sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Kesäloman ensi tunnelmia

Edelleen olen jatkanut lenkkeilyjä sekä tasamaastossa lähikatuja tallaten, koulun kenttää ympäri ravaten ja Ranchon upeita maisemia ihastellen. Muutaman päivän päästä saamme vieraita Suomesta oikeastaan melkein koko loppu kesäksi (pari viikkoa kesän aikana olemme kotona ihan keskenämme, vieraat vain vaihtuu välissä), joten pitää lenkkeillä vähän varastoon, koska sitten ei varmastikaan lenkkareita paljoa kuluteta ja vastaavasti maha pullottaa kun vohveleita ja hamppareita tehdään joka käänteessä. Mutta niin se pitää lomalla ollakin :D En meinaa malttaa odottaa vieraita, melkein haluaisin tehdä jo pedit valmiiksi. Lapsien malttamattomasta odotuksesta puhumattakaan. Ensin laskimme viikkoja, sitten päiviä, nyt ehkä jo tunteja. Molemmat ovat niin täpinässä, koska Suomesta on saapumassa sen sortin laatuseuraa koko perheelle <3

Lapsilla on ollut viimeinen kouluviikko, joten onneksi läksyä ei ole tullut. Olemmekin tehneet suoraan koulusta käsin kaiken maailman leikkitreffejä eri puistoihin ja muihin pikku seikkailuihin vähän joka päivä. Keskiviikkona oli virallinen koulun loppumispäivä. Molemmat saivat todella hyvät todistukset. Eveliinan sanallisessa osuudessa sanottiin mm. "Eveliina's good work habits and sweet nature have made her a great addition to our classroom and a good friend to all..." Lassille puolestaan opettaja oli kirjoittanut mm. "It's been a pleasure being your teacher". Kovasti olemme koulun eteen tehneet töitä, ja  lopussa kiitos seisoo. Suoraan koulusta menimme juhlistamaan lasten kesäloman alkua ja lasten ystävän syntymäpäiviä hampurilaiselle.

Maanantaina koulun ja puiston jälkeen teimme lapsille Masterchef junior -leikkimielisen kilpailun (kun molemmat halusivat laittaa ruokaa, niin jaoimme tarvikkeet tasan ja molemmat saivat tehdä omat versionsa ruuasta). Laitoin esille kaiken maailman mausteita ja muita aineksia, mutta en puuttunut esim. maustamiseen oikeastaan mitenkään. Molempien ruoka oli maukasta. Lassille lisäbonus sipulin laittamisesta jauhelihan sekaan sekä maukkaasta spagetista (huolella ja moneen kertaan maistettu ja lisätty tarvittaessa suolaa). Eveliinalle pisteitä mm. porkkanan laittamisesta jauhelihan sekaan sekä erillisestä kermakastikkeesta. Raatiin kuului minun ja Kaizun lisäksi lasten kutsuma ruokavieras. Kaikkien mielestä voitto meni tasan.
Torstaina teimme erään tuttavaperheen kanssa päivän retken Pinnaclesin luolille. Täältä on sinne vajaan parin tunnin ajomatka. Huono puoli oli se, että osa luolista oli suljettu lepakoiden poikimispuuhien vuoksi, mutta toisaalta pääsimme kuitenkin parin luolan läpi menemään ja paikka oli itsessään jo todella kaunis. Itseä ei ainakaan pätkääkään jäänyt haittaamaan luolien sulut. Perillä oli aivan valtavan kuuma ja "vaelluksen" jälkeisestä jäätelöstä huolimatta koko konkkaronkka himoitsi ensisijaisesti altaalle. Toteutimme tämän toiveen koko matkaseurueen voimin takapihallamme vielä päivän päätteeksi.

Innokkaat seikkailijat kyytiä odottelemassa.

Ensimmäiseen luolaan menossa. Luola oli kyllä niin lyhyt, että taskulappuja ja otsalamppuja ei vielä tarvittu.

Ehkä 1.5 kilometrin kiipeämisen jälkeen saavuimme pienelle järvelle.

Ihan kivat vaikkakin toki karut maisemat.

Kotimatkalla.
Perjantaina saimme jo heti aamusta uimaseuraa takapihalle toisesta perheestä. Mietimme aluksi aamupäiväksi jotain puistoa ja siitä voisi käydä sitten yhdessä lounaalla. Päädyimme kuitenkin meidän altaalle ja tilaamaan lähikiinalaisesta meille evästä tänne. Iltapäiväksi haimme seuraksemme yhden Lassin parhaista koulukavereista. Kyllä minä vaan nautin jotenkin niin paljon, kun sillä sekunnilla kun poika nousi automme takapenkille, niin kaikki kolme papattivat kilpaa englantia aivan kuin eivät olisi pitkään aikaan nähneet.

Lauantaina olimme sopineet lounastreffit Burger Islandiin ystäväperheen kanssa. Meiltä on sinne yhteensä 3.5km:ä, joten päätimme olla reippaita ja kävellä (lapset pyörillä) tämän seitsemän kilometrin lenkin. Tämän päätteeksi lähdimme metsästämään Lassille uutta pyörää ja löytyihän sellainen matkaan. Sillä Lassi harjoittelikin jo illan talon edustalla. Eveliinalla oli puolestaan upean erilainen lauantai-ilta, kun eräiden kaksosten synttäreiden kunniaksi oli kutsuttu kaksitoista tyttöä yökyläilemään. Ihana huomata, että kaikki tällaiset tilanteet sujuvat englanniksi jo mennen tullen.

Kippis!

Lassi, onnellinen uuden pyörän omistaja.

Pienet synttärisankarit ja ensimmäinen vieras.
Tänään sunnuntaina olemmekin viettäneet täällä isänpäivää. Hassua, että äitienpäivä on ihan samaan aikaan ja isänpäivässä on iso heitto. Aamulla Kaizu sai minulta ja Lassilta aamupalan sänkyyn laulun lurituksen ja pienen paketin saattelemana. Eveliina yhtyi juhliin vasta myöhemmin parin lahjansa ja isille tekemän kakkunsa myötä. Kaizun toive isänpäivälle oli, että rauhallista oloa kotona, ei mitään suuria suunnitelmia. Sehän toteutettiin ja lisäbonuksena Kaizu pääsi lasten kanssa kokeilemaan itse tekemäänsä kanoottia vähän isommille vesille kuin takapihan allas. Oikein hyvin kanootti kulki. Iltapäivän minä kannustin lapsia etupihalla, kun he innoissaan pyöräilivät kotikatuamme edestakaisin. Kaizu on puolestaan lukenut koko loppupäivän takapihalla. Ihanan rentouttavaa, ja sehän on isänpäivän tarkoitus. Vaikka tällaisina päivinä olisi kiva ettei isille jäisi mitään kotitöitä tai tehtäviä, niin olosuhteiden pakosta näin iltalenkin merkeissä vielä hyvää ystävääni, koska seuraava mahdollisuus treffeille on vasta heinäkuun lopulla. Täällä lapset odottivat suihkun raikkaina sängyissään kun itse palasin lenkiltä. Kaizu puolestaan odottelee puoliltä öin alkavaa palaveria. Suomessa kun on jo maanantai.

Ennen kuin kanootin sai laskea veteen piti ensin toki maksaa parkkipaikasta, sitten vene piti tarkistaa ja hyväksyä melomiskelpoiseksi tähän järveen (ettei kanootissa ole jotain vieraita pikkuelukoita muista järvistä tai jotain), lopuksi piti vielä maksaa veneilymaksu, että veneen sai laskea vesille. Eipä se nyt varsinaisesti silti kallista puuhaa ollut vaikkakin samaan hintaan olisi saanut vuokrakanootin suoraan rannalta. Mutta se fiilis olisi ihan eri.

Kanootti varsinaisella neitsytmatkallaan. Hyvin se kulki ja kannatteli kallista lastiaan.


1 kommentti:

  1. Nam miten siellä kokattiin. Onnea Lassin uudelle hienolle pyörälle. Mukavaa kesän jatkoa t.R-mamma

    VastaaPoista