perjantai 1. helmikuuta 2013

The 100th Day Of School

Viikko on mennyt kovin aurinkoisissa merkeissä. Ihana huomata, että tämä "sateinen vuodenaika" ei tarkoita sadetta joka päivä tai edes joka viikko. Joulun jälkeen on tainnut sataa kahdesti. Nyt päivälämpötilat ovat jopa kahdenkympin luokkaa eli bikinit takapihalla ja vähän enemmän vaatetta julkisilla paikoilla. Hassua, että kaiken tämän päivittelyn jälkeen (kun nollakelillä ihmiset ovat lyhythihaisilla ja sandaaleilla pihalla) niin nyt olen sitten nähnyt ihmisiä toppatakeissa kun itse olen hihattomalla. Varmaan he päivittelevät blogeissaan, että kummallisia nuo muut kun eivät osaa suojautua auringolta :)

Kaizu toi Suomesta minulle lukemista. Tämän jutun otsikko on "Pakkasta pelkäämättä". Oli pakko ottaa lukuhetkestä ihan kuva :D

Eveliina nauttimassa välipalastaan (Suomesta tuotuja Väinämöisen kauranappeja) uusissa biksuissaan. Se on hyvä taito, että osaa ottaa elämän rennosti :D

Osittain varmaan reilu neljä viikkoa kestänyt dieetti ja osittain tämä lämpö ovat tehneet minulle ihmeitä. Nyt kun muutenkin paino on pudonnut, olen ollut terve ja voi pukeutua vain todella kevyesti, olen alkanut innostua vähän pienistä juoksulenkeistä. Tänään tein niitä jopa kaksi ja välissä jumppailin ja venyttelin takapihalla. Ensimmäiset 3.5-4 kg painosta lähti aika helpostikin. Nyt paino alkaa tasaantua varmaan, koska (ainakin haaveissa) on edes pieni kiinteytyminen ja lisälihakset siinä samalla. Eli edes osa ylimääräisestä lillunlällykästä haneen ja edes pieni kiinteytyminen tilalle :D Kz:kin innostui tänään taas pienen talvitauon jälkeen pyöräilemään konttorille.

Keskiviikkoinen lenkkeilymaisema.

Tämänpäiväinen lenkkeilymaisema. Osa puista alkaa olla ihanasti aivan valkoisenaan kukista.

Lenkin varrelta pysähtymättä otettu valokuva, joka selittää kuvan laadun ja rajauksen. Oli vain niin kaunis, että piti hätäsesti ottaa ainakin jonkinlainen kuva.
Tänään oli yksi "suurista" päivistä koulussa. Sadas koulupäivä! Se on täällä suuri merkkipaalu, josta on tehty myös monia lastenkirjoja. Kaikkien (ainakin ekaluokkalaisten) tuli palauttaa tänään koululle The 100th Day Of School -projekti. Pahvi, johon on liimattu 100 asiaa haluamissaan ryhmissä (2's, 5's tai 10's). Olin koko aamupäivän auttamassa koululla juhlatapahtumassa. Siellä lapset mm. hyppivät yhdellä jalalla sata kertaa,  pompottivat palloa sata kertaa, tekivät sadan palan palapeleja, kuuntelivat aiheeseen liittyviä kirjoja, tekivät pääpantoja, jossa oli tehty sata koristeviivaa yms. Minun tehtäväni oli ottaa aikaa lapsille, jotka istuivat sata sekuntia hiljaa. Hassua, että monet luokassa vilkkaat lapset istuivat ihan hiljaa, monet luokassa hiljaa istuvat kikattelivat pikkuisen :D Koulusta muuten tuli mieleen, että Eveliina on osannut käyttäytyä niin hyvin koulussa, että hän sai tällä viikolla KAKSI "Good Job"-paperia (kahdelta eri opettajalta), joita annetaan erityisen hyvästä käytöksestä (Be safe, Do your work, Be respectful, and "She is listening quietly, even when her classmates are not"). Kotona käytös ei ole valitettavasti ollut ihan niin hyvää. Tästä syystä (vain) Lassi saa hyvästä kotikäytöksestä kiitoksena (ja toki hyvästä koulukäytöksestä ja -menestyksestä) palkintona mennä illalla Kaizun kanssa leffaan. Tällä hetkellä Lassilla on israelilainen kaveri täällä, Eveliina on intialaisella kaverillaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti