sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Tähän päättyy paljon hyvää, paljon kaunista...

Voi apua, tämä on nyt sitten tätä tietoa viimeinen "Postia Piilaaksosta"-postaus. Olo on yhtä aikaa tyyni ja haikea. Tavallaan olen alitajuisesti jopa pitkittänyt tämän kirjoittamista, koska tämä on ollut viimeinen linkkimme konkreettisesti vielä Kalifornian eloon. Kaikki tavarat ovat jo tulleet, samoin molemmat autot. Toiseen olemme saaneet jo jopa Suomen rekisterikilvetkin. Koko elämä on niin sataprosenttisesti jo Suomessa, että ennemmin tuntuu ihan hassulta ajatella, että tässä olisi asuttu muka pari vuotta jossain muualla.

Varmaan kukaan meistä ei antaisi yhtään Kaliforniassa elettyä päivää pois. Tottakai sinne oli oma vaivansa muuttaa kaikkine paperinpyörityksineen ja olihan se jännää hypätä täysin tuntemattomaan, mutta kaikki on ollut sen arvoista. Eniten arvostan sitä, että opimme tuntemaan niin erilaisia ihmisiä eri kulttuureista ja uskonnoista aivan ympäri maailmaa. Kielitaito karttui toki väkisinkin eikä säissä ja maisemissakaan ollut valittamista. Kaiken kaikkiaan äärettömän antoisa, erilainen ja monipuolinen kaksivuotinen tässä on ollut takana. Sitä kiitoksella siis muistelemme.

Kaizulla on jo hieman työmatkailutahti tasaantunut ja hän on ehtinyt viettää jopa useampia päiviä Tampereen konttorilla. Lapsilla oli eilen koulun 100-vuotisjuhlien yhteydessä koulun kevätjuhlat, joten aika kesäisillä fiiliksillä täällä jo ollaan. Eilen kun siniristilippu liehui juhlallisesti salossa, Suvivirsi raikasi ja koivut vihersivät, niin oli kyllä tyyni ja rauhallinen olo, että täällä Suomessa on niin hyvä olla, vaikka kuinka paljon nautti Kalifornian elämästäkin.

Havulan alkukesän fiiliksiä tänään. Viime yönä meillä oli Eveliinan yökyläsynttärit ja vieraina oli 11 tyttöä, joista 8 jäi yöksi (Eveliinan lisäksi). Onneksi sää helli meitä ja lapset saivat temmeltää pihalla sekä illalla että aamulla.

Pieni takapihan puromme. On vähän tuo meidän allas pienentynyt sitten Kalifornia-aikojemme :) Ties vaikka vielä ostaisimme tänne jonkun uimakelpoisen altaan, ainakin lasten käyttöön. 

Luumupuussa alkaa olemaan jo kukkia.

Istutimme yhteen kukkapenkkiin kauraa ihan tunnelman vuoksi. Siitä saanee sitten vaikka lyhteet talveksi.


Eveliina rullaluistelemassa ystävänsä kanssa.

Tämä kevät meni vähän kuten ajattelinkin. Ensimmäiset viikot (jolloin on vielä kylmää) meni ihan vaan siinä huumassa, että nyt olimme tulleet takaisin. Laitaoimme taas kaikki Suomen pään asiat kuntoon kotona ja virastoissa. Ja ihan silmät intoa kiiluen treffasimme taas Suomikavereita. Sitten kun tämä Suomeenmuuttohullaantuminen on alkanut tyyntyä ja elämä alkaa olla suhteellisen tavallista arkea, niin luonto hoitaa tehtävänsä. Nurmikko ja puut vihertävät, kukkapenkit puskevat perennoja, kasvimaa alkaa pikkuhiljaa tuottaa satoa, lämpömittari alkaa näyttää hellelukemia. Miten tässä voisi olla hymyilemättä?

Jee, kaikki huonekalut ovat jo täällä! Kaliforniasta ostettu sohva mahtui juuri täydellisesti Havulan mittoihin. (Toki tiesimme mitat, mutta silti sen täydellisyys yllätti.)

Teetimme Kaliforniasta ottamistamme kuvista tauluja ympäri taloa, jotta saamme nauttia niistä maisemista ja muistoista myös Suomessa. Kirjastohuoneen taulu on 150cmx90cm.

Tässä taulu vielä lähikuvana.
Keittiöön teetimme taulut Kalifornian viinitiloilta (Kuvat ovat lähivuorilta ja Napa Valleystä.)Kaksi viikkoa sitten luoksemme muutti pieni Taika-kissa. Äidin pikku vauva. En varsinaisesti tiennyt niin paljoa tykkääväni kissoista, mutta sitten kun on oma kissa kyseessä niin voi hellan lettas sentään sitä hoivan, paijauksen ja lässytyksen määrää :D :D

Odotan innolla, että mitä tulevaisuus tuo mukanaan. Kaizun työkuviot saattavat tulevaisuudessa hieman muuttua, omatkin tulevat työkuviot ovat vielä mietintämyssyssä ja innokkaan myllerryksen alla. Haluamme nöyrästi kiittää kaikkia lukijoitamme ja toivottaa tasapuolisesti kaikille ihanan aurinkoista ja onnellista kesää. Kaliforniaan muuttoa harkitseville haluamme toivottaa tsemppiä ja rohkeutta uuteen elämänvaiheeseen!

Kiitos! Hali! Märkä muisku! Moi <3 <3 <3

(Kaizun loppukaneetti: jos jotakuta sattuu kiinnostamaan miten muuttoautojen tulli-, vero-, katsastusjutut tapahtuvat, niin laittakaa viesti kommenttikenttään. Voin tehdä aiheesta pienen yhteenvedon. Ei muuta - moi!)  

7 kommenttia:

 1. Ihana toi sohva!! Ja taulut!! Ja ihania ootte kyllä koko perhe <3 Huippua, että nähdään pian :) Iso halaus ja kiitos tästä mahtavasta blogista!

  VastaaPoista
 2. Kiitos hyvästä blogista!

  T: 2kk Piilaaksossa ollut ja joskus vielä sinne asumaan haluava

  VastaaPoista
 3. Kiitos informatiivisesta blogista, siitä oli paljon hyötyä tänne Piilaaksoon
  muuttaessa, ja on yhä. Upeita nuo teettämänne taulut, pitääkin kopioida idea :). Tuo yhteenveto auton vero-, katsastus- ja rekisteriöitiasioista kiinnostaa, esim. minkä verran muutostöitä on tehtävä jotta katsastus menee läpi Suomessa, tuossa meidän ostamassa autossa kun taitaa puuttua takasumuvalo ja vilkutkin on väärän väriset..

  VastaaPoista
 4. Kiva juttu vielä lopuksi teiltä. Kiva kun olette taas Suomessa. R-mamma

  VastaaPoista
 5. Hei,

  Luin blogianne mielenkiinnolla, kiitos siitä! Olemme vuodenvaihteessa muuttamassa Piilaaksoon ja olisinkin kysellyt, että mikä oli tuo huoneistohotelli, jossa asuitte alussa ja lopussa. Pitäisi löytää väliaikaista majoitusta...

  VastaaPoista
 6. Hyvä jos blogista on ollut iloa! Tuo hotelli jossa oltiin on tämä: http://www.marriott.com/hotels/travel/sfosu-residence-inn-sunnyvale-silicon-valley-ii/

  Sieltä oli pyöräilymatka töihin Sunnyvalen keskustaan ja autolla pääsi näppärästi 101:lle ja Lawrencelle. Ruokakauppaa ei kyllä ollut ihan kivenheiton päässä mutta talo kyllä tarjosi aamupalan ja (muistaakseniä) ma-to "happy hour -iltapalan", joka oli meille yleensä ihan riittävä. Tuollaisessa hotellimajoituksessa asuminen ei itseasiassa ole välttämättä kovinkaan paljon kalliimpaa kuin vuokralla oleminen, sillä esim. meidän Sunnyvalen talon vuokra olisi varmaan nykyään luokkaa $4,500 kuussa... Kun me se vuokrattiin, niin saatiin vielä "halvalla" $3,545/kk.

  Olen itseasiassa juuri parhaillaan käymässä aurinkoisessa Sunnyvalessa työmatkalla - lähden huomenna takaisin Suomea kohti. Poikkesin pari päivää sitten dinnerillä vanhassa talossamme sillä sen uusista omistajista ehti tulla jonkinlaisia tuttuja meille. Oli mukava kuulla, että he ovat viihtyneet talossa ja nykyään innokkaita altaan käyttäjiä vaikka aluksi suunnittelivat jopa hankkiutuvansa siitä eroon.

  VastaaPoista
 7. Kiitos nopeasta vastauksesta! Kun oon noita hotelleja ja kalustettuja asuntoja katsellut, niin eipä niiden hinnoissa juuri eroa ole ja hyvissä hinnoissa näyttää vuokra-asunnot olevan muutenkin. Se oli kyllä tiedossa jo etukäteen.

  VastaaPoista