sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Ystävälle baby-juhlaylläri

Viikko alkoi taas joka maanantaiseen tapaan lenkillä Rancholla ystävieni kanssa. Nyt vaan on alkanut oikeasti syksy antaa merkkejä ja lämpötila on tippunut huimasti. Aamuisin on ehkä kymmenen celsiuksen tietämillä ja kun vasta viikko sitten painelimme flip flopeilla menemään, niin tällä viikolla on ollut useampana päivänä käytössä polviin asti ulottuvat villasukat ja Eveliinalla jopa korvaläpät. Päivän maksimilämpötila tippui päivässä parissa 25C-> 15C ja eron kyllä huomaa. Aivan vasta tuuletimme iltaisin taloa, koska sisälämpötila oli yli 80F, nyt pidämme ikkunat ja ovet tiukasti kiinni. Oikeastaan joka aamu on jo pitkään ollut sisällä 72F (22.2C). Tällä viikolla on ollut joka aamu 66F (18.8C)! Ja tähän viikkoon asti olen joka aamupäivä mennyt suihkun jälkeen ulos pyyhkeen kanssa kuivattelemaan ja lämmittelemään, koska auringossa on ollut ihanan lämmin istuskella. Tällä viikolla ei olisi tullut mieleenkään enää mennä suoraan suihkusta pihalle.

Syksyisiä lenkkimaisemia Rancholta. Jos katsoo tosi tarkkaan, niin kuvasta voi löytää jopa yhden peuran (puun alla).

Lisää kesyjä lemmikkejä.

Tässä pieniä kampauskokeiluja, joita olen tehnyt viikon mittaan Eveliinalle :) 

Kuten olemme jo aikaisemmin maininneet, eräs hyvä ystäväni sai hetki sitten vauvan. Emme pitäneet hänelle jenkkityylisesti baby showereita etukäteen, koska ajattelimme, että olisi kiva tietää, että kumpi sieltä tulee (saisi sitten väriteemalla hienot koristeet). Ja ennen kaikkea olisi upea sitten yhdessä ihastella uutta tulokasta. Olimme varanneet ystäväporukalla tiistain yhteiseksi talkoopäiväksi. Keräännyimme meille jo heti aamusta väsäämaan vaipoista tehtyä lahjaksi tarkoitettua kakkua sekä syötävän kakun koristeita. Maanantaina selvisi, että samalle päivälle (myös heti aamusta alkaen) tänne tulee meidän lisäksemme talon myyntiä varten välittäjä, termiittitarkastaja ja talotarkastaja. Siinä me kaikki kahdeksan aikuista ja kaksi lasta puuhasimme omia projektejamme sulassa sovussa. Iltapäivällä jäin ystäväni kanssa koululle auttamaan vielä Eveliinan opettajaa erinäisissä projekteissa ja taas kotiin päästyämme jatkoimme sinnikkäästi juhlavalmisteluja.

Talkooporukka täydessä touhussa vaippakakkutehtaalla.

Innokkaat sokerimassaleipurit (epätoivoisesti yritin etsiä mallia netistä :D ) Ikkunasta puolestaan näkyy tarkastajien tikkaat. Jokaisella oli omat hommansa.
Keskiviikon kohokohta oli, kun pääsin lasten kanssa katsomaan ihanaa pientä vastasyntynyttä ihmettä. Hän oli oikein suloinen ja rauhallinen pieni miehen alku. Hassua, koska meillä oli (ollut jo pitkään) muun kaveriporukan kanssa täydet suunnitelmat sunnuntain yllätysjuhlia varten ja sitten pitää yrittää olla lipsauttamatta mitään.

Kaksi pientä aarretta.
Torstaina oli viikon ainoa aamu, että ei ollut heti aamusta menoa minnekään. Kerrankin vein lapset kouluun ihan vaan ilman sen kummempaa meikkiä, rennot löysäilyvaatteet päällä ja täysin yleisen käytännön ja totutun tavan vastaisesti en heti aamusta pedannut petejä ja siivonnut aamupala-astioita ja muita vaan kerrankin menin vaan ensin koneelle selailemaan netistä viestit ja päivän tapahtumat. Klo 9.15. soi puhelin, jossa nainen soitti ja kysyi, että voisiko eräs talosta kiinnostunut mies tulla katsomaan taloamme tunnin päästä. Olin ihan hämilläni, koska en tiennyt onko se edes sallittua, että joku muu kuin oma välittäjämme tulisi esittelemään taloa. Sanoin, että yritän tehdä parhaani siivouksen suhteen. Soitin vielä varoiksi talon omistajalle, että onhan se ok päästää "vieraita" taloon ja olihan se. No tunnissa siivosin kaikki tavarat paikalleen (juosten), petasin pedit, imuroin, pyyhin pölyt, pesin vessat, stailasin ylimääräsiset tavarat pois, hain roskapöntön jo pois kadulta, laitoin pihan ja autotallin nätiksi, meikkasin, vaihdoin vaatteet ja kun kello oli 10.15. niin talossa oli kauniin seesteisen rauhallista ja kynttilöissä valo kun ovikello soi. Mietin kyllä, että kuitenkin yleensä JOKA aamu siivoan kaikki tavarat paikoilleen, petaan pedit ja laitan itseni kuntoon ennen kuin menen koneelle tekemään yhtään mitään niin mikä kauhea kosto tämä oli ja miksi?!? :D

Torstai-illalla Lassilla oli taekwondosta ensimmäiset vyökokeet. Luulimme, että ne on siinä samalla taekwondo-tunnin aikana, mutta sessio kestikin kokonaisuudessaan (perustunti ja kokeet) noin kolme tuntia. Mahtoi pienellä olla nälkä, koska hän söi koulun jälkeen vain mandariinin, koska ajattelimme, että heti treenien jälkeenhän se on jo dinnerin aika. Mutta hyvin kai testit oli menneet, tuloksia emme ole sen enempää vielä kuulleet.

Lassin vuoro esitellä taitojaan. 

Koko testattava jengi ylpeinä rikkimenneiden puupalojen kanssa. (Oikeasti viikolla Lassi sai paljon vahvemmankin puun poikki).
Perjantaina ystäväni oli vielä valmistelemassa sunnuntain juhlia, lähinnä leivoimme kakun ja teimme kinuskin valmiiksi. Illalla meillä oli vuorossa koulun Halloween-juhlat. Kivaa toki oli, mutta lapset innostuivat eniten niistä sellaisista valotikuista (joita oli ainakin ennen kaikissa ruotsinlaivan drinksuissa omassa lapsuudessamme). Niistä he tekivät rannerenkaita ja frisbieitä ja juoksivat koulun pihalla pilkkopimessä kavereiden kanssa vain nämä värikkäät renkaat loistaen.

Tästä se Halloween-juhlinta alkaa. Parempi kuva Eveliinan puvusta sitten ensi blogi-tekstissä oikean Halloweenin jälkeen.
Lauantaina meillä oli taas asunnon näyttö. Siivousten jälkeen lähdimme evakkoon katsomaan "Planes"-leffaa ja vähän herkuttelemaan. Parin eri kaupan kautta kotiin ja sitten saimmekin aloittaa jo sunnuntaiset koristelut illan myötä. Välittäjä ja omistaja sanoivat, että he haluavat antaa meille sunnuntaiksi baby-juhlarauhan eikä pidetä silloin näyttöä. Painotimme moneen kertaan, että näyttö ei meitä haitaisi, koska juhlat ovat vasta illalla, mutta he halusivat tehdä sen nyt näin. No, tokihan siinä oli se hyvä puoli, että saimme todella hyvissä ajoin tehtyä kaikki järjestelyt ym. Olimme kutsuneet perheen meille dinnerille, mutta perheen isä (ja lapset) olivat juonessa mukana ja siis tiesivät, että jättäisivät vain äidin ja uuden vauvan meidän huomaamme. Täällä olikin talo täynnä ystäviä ja kaikki koristelut, lahjat ja ruuat valmiina kun he saapuivat. Jos me pääsimme yllättämään edes vähän tällä tavalla, niin perhe toi taas vastaavasti meidän perheelle kiitokseksi synnytysajan lastenhoidosta sekä viiniä että vielä lahjakortin, joten hekin tekivät puolestaan meille aikamoisen yllätyksen :D Anna hyvän kiertää <3

It's a boy <3

Valmis vaippakakku lähikuvassa.Lopulta Converse-pyykkinarukakusta tuli sentään aika hieno. Ja ennen kaikkea maukas (sisällä kinuskikarpalotäyte). Oikealla puolella on candymeltseistä tekemiäni Baby- ja ankkakeksejä ja suklaasta sulatettuja onttoja cupcakeja joista kannen nostettua löytyy piparminttukaramelli. 

Tämän päivän juhlakalut <3


2 kommenttia:

  1. Voi että te ootte panostaneet ihaniin juhliin! :) Oli varmasti juhlakalu yllättynyt ja onnellinen ihanasta yllätyksestä! :)

    VastaaPoista
  2. Ilo oli puuhastella :) Kyllä juhlat taisi kelvata, ainakin kiitoksista päätellen :D

    VastaaPoista