sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Odotus palkitaan

Kaizu on ollut koko viikon maanantaista perjantaihin Helsingissä, joten tämän viikon tapahtumat taitavat painottua minun ja lasten kokemuksiin. Kz on ollut niin kiireinen aamusta iltaan, että nippa nappa olemme pystyneet jonkun pikaisen asioidenhoitopuhelun tekemään. Se taas tietää sitä, että kun vihdoin tulee kauan odotettu viikonloppu, niin päivät ovat totaalisen täynnä kaikkia hoidettavia hommia. Puutarha odottaa hoitajaansa pakollisten keväthommien suhteen, mutta onneksi nyt on omenapuut ja päärynäpuu jo leikattu. En ole todellakaan mikään puutarhanhoitoihminen vaikka haluaisin kovasti olla. Siksi olen nyt oikein keskittynyt opiskelemaan mitä kaikkea nurmikolle, perennoille, pensaille ja muille olisi tärkeä tehdä tähän aikaan vuodesta.

Koska tavaroita ei paljoa ole, niin olemme nauttineet niistä mitä on. Takkaa olen poltellut täällä varmaan joka päivä. 

Myös pianoa on tullut soiteltua jonkin verran. Varsinkin Eveliina harjoittelee kaiken maailman lastenlauluja, joita hänelle opetan. Lassi ehti soittaa Suomessa parisen vuotta pianoa, syksyllä toivottavasti molemmat aloittavat taas pianotunnit. Kaizukin onneksi ehti hetken rentoutua perjantai-illalla kun meillä oli kaveriperhe käymässä peruskaavalla: söimme, saunoimme ja Kz soitteli juuri Audin mukana tulleista Pop-toivelaulukirjoista lauluja :D

Tämä on näistä Suomen iloista se yksi, mihin ei kontin tulo tai tulemattomuus vaikuta.

Eilinen taisi mennä kokonaan pientä pintaremonttia tehden. Jopa minä taas uskaltauduin viiden vuoden jälkeen hiomaan pakkeleita ja maalaamaan, vaikka vähän jännittääkin toki, jos en teekään tarpeeksi hyvää jälkeä. Lähinnä tässä on sellaista pikku puuhaa (esim Kz haluaa jalkalistojen ja ovien/ ikkunoiden listojen naulanreijät piiloon ja jiirit siisteiksi), joten mitään isoa muutosta ei tule talon ulkonäköön, mutta toisaalta sellaista pientä huolittelua, jossa on oikeasti valtava homma.

Perjantaina saimme todellisen jännitysnäytelmän jälkeen vihdoin Audin!!! Edes perjantaina päivällä he eivät vielä tienneet, että olisiko auto haettavissa iltapäivällä tai illalla. Se oli tullut maahan jo viikko sitten sunnuntaina, mutta odotti tullauksia ja muita tämän ajan. Meidän oli vaan alkuperäisten suunnitelmien mukaan järkättävä kyyti Hämeenlinnaan, joten se vaikutti monen perheen menemisiin, että saammeko sen vai emme. Samoin koko viikonlopun ohjelma oli tehty niin, että JOS meillä on Audi, niin sitten tehdään asiat tässä järjestyksessä ja JOS taas saamme sen vasta maanantaina, niin sitten teemme näin. Lopulta se meni enemmän kuin hyvin, koska Kz ehti juuri ja juuri Helsingistä tullessaan jatkaakin matkaa Hämeenlinnasta Audilla kotia kohti. Voi sitä ilon määrää, kun pihalle kaarsi viisi päivää pois ollut mies kovasti kaivatulla autolla, joka oli lastattu täyteen tavaraa Kaliforniasta. En voi sanoa muuta kuin HUH ja JEE!

Meidän pieni kolmas lapsemme on saapunut Suomeen tutustumaan uusiin kotikulmiinsa. Siinä on vielä Kalifornian kilvet kiinni, joten se näyttää omaan silmään vielä kovin tutulta. Vähän se haisee ummehtuneelta sisältä, mutta onneksi haju ei ole tarttunut sen sisällä olleisiin tavaroihin.  
Haimme lasten kanssa pihapajusta jo virpomisvitsoja valmiiksi.

Lauantaiaamulla lapset tekivät vitsojenkoristelutehtaan suihkuhuoneen lattialle. Muuten heitä ei ole liioin kotona näkynyt. Molemmat ovat olleet kavereillaan melkein koko ajan kirimässä varmaan kiinni tätä kahden vuoden näkemisvajetta.

Perjantai oli kokonaisuudessaan isojen uutisten ja jännityksen päivä, mutta saimme välillä jo epätoivoiselta tuntuvan aamupäivän aikana kuulla myös iloisia uutisia. (Epätoivo ja epätietoisuus oli Audin aikataulun suhteen. Muut uutiset päivän mittaan olivat myös ihan iloisia :) ) Kontti saapuukin kahdeksan päivää etuajassa, joten muuttopäivä tulee olemaan ensi tiistai! Aivan uskomatonta! Kahden yön päästä meillä on täällä jo kaikki kamat. (Paitsi toinen auto.) Toisaalta Kaizulla pukkaa tuota reissua siihen malliin töiden puolesta, että oikeastaan minulla on ainakin joinain päivinä ilo ja kunnia olla autollinen. Toisaalta kontin tulo helpottaa todella montaa asiaa, toisaalta tarvisi laittaa töppöstä eteen entistä enemmän, jotta tämä talo olisi siinä kunnossa, että tavarat voisi kantaa sisään. Kaizulla on mennyt koko tämä sunnuntai hoidellen kaikkia tärkeitä asioita, lähinnä tässä tapauksessa Audiin liittyen. Samoin työkuvioita, SIM-korttiasioita, pankkijuttuja ja muita pitää hoidella tässä sivussa. Ei ole paljon sirkkeli, naulapyssy eikä moottorisaha tänään laulanut, mutta todella, todella tärkeitä juttuja on toki tullut hoidettua.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti