sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Jouluvalmisteluja

Tällä viikolla kävi ilmi, että joku kehveli oli saanut käsiinsä meidän luottokortin tiedot ja oli yrittänyt tehdä hiukan shoppailuja Tennesseessä ja yhdessä nettikaupassa. Joten ei muuta kuin kortti hyllylle. Uutisissa oli, että Target-kauppaketjulta oli viety 40 miljoonan luottokorttin tiedot Thanksgivingin jälkeen, joten sitä kautta ovat saattaneet mennä meidänkin tiedot vääriin käsiin. Meillä on täällä siis yhteinen luottotili ja kummallakin siihen kortit. Tuo kortti onkin Sinin ainoa maksuväline täällä (käteistä lukuunottamatta), joten toivottavasti jouluostokset olivat jo tehtyinä... Huomenna maanantaina pitäisi tulla uudet kortit.

Sinin tekstit: Olimme Eveliinan kanssa katsomassa Dr. Seussin satuihin perustuvaa lasten musikaalia E:n ystäväperheen kanssa. Hahmoina seikkailivat mm. Cat in the Hat, Horton, Grinch ym.

Oikeassa laidassa on boksi, jossa on hauska teksti "Warning, May contain a Thing or Two". Esityksen alkaessa boksista pomppasi Thing 1 ja Thing 2. En tiedä mitä nämä sinitukkaiset katin kaverit mahtavat olla suomeksi. Täällä ne ovat todella suosiossa, kuten monet muutkin Dr. Seussin hahmot. 

Lassilla oli torstaina Taekwondossa taas vyökoe. Meni kyllä sen verran komeasti, että keltainen vyö on varmasti tullut ansaittua. Alla vielä tyylinäyte miten balsalevy pistetään palasiksi saksipotkulla.Jouluvalmisteluja on tehty kovasti. Tänään oli perinpohjainen siivouspäivä, kinkku on sulamassa (ja samalla hiukan marinoitumassakin), Sini on tehnyt monenlaisia laatikkoja pakkaseen ja kotikaljat on käymässä. Päivisin on ollut hiukan erikoista odotella joulua, kun lämpötila saattaa kivuta noin pariinkymmeneen asteeseen ja aurinko paistaa. Kuitenkin iltaisin, kun on jo pimeä, voi hyvin kuvitella olevansa Suomessa. Varsinkin nyt kun takka on päällä, savulohipaketti tuli juuri avattua (ai että kun se on hyvää ruisleivän päällä!), kulhossa on Fazerin konvehteja, ja joulukuusi loistaa vieressä.

Eilen lauantaina oli kyllä todellinen laiskottelupäivä - Lassin kanssa taisimme olla koko päivän yökkäreillä joululoman alkamisen kunniaksi. Harjoittelimme yhdessä ohjelmointia löytämälläni Scratch-työkalulla (tässä linkki), jossa voi tehdä simppeleitä graafisia pelejä ym. todella helposti. Lassi jäi heti koukkuun kun näytin tuota hänelle viikolla ja samoin Lassin israelilainen kaveri, joka oli kylässä torstaina. Täytyy laittaa joskus julkiseksi ne muutamat pelit joita me olemme jo saaneet kasaan.

Jos lapsemme ovat aina muistuttaneet poika isäänsä ja tytär äitiänsä, niin tuntuu, että se vaan vahvistuu vuosi vuodelta. Nykyään poikien ehdoton suosikki on koodata yhdessä ja erikseen tietokoneella samalla kun tytöt esimerkiksi piirtelee yhdessä. Onneksi toki puuhaamme koko perheelläkin paljon asioita.


Sain Lassin opettajalta niin ihanan joululahjan ja kortin kauniilla sanoilla (kiitoksena kaikesta avusta jota olen syksyn mittaan tehnyt), mutta ehkä kaikkein hellyyttävintä oli tämä kirjekuori. Ihana kun on ihania ihmisiä ympärillä <3

Onhan tämä vähän hassua etsiä joulutunnelmaa aamulenkillä kirkkaan sinisen taivaan alla palmujen huojuessa... Mutta iltaisin heti auringon laskiessa ja kynttilöiden syttyessä tunnelma on taattu :)


Eipä sitten muuta kuin joulua odottamaan!

2 kommenttia:

  1. Joulutunnelmissa täälläkin joskin ilma ei yhtään jouluinen koska lämpöasteita pari ja vesikeliä. On kinkkua ja hirvipaistia paistettuna ja tietysti laatikot monet. R-L

    VastaaPoista
  2. Hyvä,Lassi, ja koko poppoo!! Harmi, kun tulette pois; loppuu nämä upeat tarinat ja kuvat. Onneksi saadaan kokea ne livenä täällä kotona.
    E&Mja

    VastaaPoista