keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Ja hyvää iltaa. Suomessa ollaan vielä kolmisen viikkoa mutta ajattelin rustata muutaman sanan nyt kun kämppä alkaa olla sangen tyhjä. Telkkariakaan ei voi ajankuluksi katsoa - kun sitä ei ole. Laitoin äsken lapsia nukkumaan ja soittelin Sinille (joka oli matkalla yövuoroon), että olisiko jossain peittoja, kun lasten sängyillä olevat viltit on aika ohkaiset. Ei kuulemma ole, lisää vaatetta päälle. Että sellaista leirielämää.

Palasimme siis pre-visiitiltämme pe-la -yöllä ja maanantaiksi oli jo sovittu rahtausfirman urakka. Viikonloppu menikin sitten mukavasti lajitellessa loput kamat kolmeen luokkaan: 1) mukaan lähtevät, 2) varastoitavat ja 3) lahjoitettavat/myytävät. Sini oli jo hoitanut suurimman työn mutta osa oli vielä lajittelematta. Raakaa lihasvoimaakin toki tarvittiin varastoinnin saralla ja onneksi saimme nohevan talkoomiehen lauantaiksi paikalle (muuttoavustuksissa olemme nyt melkein sujut). Vaatevarastoa jätimme kullekin matkalaukullisen ja ruokailuvälineitäkin riittää melkein jokaiselle. Aika moni isoimmista huonekaluista jäi lopulta Suomeen koska mitä luultavimmin päädymme hiukan pienempään asuntoon perillä. Olemme katselleet lähinnä 3 bedroom -tyyppisiä kämppiä (sikäläisittäin asunnon kokoa ei ole tapana ilmoittaa "x huonetta ja keittiö" kuten Suomessa, vaan "x/y", jossa x on makuuhuoneiden ja y on vessojen määrä), jossa yksi huone olisi master bedroom, lapsilla olisi yhteinen huone ja yksi jäisi vieras-/työhuoneeksi. Neliöitä voisi olla about 100-140. Sohvat olimme joka tapauksessa ajatelleet päivittää, joten päätimme hankkia Ameriikasta uudet/uuden. Jos kamaa olisi liiaksi niin se olisi ongelma - lisää saa aina dollareilla.

Laatikkoleikkiä

Siinä näyttäisi menevän ainakin Eveliinan leluja ja mattoja.
Tänään yritin myös täytellä tullauskaavakkeita millä valtuutan Amerikan puolella toimivan rahtifirman hoitamaan tullauksen puolestamme, mutta eihän ne paperit ihan noin vain täyttyneetkään. Beweshipin täti lupasi soitella huomenna ja neuvoa kädestä pitäen mitä mihinkin kenttään pitää kirjoittaa. Eikä meillä ole tiedossa vielä millä lennolla menemme, se kun myöskin pitää laittaa papereihin. Mutta onhan tässä aikaa niitä täytellä ennen kuin kontti on heilahtanut rapakon taa.

Lopuksi: ostakaa joku hyvä auto, Fiat Stilo vm. 2002. Halpakin se on, 1500 euroa. Facebook-kuvagalleriastani löytyy lisätietoja ja kuvia. Anyone, please?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti