maanantai 21. huhtikuuta 2014

Katson maalaismaisemaa ja ymmärrän

Ensimmäinen Suomessa vietetty koko kuukausi on jo takana. Kaizu on tänä aikana tehnyt Tampereen konttorille vain kaksi työpäivää (ja yhden lomalla olleen työpäivän). Hän on saanut seikkailla Helsingin lisäksi mm. Sveitsissä ja Japanissa. Tämä puolestaan on tietysti tarkoittanut sitä, että arjen asiat kotona ovat minun vastuullani. Tavarat ovat löytäneet jo hienosti paikkansa ja remontti on edennyt lupaavaasti. Kaizulle olen jättänyt vaativimmat työt, mutta helposti olen puutarhakalusteet koonnut ja naapurien avustamana kasannut uuden trampoliinin.

Puputyttö ja velho lähdössä virpomaan.


Näitä pieniä pääsiäistipusia leivoimme Eveliinan kanssa vieraillemme.

Kevään ensikukkia.


Kevätfiiliksiä SveitsissäBuddha-patsas Japanissa.
Iltakuva Kaizun hotellilta Tokiossa.

Audi on ollut tosiaan jo hetken käytössämme, nyt odottelemme vain mahdollisia muutostöitä ja katsastusta. Mersu on tullut jo Suomeen, mutta odottelee vielä tullin jonoissa. Puhelin-jutuissa on vieläkin säätöä (esim. oma puhelimeni on edelleen lukittu AT&T:lle), mutta muuten alkaa olla käytännön asiat suhteellisen hyvin hanskassa. Pankkikortit toimivat ja KELA:an olemme ilmoittautuneet Suomessa asuviksi. 
Tämänhetkiset lenkkimaisemani. Olen myös liittynyt tamperelaisen Poltteen jäseneksi, joten crossfit-treenejä pukkaa aina kun aika ja autot antavat myöden. 

Ensimmäinen seikkailuretki Suomessa Audilla kohdistui siskoni perheen luo Turun saaristoon. 

Elämämme täällä(kin) on ollut todella sosiaalista, suorastaan kultakimpalekavereiden täyttämää. Joka ikinen päivä olen nähnyt rakkaita ystäviäni, vaikka silti on vielä iso osa tärkeitä ystäviä ja sukulaisia näkemättä. Myös lapset ovat saaneet olla kavereidensa kanssa joka päivä. Torstai-iltana kun Kz lensi Japanista tapahtui kyllä jotain todella yllättävää. Olimme perheen kesken saunassa. En muista tällaista tapahtumaa ennen enkä jälkeen Havulan historiassa. Sen jälkeenkin olemme käyneet joka ilta saunassa, mutta meillä on kerta kaikkiaan aina saunavieraita. Perjantaina ja lauantaina oli ystäväperheet kylässä ja sunnuntaina saunoimme siskoni perheen luona, kun olimme viettämässä äitini synttäreitä. Lapset ovat saaneet viettää todellista laatuaikaa rakkaiden serkkujensa kanssa. Ihana huomata, miten jollain voi vaan synkata niin täydellisesti.

Paljon onnea äidille/mummalle/anopille!

Serkukset järjestivät ihanan shown. He myivät lippuja ja välispiikitkin oli kirjoitettu etukäteen. Tässä taisi olla meneillään esityksen hartain osuus: Lensi maahan enkeli. 


Tässä on vuorossa "Mageet sanat" elokuvasta Risto Räppääjä ja Viileä Venla. Taustalla näkyy myös pieni ja suloinen  "Kolmas pyörä vaan"-esiintyjä.Serkkutytöt kesävetimissä.


Tämän aamun ratsastustunnelmia.Kevät etenee kohisten ja lyhythihaisella pärjää ulkona helposti. Toki se tästä viilenee varmasti vielä, mutta ihana nauttia lämmöstä ja nähdä kun vihreys valtaa luonnon kohisten. Jo päivässä huomaa eron nurmikossa, kukissa ja puiden silmuissa. Havulasta otettiin ilmakuvaa lauantaina "lentohärvelistä" käsin (lisätietoja palvelusta http://vesamikael.fi), jolloin luonto ei ollut ehtinyt vielä kovasti vihertyä. Upeat ovat maisemat, mutta aiomme toistaa kuvauksen vielä myöhemmin kesällä, jolloin luonnon eron huomaa hienosti. (Kaizun kommentti: valitettavasti videot näyttävät latautuvan tähän blogiin ihan luvattoman huonolla kuvanlaadulla - olisiko Bloggerin "ominaisuus"? Tätä ei siis kannata katsoa kovin isolta ruudulta.)


Kunhan saamme vielä taulut teetettyä Havulaan, niin siten julkaisemme vielä yhden blogitekstin, jossa kerromme sen hetkisistä tunnelmista, laitamme sisäkuvia ja fiilistelemme kokonaisuudessaan tätä mahdollisuutta viettää nämä kaksi vuotta Kaliforniassa.  

2 kommenttia:

  1. Kivoja pääsiäiskuvia teiltä sekä maailmalta niitä katseli Riitta Tutu- mamma

    VastaaPoista
  2. http://m.youtube.com/watch?v=o_5OtsdBBIg

    VastaaPoista