenä käytössä.    

Synttäreille lähdössä

Pieni keimailija uudessa mekossaan.


Upea lohikäärmekasvomaalaus.

Keijukainen tekemässä perhosmaalausta Eveliinalle.

Cake Popseja

Kyllä maittoi pienille juhlijoille.

Lapset alkavat jo onneksi ymmärtää aika hyvin mitä opettajat puhuvat, mutta itse ovat vielä ujoja puhumaan englantia. Olemme rohkaisseet lapsia koulun välitunneilla ottamaan vaan reippaasti kontaktia muihin omanluokkalaisiin lapsiin, koska nyt he leikkivät mieluusti kaksin. Päätimmekin, että rauhoitamme ainakin toistaiseksi tiistait ja torstait koulun ja läksyjen jälkeen englannin kielen harjoituksille. Luemme englannin kielisiä satuja, pelaamme sanastopelejä ja muita pelejä, teemme tehtäväkirjoja yms. Pääasia, että lapsilla alkaisi kieli luistamaan, niin saisivat helpommin kavereita koulusta ja pysyisivät  paremmin opetuksessa mukana.

2 kommenttia:

  1. Eläppä, miniä, hättäile! Tuon ikäiset ja lahjakkaat lapset oppivat sysäyksittäin ja nopeasti. Ans' kattoo.
    Appi

    VastaaPoista
  2. Kyllä teet Sini ja Kaikin tietty arvokasta työtä kun kannustatte ja opetatte lapsille kieltä etteivät ihan vaan pelkän koulun opetuksella ole.Kyllä se siitä alkaa sujumaan uskoo R-mamma

    VastaaPoista